Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 10 серпня, 22:30:35

5 кавових коктейлів для спекотного літа

12.07.2020   16:38Агенцiя

Жоден пристойний кавоман не зможе обійтися без улюбленого напою навіть у найспекотніші дні літа. Але варити звичайну кави необов’язково — можна зробити кавовий коктейль!

Не біда, якщо у вас немає міксера або шейкера: звичайна виделка відмінно впорається з завданням. Професіонали рекомендують класти не менше третини ємності льоду.

Класичний холодний фраппе

подвійний еспресо

1/3 келиха льоду

100 мл молока

цукровий або шоколадний сироп

шоколадна крихта, зернятка кави

Приготування:

Наколоти крижані кубики за допомогою блендера. Можна покласти лід в рушник і розчавити його за допомогою качалки.

Насипаємо крихту льоду в келих.

Еспресо в окремому посуді змішуємо з цукровим сиропом і молоком за допомогою шейкера або виделки.

Переливаємо фраппе в келих з льодом.

Прикрашаємо шоколадною крихтою і кавовими зернами.

Шоколадном’ятне задоволення

150 мл свіжозвареної кави

100 г гіркого шоколаду

м’ятний сироп або лікер

вершкове морозиво

Приготування:

На невеликому вогні у процідженій каві розчиняємо шоколад.

Трохи охолоджуємо суміш і додаємо сироп.

Збиваємо за допомогою блендера.

Колем лід і кладемо його в келих.

Переливаємо напій в келих з льодом.

Кладемо в келих морозиво.

Прикрашаємо шоколадною крихтою.

Бананова кава для ласунів

350 мл міцної кави

100 г морозива

1 банан

щіпка кориці

щіпка тертого шоколаду

Приготування:

Варимо каву, проціджуємо і трохи охолоджуємо, додаємо морозиво.

З банана робимо пюре, кладемо в каву з морозивом і збиваємо блендером.

У келих кладемо лід і переливаємо в нього напій.

Посипаємо корицею і шоколадом.

Апельсиновий вибух

200 мл свіжозвареної кави

2 апельсина

цукрова пудра

збиті вершки, крихти печива, горішки

Приготування:

Знімаємо цедру з апельсинів і вичавлюємо сік.

Цедру кладемо у сотейник, наливаємо склянку води і кладемо цукрову пудру. Кип’ятити на маленькому вогні близько 5 хвилин. Отриманий сироп проціджуємо і охолоджуємо.

Каву охолоджуємо і змішуємо з апельсиновим соком і сиропом. Перемішуємо виделкою.

Переливаємо в келих з льодом, додаємо збиті вершки і прикрашаємо крихтою печива і горіхами.

Літній кавовий смузі

200 мл еспрессо

1 банан

150 мл йогурту

щіпка кориці

1 ч. л. какаопорошку

жменя свіжих ягід

збиті вершки, шоколадний сироп, пелюстки мигдалю

Приготування:

Варимо каву і охолоджуємо.

Колемо лід і кладемо його в склянку.

Йогурт, банан, ягоди, каву, какао, корицю збиваємо блендером до однорідності.

Переливаємо в склянку.

Прикрашаємо вершками, сиропом і пелюстками мигдалю.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська ОДА надає всебічну підтримку розвитку бізнесу

Чернігівська ОДА надає всебічну підтримку розвитку бізнесу 15:55

Чернігівська облдержадміністрація активно сприяє розвитку бізнесу та є одним з організаторів першого бізнес-інкубатору області. Це перший подібний Центр в Україні, створений спільно владою, науковими та громадськими організаціями.

Патрульні виявили 9 фактів керування транспортними засобами особами, які були з ознаками сп’яніння

Патрульні виявили 9 фактів керування транспортними засобами особами, які були з ознаками сп’яніння 15:44

Протягом вихідних патрульні виявили та задокументували 9 фактів керування транспортними засобами особами, які були з ознаками алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Зафіксовано новий рекорд врожайності пшениці

Зафіксовано новий рекорд врожайності пшениці 13:03

Чернігівщина вкотре збагатила Книгу рекордів України новим досягненням. У СТОВ “Батьківщина” зафіксовано рекорд України з врожайності пшениці.

Упродовж минулого тижня надзвичайники Чернігівщини врятували 2 особи та 83 рази залучались до ліквідації пожеж, надзвичайних подій

Упродовж минулого тижня надзвичайники Чернігівщини врятували 2 особи та 83 рази залучались до ліквідації пожеж, надзвичайних подій 12:20

Упродовж минулого тижня з 3 по 10 серпня щоденно в підрозділах Управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 184 чоловіки особового складу та 58 одиниць спеціальної техніки.

Кількість хворих на коронавірусну хворобу в області зросла на 11 осіб

Кількість хворих на коронавірусну хворобу в області зросла на 11 осіб 12:00

П'ятеро осіб захворіло у Борзнянському районі, двоє - у Козелецькому районі, по 1 випадку інфікування коронавірусом зафіксовано у Варвинському, Ічнянському районах та містах Ніжині та Чернігові. Двоє хворих перебувають на госпіталізації в Борзнянській ЦРЛ, а інші знаходяться на амбулаторному лікуванні.