Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:07:21

Чернігівці відсвяткували Івана Купала

07.07.2020   10:20Агенцiя

Традиційно свято Івана Купала відбулося у чернігівському Центральному парку культури і відпочинку.

Дитячі локації, фотозони, фудкорт та вже традиційна алея майстрів із майстер-класами. Гончарство, різьблення по дереву, лозоплетіння, декоративний розпис - досвідчені майстри знайомили містян з ремеслами, що відомі людству з давніх давен та ділились секретами роботи.

Видовищна програма чекала і на шанувальників спорту. 4-разовий чемпіон світу зі стронгмену, один із найсильніших чоловіків планети Олександр Пеканов долучав до спорту чернігівців та демонстрував власну силу, виступивши перед глядачами та глядачками з богатирською програмою.

З народними для цього свята традиціями містян та гостей знайомили столичні етногурти «Баламути», «Яснокрасно» та «Щукариба». Хедлайнером свята виступив місцевий гурт BUBBLE JAM. Всіх гостей частували чернігівською юшкою, якої цього дня наварили 300 літрів, встановивши черговий місцевий гастрономічний рекорд.

У межах послаблення карантину уряд дозволив проведення культурних заходів, а відтак організатори зробили все, аби відпочинок був безпечним. Захід відбувався на свіжому повітрі, а людям зі сцени нагадували про соціальну дистанцію та засоби захисту.

Завершилось святкування незвичним вогняним шоу, адже, згідно народних вірувань, вода і вогонь саме цього вечора мають неабияку магічну силу.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.