Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 10 серпня, 22:34:38

Смачні рецепти вихідного дня: лимонний торт

05.07.2020   16:49Агенцiя

Лимонний торт — неймовірно ароматний смаколик, знайомий з дитинства. Цей десерт можна готувати за базовим рецептом, щоб, наприклад, потішити домашніх у вихідний день.

Якщо ж ви скористаєтеся покроковою інструкцією, яка передбачає складне оформлення торта, то ваш кулінарний шедевр може стати розкішним частуванням для гостей будь-якого ресторану або кафе. До того ж навіть пишно декорований лимонний торт готується швидко та просто.

Головна фішка ароматного десерту

Основа цього торта — м’які та розсипчасті коржі. Але головна фішка ласощів — ніжний лимонний курд. Це густий заварний крем, який часто подають окремо з млинцями, сконами, круасанами. Також лимонний курд використовують для приготування інших тортів, пирогів, тістечок.

На якому б рецепті ви не зупинилися, для виготовлення крему знадобляться свіжі високоякісні продукти. Все необхідне для того, щоб зробити чудовий лимонний курд, ви завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.

Складові

  • 4 ст. л. вершкового масла;
  • 3 лимона (вам знадобиться 80 мл свіжого соку);
  • 3 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 1 ст. л. лимонної цедри.

Час приготування — 30 хвилин.

Об’єм — 350 мл.

Покрокова інструкція

  1. Вичавіть з лимонів сік.
  2. Заповніть каструлю на 1/3 водою, поставте на вогонь, закип’ятіть рідину.
  3. Зверху покладіть миску з нержавіючої сталі (скляний посуд для мікрохвильовки) так, щоб її дна кипляча вода не торкалася.
  4. Помістіть в миску яйця, лимонний сік, цукор.
  5. Помішуйте масу, доки не загусне. Зніміть миску з плити.
  6. Візьміть іншу миску, зверху на неї покладіть сито. Протріть через нього крем, щоб позбутися грудочок.
  7. Наріжте дрібними кубиками вершкове масло, покладіть його на теплий курд, розмішуйте, доки не розтане.
  8. Натріть столову ложку лимонної цедри, додайте до крему, розмішайте.
  9. Поставте курд у холодильник, використовуйте протягом тижня.

Деякі рецепти лимонних тортів передбачають більш складні варіанти приготування крему. Ми пропонуємо вам скористатися класичною покроковою інструкцією, яку точно оцінять ті, хто не любить проводити на кухні занадто багато часу.

retsept-lymonnogo-torta-gotuyemo-chudovi-lasoshhi

Як спекти лимонний торт

Щоб зробити торт із лимонним курдом, останній необхідно приготувати заздалегідь. Для цього скористайтеся наведеною вище покроковою інструкцією або запропонованою в оригінальному рецепті торта.

У будь-якому разі у вас вийде апетитний десерт, який прикрасить недільне домашнє чаювання. Здивувати гостей кафе чи ресторану допоможе авторське декорування та кілька лайфхаків, якими ми з вами із задоволенням поділимося.

Простий, але дуже смачний лимонний торт

Приготований за нижченаведеним рецептом торт з лимонним кремом сподобається і ласунам, і тим, хто не дуже любить десерти. Такі ласощі виходять ніжними, соковитими, з тонкими нотками цитруса. Навіть без вишуканих прикрас подібний тортик виглядає ошатно й апетитно.

Складові

Для приготування бісквіта вам знадобляться:

  • 6 яєць;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 6 ст. л. борошна.

Щоб зробити просочення, візьміть:

  • 3 лимона;
  • 8 ст. л. цукру.

Крем роблять з:

  • 1 л сметани;
  • 200 г цукру;
  • загусника для сметани;
  • цедри лимона.

Час приготування — 2 години.

Кількість порцій — 6.

Покрокова інструкція

  1. Помийте лимони, очистіть від шкірки. Видаліть білясту частину шкірки. М’якоть звільніть від оболонки, кісточок. Подрібніть цедру на дрібній тертушці.
  2. М’якоть лимона покладіть у блендер, додайте цукор, розмішайте. Просочення буде готове, коли маса стане однорідною.
  3. Розбийте яйця, відокремлюючи жовтки від білків. Додайте в останні дрібку солі, збийте до стійкої піни. Введіть у білкову масу половину цукру, знову збийте.
  4. Окремо розітріть жовтки, доки вони не посвітлішають. Всипте цукор, збийте блендером.
  5. До жовтків додайте кілька ложок білка, акуратно перемішайте.
  6. Борошно просійте в жовтки. Змішайте обидва інгредієнти.
  7. Обережно додайте в борошно з жовтками білки, потім чайну ложку цедри, розмішайте.
  8. Розігрійте духовку до 180° C. Вкрийте ємність для випікання пергаментом. Вилийте на нього тісто та поставте майбутню основу десерту в духовку на 25–35 хвилин.
  9. Поки готуються коржі, збийте сметану. Введіть в неї цукор і ще раз збийте.
  10. Додайте до сметанної маси загусник, цедру. Збивайте, доки суміш не загусне.
  11. Половину лимона поріжте на часточки.
  12. Дістаньте готові коржі. Дайте їм охолонути. Розріжте кожен випечений шар уздовж на 3 частини.
  13. Змастіть кожен корж спочатку лимонним просоченням, а потім кремом. Ним мають бути вкриті також верхівка і бічні частини торта.
  14. Прикрасьте десерт лимонними часточками, посипте цедрою.

retsept-lymonnogo-torta-gotuyemo-chudovi-lasoshhi

Фантастичний бісквітний торт з лимонним курдом

Із виготовленням чудових ласощів за нижченаведеним рецептом точно впорається креативний і терплячий кондитер. Одержаний десерт прикрасить не тільки святковий стіл, а й меню вишуканого ресторану. Виглядає такий торт насправді чудово. Ну а його смак і зовсім вище всіляких похвал.

Складові

Щоб зробити курд, вам знадобляться:

  • 5 яєць;
  • 30 мл лимонного соку;
  • 300 г дрібного цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • цедра 2 лимонів.

Для приготування коржів візьміть:

  • 4 яйця;
  • 350 г борошна;
  • 300 г цукру;
  • 250 г вершкового масла;
  • 2 ч. л. лимонної цедри;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 150 мл натурального йогурту;
  • 150 мл молока;
  • 150 мл персикового сиропу.

Для прикрашання торта запасіться фізалісом і листям м’яти.

Час приготування — 45 хв.

Кількість порцій — 6.

Покрокова інструкція

  1. У мисці розм’якшіть вершкове масло, перемішайте його з цукром.
  2. Яйця розбийте по одному, додайте до масла, розмішуючи.
  3. В окремій мисці з’єднайте просіяне борошно та розпушувач. Додайте їх до яєчно-масляної маси та вимішайте.
  4. Введіть молоко, йогурт, цедру, гарненько вимісіть.
  5. Готове тісто розділіть навпіл. Візьміть 2 форми для випікання. Застеліть кожну пергаментом, залийте тістом.
  6. Розігрійте духовку до 180° C, поставте в неї майбутні коржі. Випікати їх потрібно 30 хв. Коли коржі будуть готові, дістаньте їх і охолодіть.
  7. З 2 лимонів зніміть шкірку, викладіть її в сотейник.
  8. Вичавіть сік з 5 лимонів (вам знадобиться 300 мл фрешу). Перелийте отриману рідину в сотейник.
  9. Розмішайте яйця, додайте до лимонного фрешу. Потім введіть в нього цукор, вершкове масло.
  10. Поставте сотейник на вогонь, доведіть його вміст до кипіння, постійно помішуючи.
  11. Візьміть миску. Помістіть на неї сито, протріть через нього остиглий курд. Накрийте миску кришкою, поставте до холодильника.
  12. Остиглі коржі поділіть уздовж на 2 частини, просочіть кожну сиропом.
  13. Зберіть на блюді торт, по черзі змащуючи кожен корж курдом.
  14. Зверху викладіть крем так, щоб він стікав по боках десерту.
  15. Прикрасьте верхівку смаколика листочками м’яти, фізалісом. Поставте торт у холодильник на 2 години.

Потіште гостей дивовижним десертом, приготованим за одним із запропонованих рецептів!

джерело

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська ОДА надає всебічну підтримку розвитку бізнесу

Чернігівська ОДА надає всебічну підтримку розвитку бізнесу 15:55

Чернігівська облдержадміністрація активно сприяє розвитку бізнесу та є одним з організаторів першого бізнес-інкубатору області. Це перший подібний Центр в Україні, створений спільно владою, науковими та громадськими організаціями.

Патрульні виявили 9 фактів керування транспортними засобами особами, які були з ознаками сп’яніння

Патрульні виявили 9 фактів керування транспортними засобами особами, які були з ознаками сп’яніння 15:44

Протягом вихідних патрульні виявили та задокументували 9 фактів керування транспортними засобами особами, які були з ознаками алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Зафіксовано новий рекорд врожайності пшениці

Зафіксовано новий рекорд врожайності пшениці 13:03

Чернігівщина вкотре збагатила Книгу рекордів України новим досягненням. У СТОВ “Батьківщина” зафіксовано рекорд України з врожайності пшениці.

Упродовж минулого тижня надзвичайники Чернігівщини врятували 2 особи та 83 рази залучались до ліквідації пожеж, надзвичайних подій

Упродовж минулого тижня надзвичайники Чернігівщини врятували 2 особи та 83 рази залучались до ліквідації пожеж, надзвичайних подій 12:20

Упродовж минулого тижня з 3 по 10 серпня щоденно в підрозділах Управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 184 чоловіки особового складу та 58 одиниць спеціальної техніки.

Кількість хворих на коронавірусну хворобу в області зросла на 11 осіб

Кількість хворих на коронавірусну хворобу в області зросла на 11 осіб 12:00

П'ятеро осіб захворіло у Борзнянському районі, двоє - у Козелецькому районі, по 1 випадку інфікування коронавірусом зафіксовано у Варвинському, Ічнянському районах та містах Ніжині та Чернігові. Двоє хворих перебувають на госпіталізації в Борзнянській ЦРЛ, а інші знаходяться на амбулаторному лікуванні.