Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:01:55

11 травня - День випрасуваних шнурків

11.05.2020   07:37Агенцiя

День прасування шнурків відзначають щорічно 11 травня. Це свято належить до розряду неформальних і не пов'язаний ні з одним історичною подією або відомим діячем.

календар

календар

Прихильники і прихильники свята вважають, що він просто присвячений блаженному нічогонероблення, тобто звичайнісінької ліні. Ну що ж, будь-який індивідуум має право розслабитися і хоча б один день на рік не займатися суспільно корисною працею, гімнастикою для розуму, спортом, створенням художніх шедеврів і самовдосконаленням, забувши про всі справи і турботи. Є й інша думка - цей день шанують за свято всіх неформалів, які заперечують реально існуючі суспільні підвалини.


Історія свята

Хто, коли і як, під впливом яких обставин придумав цей повний леностной млості свято, невідомо - історія про це замовчує. Його цілі, суб'єкти та об'єкт теж не визначені, як і історична сутність і професійна спрямованість. За однією версією, він повинен спочатку оспівувати неробство і лінь; за іншою ж - це справжнісінький протест проти виконання небажаної, а то і зовсім безглуздою роботи, що побічно виражається в самій назві цього дня. Адже гладити шнурки від черевиків - заняття безглузде, абсолютно непотрібне.


День прасування шнурків

Соціальний склад прихильників свята неоднорідний. Як показує практика, серед них є не тільки студенти, а й цілком дорослі і серйозні люди - викладачі вищих навчальних закладів, вихователі дитячого садка, різні редактори-коректори, водії трамваїв, судові виконавці, доктора наук, психіатри і ті, кому вони потрібні.

Всю цю різношерсту масу об'єднує деяка неформальність цих людей, певні дивацтва в поведінці і прагнення бути самим собою в будь-яких обставинах, незважаючи на вимоги етикету, дрес-коду і громадську думку. Такі люди надзвичайно цікаві і здатні рухати вперед науку, практику і витончені мистецтва - якщо їм дадуть на це волю.


Мистецтво святкування

Неформали усього світу з нетерпінням чекають настання 11 травня. Червоним днем ​​календаря, тобто вихідним, його ніхто робити не стане - це не Різдво і не Новий рік. Але це прихильників свята, які відносяться до відрізків тонкої мотузки з належною повагою, не зупинить.

У цей день вони, як і завжди, підуть на роботу, але напередодні обов'язково візьмуть нові шнурки якогось яскравого кольору - отруйно-жовтого, оранжевого або флуоресціюючого зеленого (з тих, що продаються в «Спортмастере», щоб атлет, що переміщається по вулицях бігом в темний час доби, був помітний в світлі фар автомобілів).

Деякі люди роблять незрозумілий для оточуючих ритуал - гладять свої шнурки. Ця дія покликане символізувати чималу дещицю перфекціонізму, але не факт, що так і є. Швидше за все, воно просто символічно, чи не призводить до якихось особливо значущим наслідків.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.