Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:24:04

Як пережити поганий день: п'ять корисних порад

02.02.2020   14:49Агенцiя

У кожної людини трапляються погані дні. Через ті чи інші ситуації, які часом від нас не залежать, ми можемо відчувати себе розбитими і нещасними.

Важливо розуміти, що цей стан не назавжди, а поганий день закінчиться і все знову стане на свої місця. А поки потрібно просто знати, як себе вести у невдалі дні, щоб не падати духом.

1. Не нагнітайте ситуацію

Перше правило під час спроби виправити поганий день – не намагайтеся нічого виправляти, адже, по-перше, це практично неможливо зробити, а по-друге, це чинить ще більший тиск на вас самих.

Зараз важливо зрозуміти, що вам потрібно просто пережити цей поганий день і не робити ніяких серйозних кроків ні на роботі, ні вдома, щоб уникнути негативу і неправильної реакції.

2. Намагайтеся абстрагуватися

Щоб позбутися вічних думок в голові про те, як же можна виправити поганий день, потрібно відволіктися. Тут варіантів може бути багато: кіно, боулінг, спортзал, зустріч з друзями, каток – це може бути що-завгодно, що здатне вас відвернути і подарувати позитивні емоції.

3. Тимчасовий аскетизм

Щоб не наробити дурниць і не зіпсувати день ще більше, постарайтеся усамітнитися. Тільки не потрібно сидіти вдома в чотирьох стінах і страждати, об'їдатися або займатися самобичуванням. Вимкніть інтернет на телефоні, вирушайте на природу або влаштуйте собі невелику подорож. Це допоможе вам трохи розвіятися, підзарядитися енергією природи і провітрити мозок.

4. Ніяких виправдань

До поганого дня потрібно ставитися легше і простіше наскільки це можливо. Не нагнітайте ситуацію, якою потім можете скористатися як виправданням. Наприклад, ви ведете здоровий спосіб життя – регулярний спорт і здорове харчування стали стилем життя, і тут в поганий день ви починаєте об'їдатися чіпсами, закушуючи їх пачкою цукерок і запиваючи колою. При цьому ви виправдовуєте себе, що це все через важкий день, ви це заслужили. Не робіть собі ніяких поблажок і виправдань в ці дні – дотримуйтеся графіка і своїх правил.

5. Не беріть на себе відповідальність за когось

Далеко не всі події в житті відбуваються з нашої вини, тому не варто брати на себе відповідальність за те, що не входить в вашу компетенцію або не пов'язане з вами. Адже це є когнітивним спотворенням, коли ви берете відповідальність за події, над якими у вас не було ніякого контролю. Тому не звинувачуйте себе, а вірте в те, що у вас все вийде – просто сьогодні поганий день, а завтра все буде добре.

Порада: ці рекомендації не вирішують проблем, але допомагають їх легше пережити. Не займайтеся самобичуванням і самокопанням, не звинувачуйте себе, а намагайтеся пережити цей день, не піддаючись негативу.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.