Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 2 грудня, 03:16:50

Смачні рецепти вихідного дня: "троянди" із творожного тіста

26.01.2020   15:53Агенцiя

Печиво, про яке йтиметься далі готується просто, але вимагає трохи більше зусиль ніж звичайно. Тут доведеться мати справу із безейним кремом. Але результат того вартий: ніжне сирне тісто, яке огортає безе. І все це нагадує троянду.

Ингредиенты: 2,5 стакана муки (около 350 г), 2 яйца, 400 г творога (2 пачки), 1 стакан сахара, 200 г сливочного масла (+ пара ложек для смазывания пекарской бумаги), 1 пакетик ванильного сахара (или ванилин на кончике ножа), 0,5 ч.л. соды

Отделяем желтки от белков (понадобятся и желтки и белки отдельно).

Замешиваем тесто.

Сливочное масло должно быть мягким, комнатной температуры, для этого его заранее нужно достать из холодильника, минимум за час до начала приготовления. Соединяем весь творог, всю муку (2 с половиной стакана), 2 желтка, все масло (200 г), 0,5 ч.л. соды и хорошенько перемешиваем.

Должно получится хорошо вымешанное тесто. Тесто будет мягкое и влажное, липкое, но мы поставим его в холодильник и за счет сливочного масла оно застынет и станет удобным для раскатки.

Накрыть творожное тесто пленкой или одноразовым пакетом и отправить в холодильник на 1 час.
Включаем нагреваться плиту на 180 С.

Готовим крем. В белки добавляем 1 стакан сахара и ваниль.
Взбиваем миксером или венчиком до побеления и загустения смеси ( около 10 минут постоянного взбивания).

Застилаем противень пекарской бумагой и смазываем ее сливочным маслом.

Тесто делим на 3 части.

Из одной части скатываем толстенькую колбаску.

Хорошенько присыпаем стол мукой. Раскатываем ее в прямоугольный овал. Толщина теста должна быть примерно 0,5см.
Распределяем белковый крем равномерным не толстым слоем, оставляя без крема примерно 2 см от края вдоль всего теста.

Осторожно поддевая пальцами, скатываем тесто рулетом.

Нарезаем рулет кусочками примерно в 1 -1,5 см. Будет немного выдавливаться белковый крем, но это не страшно.

Укладываем печенье на противень, торцами вниз на расстоянии 2 см друг от друга.
Пока расставляете кусочки, они будут мяться, крем подтекать, но при выпечке выровняются и получатся аккуратные розочки.

Выпекаем печенье 20-25 минут в хорошо разогретой духовке при 170-180 градусах до зарумянивания.
Горячее печенье легко снимается с бумаги.

Остудить и подавать.
Приятного аппетита!

Останні новини Чернігівщини

«Розумовські зустрічі»: вперше за участі глави роду Розумовських 13:32

«Розумовські зустрічі» – це зустріч ліриків і фізиків», де поєднуються гуманітарні та технологічні підходи, створюючи особливих дух конференції.

“Барвиста Україна” “Сіверських клейнодів” 12:56

Культура українського народу багатогранна і розмаїта. Кожен регіон має свої звичаї, своє звучання, свою душу. А, разом з тим, українська культура — єдине ціле, в якому різнобарв’я мистецьких традицій складається в єдину картину — в те, що зветься “Барвиста Україна”.

Поліція розслідує обставини ДТП за участю неповнолітніх у Прилуках 12:50

30 листопада близько 18:30 до поліції надійшло повідомлення про ДТП у Прилуках. Поліцейські встановили, що 14-річний хлопець, керуючи автомобілем «Porsche Cayenne», допустив зіткнення з вантажним автомобілем, що перебував на проїзній частині дороги.

Поліція затримала водія, який спричинив смертельну ДТП у Ніжині 12:45

Ніжинські поліцейські затримали водія легковика, який допустив наїзд на двох жінок-пішоходів на пішохідному переході в Ніжині. Внаслідок ДТП одна жінка загинула, а друга зазнала травм.

Інженера з технічного нагляду підозрюють у службовій недбалості зі збитками понад 300 тис. грн

Інженера з технічного нагляду підозрюють у службовій недбалості зі збитками понад 300 тис. грн 12:41

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини