Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 6 червня, 15:13:21

Смачні рецепти вихідного дня: "троянди" із творожного тіста

26.01.2020   15:53Агенцiя

Печиво, про яке йтиметься далі готується просто, але вимагає трохи більше зусиль ніж звичайно. Тут доведеться мати справу із безейним кремом. Але результат того вартий: ніжне сирне тісто, яке огортає безе. І все це нагадує троянду.

Ингредиенты: 2,5 стакана муки (около 350 г), 2 яйца, 400 г творога (2 пачки), 1 стакан сахара, 200 г сливочного масла (+ пара ложек для смазывания пекарской бумаги), 1 пакетик ванильного сахара (или ванилин на кончике ножа), 0,5 ч.л. соды

Отделяем желтки от белков (понадобятся и желтки и белки отдельно).

Замешиваем тесто.

Сливочное масло должно быть мягким, комнатной температуры, для этого его заранее нужно достать из холодильника, минимум за час до начала приготовления. Соединяем весь творог, всю муку (2 с половиной стакана), 2 желтка, все масло (200 г), 0,5 ч.л. соды и хорошенько перемешиваем.

Должно получится хорошо вымешанное тесто. Тесто будет мягкое и влажное, липкое, но мы поставим его в холодильник и за счет сливочного масла оно застынет и станет удобным для раскатки.

Накрыть творожное тесто пленкой или одноразовым пакетом и отправить в холодильник на 1 час.
Включаем нагреваться плиту на 180 С.

Готовим крем. В белки добавляем 1 стакан сахара и ваниль.
Взбиваем миксером или венчиком до побеления и загустения смеси ( около 10 минут постоянного взбивания).

Застилаем противень пекарской бумагой и смазываем ее сливочным маслом.

Тесто делим на 3 части.

Из одной части скатываем толстенькую колбаску.

Хорошенько присыпаем стол мукой. Раскатываем ее в прямоугольный овал. Толщина теста должна быть примерно 0,5см.
Распределяем белковый крем равномерным не толстым слоем, оставляя без крема примерно 2 см от края вдоль всего теста.

Осторожно поддевая пальцами, скатываем тесто рулетом.

Нарезаем рулет кусочками примерно в 1 -1,5 см. Будет немного выдавливаться белковый крем, но это не страшно.

Укладываем печенье на противень, торцами вниз на расстоянии 2 см друг от друга.
Пока расставляете кусочки, они будут мяться, крем подтекать, но при выпечке выровняются и получатся аккуратные розочки.

Выпекаем печенье 20-25 минут в хорошо разогретой духовке при 170-180 градусах до зарумянивания.
Горячее печенье легко снимается с бумаги.

Остудить и подавать.
Приятного аппетита!

Останні новини Чернігівщини

Будівельна діяльність Чернігівщини у січні–квітні 2020 року. ДОВІДКА

Будівельна діяльність Чернігівщини у січні–квітні 2020 року. ДОВІДКА 14:02

У січні–квітні 2020 р. обсяг виробленої будівельної продукції (виконаних будівельних робіт) підприємствами області склав 500 млн.грн.

Віталій Загайний офіційно представив голову Ніжинської РДА - Григорія Ковтуна

Віталій Загайний офіційно представив голову Ніжинської РДА - Григорія Ковтуна 13:41

5 червня Віталій Загайний, перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації, представив активу Ніжинського району Григорія Ковтуна, новопризначеного голову Ніжинської РДА.

Чернігівщина +5 хворих на коронавірусну інфекцію

Чернігівщина +5 хворих на коронавірусну інфекцію 13:31

Захворіли по одному жителю Ніжинського та Козелецького районів, а також двоє жителів Чернігівського – усі вони лікуються вдома. П’ятого хворого – жителя Чернігова, госпіталізували.

Чернігівщина – лідер за кількістю природоохоронних об’єктів

Чернігівщина – лідер за кількістю природоохоронних об’єктів 13:28

В області налічується 674 об’єкти природо-заповідного фонду, загальною площею майже 263 тисячі гектарів.

У Чернігові матеріальну допомогу від міста отримають 164 сім’ї з немовлятами

У Чернігові матеріальну допомогу від міста отримають 164 сім’ї з немовлятами 13:08

У Чернігові кожна родина при народженні малюка отримує підтримку від міста. Виплати здійснюються в рамках Програми підтримки народжуваності.

АНОНСИ ПОДІЙ