Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 19 лютого, 22:05:56

Смачні рецепти вихідного дня: завиванець з маком та вишнями

19.01.2020   14:44Агенцiя

Ароматний та смачний завиванець прикрасить ваше чаювання, особливо у вихідний день, коли родина збереться за столом. Поєднання вишень та маку з дріжджовим тістом - це абсолютний смак та досконалий результат.


Для тіста: 35 г свіжих дріжджів, 100 мл молока, 75 г цукру, 3 яйця (в тісто 2 яйця та білок, а жовток для змащування), 120 г домашнього сиру, 120 г вершкового масла, 2 столові ложки рафінованої олії, чверть чайної ложки солі, пакетик ванільного цукру, 550-700 г борошна.


Для начинки: 500 г макової начинки (250 г маку, 500 мл води, родзинки, мед або цукор за смаком), 2 склянки вишень без кісточки.

Готуємо опару. Дріжджі кришимо до миски, додаємо 1-2 ложки цукру, розтираємо. Коли дріжджі розтануть, вливаємо тепле молоко та розмішуємо. Тоді просіюємо трохи менше, ніж склянку борошна і знов перемішуємо.

Має вийти негусте тісто без грудочок. Накриваємо миску рушником та ставимо в тепле місце на 15-20 хвилин.

Поки опара підходить, в одній тарілці розтоплюємо вершкове масло, а в іншій - збиваємо 2 яйця та 1 білок із цукром, що залишився. Важливо, щоб на момент додавання до дріжджового тіста усі продукти були не гарячі і не холодні, а теплі чи кімнатної температури.

Коли опара підніметься й наповниться бульбашками, час додати інші інгредієнти. Просіємо частину борошна, додамо збиті яйця, перемішаємо. Далі - борошно та сир.

Тоді додаємо ще частину борошна і розтоплене масло. Знов борошно, сіль, ванілін та олію. Замішуємо м’яке, не липке тісто, за потреби підсипаючи трошки борошна. Вимісивши щоб відліпало від рук, залишаємо у теплі під рушником на 1-1,5 години. Тим часом підготуємо начинку.

Готуємо макову начинку. Мак заливаємо водою і проварюємо на середньому вогні під кришкою упродовж 5 хвилин, вимикаємо та залишаємо настоюватись під кришкою ще 10 хвилин. Застилаємо друшлаг марлею та зливаємо воду з маку. Перетираємо мак у м'ясорубці або блендером. Цукор, мед та родзинки додаємо у макову начинку перед тим як викладати її на тісто.

Вишні підійдуть свіжі, консервовані або заморожені. Зі свіжих або консервованих треба злити сік. Замороженим дати відтанути, віджати сік.

Коли тісто збільшиться удвічі, обережно обминаємо його та ділимо на дві частини. Кожну частину розкачуємо у прямокутний пласт 0,5 см завтовшки на столі, притрушеному борошном. Викладаємо на нього макову начинку.

Потім викладаємо віджаті від соку та не холодні вишні, а щоб зайва волога з них не промочила тісто, створивши ефект непропеченості, спочатку трохи притрушуємо крохмалем.

Завертаємо заготовку рулетом, защипуємо край.

Викладаємо завиванці швом донизу на лист, застелений пергаментом, що змащений олією. Залишаємо їх під рушником на 15-20 хвилин, щоб розстоялися. Тим часом розігріваємо духовку до 180С.

Перед тим, як ставити у духовку, змащуємо рулети жовтком із чайною ложкою молока, щоб вони гарно зарум’янилися.

Випікаємо на середньому рівні духовки при 180С упродовж 30-35 хвилин, до сухої палички та рум’яної скоринки.

Хай готові завиванці з маком охолонуть, а тоді можна нарізати їх та посмакувати!

Останні новини Чернігівщини

12 мільйонів гривень аліментів повернуто у січні дітям на Чернігівщині

12 мільйонів гривень аліментів повернуто у січні дітям на Чернігівщині 17:18

Коли байдужість батьків до власних дітей перетинаємежу дозволенного, на захист економічних прав молодого покоління приходять фахівці юстиції.

"Реквієм Небесній Сотні". У бібліотеці ім. М. Коцюбинського пройшов вечір патріотичної поезії 16:57

Пам’ять Героїв Небесної Сотні у бібліотеці ім. М. Коцюбинського вшанували читанням віршів патріотичної тематики.

Системні перевірки заправок в області тривають

Системні перевірки заправок в області тривають 13:53

Чергове засідання робочої групи з ліквідації нелегального обігу нафтопродуктами провів сьогодні заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Про роботу КП

Про роботу КП "Чернігівводоканал" у 2019 році 13:47

Комунальному підприємству «Чернігівводоканал» у 2019 році завдяки збалансуванню обсягів подачі та реалізації води вдалося утримати її втрати на досить низькому рівні - 13,3%. Для порівняння: нормативно дозволений рівень втрат для врахування у водних балансах на сьогоднішній день для ліцензіатів НКРЕКП становить 30%. Про це повідомив начальник КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко на розширеній нараді 18 лютого.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області проводиться санітарно-просвітницька робота в районах

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області проводиться санітарно-просвітницька робота в районах 13:30

Представники Бобровицького районного управління Держпродспоживслужби провели роз’яснювальну роботу з реалізаторами харчових продуктів, зокрема молочної продукції, стосовно недопущення до обігу фальсифікату.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини