Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:46:49

Як прийти в форму після свят. 10 простих порад

12.01.2020   17:08Агенцiя

Новий Рік, Різдво.. Чудові, чарівні, незабутні свята. І як же важко повертатися до повсякденного життя. Пропонуємо вам 10 нескладних рекомендацій, як відновити форму (і моральну, і фізичну) після довгих свят.

1. Якщо ви не змогли встояти перед смачною святковою їжею та набрали кілька зайвих кілограмів, не поспішайте сідати на жорстку дієту.

Достатньо виключити зі свого раціону на декілька тижнів цукор, хліб та інші вироби з борошна.

2. Ходіть пішки.

Незважаючи на уявну простоту цієї рекомендації, піші прогулянки здатні творити чудеса. Вони поліпшують кровообіг, бадьорять, зміцнюють загальний тонус організму, ну і, звичайно ж, позбавляють від зайвих кілограмів.

3. Пийте більше води.

Вода допоможе вам вивести з організму залишки алкоголю, поліпшити травлення, зволожити шкіру та відновити водний баланс організму.

4. Робіть щогодинні невеликі розминки на роботі.

Вони не лише дадуть вам можливість більше рухатися, а й допоможуть подолати сонливість, створять ясність у думках, проженуть апатію.

5. Сходіть в баню або сауну.

Перебування в парильні допоможе вивести з організму токсини та зайву рідину, що, звичайно ж, найкращим чином позначиться на вашій фігурі.

6. Запишіться до спа.

Масажі, обгортання, водні процедури - все це чудово розслабляє та заспокоює. Після дня, проведеного в спа-салоні, думка про те, що завтра потрібно виходити на роботу, вже не здається такою страшною. Крім того, тепер ви дивовижно виглядаєте і просто зобов'язані вразити колег своєю красою!

7. Почніть, нарешті, ходити до басейну.

Не існує людини, яка б не знала, наскільки корисне плавання. Та більшість з нас перебуває в перманентному стані - "не ходжу до басейну, але збираюся почати вже завтра". Так от, зараз настав той час, коли потрібно втілити задумане - кращого способу прийти в гарну фізичну та моральну форму просто не існує.

8. Розгадуйте кросворди.

Вправи для розуму не менш важливі, ніж вправи для тіла. Кросворди, головоломки, інтелектуальні ігри забезпечать вам приплив кисню до мозку та поліпшать вашу працездатність. До речі, нещодавно вчені виявили, що активна розумова діяльність ще й підвищує опір організму до різних захворювань. Що особливо актуально в холодну пору року.

9. Згадайте про традиційні зимові розваги - зліпіть сніговика, пограйте в сніжки, сходіть на каток і не забувайте про санчата.

Крім того, це ще й відмінний спосіб поєднати корисне з приємним - адже займатися цим ви будете в компанії своїх дітей або близьких друзів.

10. Лягайте спати раніше.

Найкраще організм відпочиває та відновлюється під час сну в певні години. Наприклад, мозок - з дев'ятої до десятої вечора, тіло - з десятої вечора до першої ночі, нервова система - з години ночі до трьох. Як бачите, найважливішим часом для сну є період з дев'ятої вечора до третьої години ночі. Не дарма у мудрих англійців є приказка: "Хто рано лягає та рано встає, здоров'я, багатство та розум наживе".

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини