Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:26:50

19 міфів, у які й досі вірять люди

05.01.2020   18:55Агенцiя

Дощовий черв’як, якого розділити надвоє, регенерується і з нього зробляться дві тварини? Мед треба з’їсти за рік, бо він зіпсується? Банани – це фрукти чи ні? Отже, далі говоримо про твердження, у яких люди вірять і як виявилося - помиляються.

Отож, помилково вважати, що:

1. Перекис водню – гарний антисептик. Скажемо так: користі від препарату ніякої, іноді він може навіть нашкодити.

2. Льюїс Керрол ніколи не називав свого героя Божевільним Капелюшником. В романі він згадується просто як Капелюшник.

3. Арахіс – горіх. Насправді він належить до родини бобових. А мигдаль, кеш’ю і фісташки належать до… насіння! Хто прилічив їх до горіхів – невідомо.

4. Сума кутів трикутника не завжди дорівнює 180 градусів. Таке твердження справедливе лиш для евклідової площини, а от сума кутів трикутника на сфері, наприклад, завжди перевищує 180 градусів.

5. Свині не люблять бруду та нечисті. Свиня – одна з найчистіших тварин у світі. Бруд вони люблять задля охолодження: в цих тварин немає потових залоз.

6. Крук і ворона – одна і та сама тварина. А насправді ні, хоч зовні вони дуже схожі. Крук більший за розміром, має більші лапи та довші крила й хвіст, а ворона – менша за розміром і хвіст її більш вкорочений.

7. Випічка не підніметься, якщо біля неї шуміти. Та хоч в барабан стукайте чи на концерт рок-групи її віднесіть, це ніяк не вплине на хімічні процеси, які у ній відбуваються.

8. Балони для пірнання наповнені повітрям, а не чистим киснем. На глибині понад 6 метрів кисень шкідливий для людини.

9. Білизна античних статуй в наш час – лиш пережиток минулих епох: колись вони були кольоровими, та з плином часу фарба змилася.

10. Мед не має терміну придатності, а може зберігатися сотні років.

11. Помилково вірити в те, що кров, до реакції з киснем, має блакитний колір. А вона червоною є завжди, лиш інших відтінків. А вени здаються синіми залежно від того, як наша шкіра поглинає й відбиває світло.

12. Спагеті не вигадали в Італії. Їх батьківщина – Японія.

13. З яєць, які ми купуємо в магазині, курчата не вилупилися б ніколи.

14. Банани не ростуть на деревах. Бананове дерево – це насправді висока трава.

15. Салат “Цезар” успадкував свою назву не від славнозвісного полководця Юлія Цезаря, якому до кулінарії було далеко, а від італійського ресторатора Цезаря Кардіні. Вперше страву подали у 1924 році в Мексиці.

16. Молоко – найкраща їжа для кішок. Виявляється, коти не можуть терпіти лактозу й від частого її споживання у них може виникнути розлад шлунку.

17. Неправда, що після зарядження акумулятора стільникового телефону, якщо його залишити підімкненим до мережі, заряд зменшиться й це нашкодить пристрою. Та це не так: сучасні ґаджети дуже розумно керують своїм живленням й під’єднання до електроструму не вплине на їх роботу.

18. Дощовий черв’як, якого розрізали навпіл, не стане двома повноцінними тваринами. Виживе лиш та половина, де знаходиться рот, інша загине.

19. Міф, що обручку треба носити на безіменному пальці, бо він – єдиний палець, вена якого іде до серця. Але кожен палець має вену, яка іде до серця.

джерело

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини