Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:09:36

Ігри, в які грають люди. 8 кращих ігор для веселої компанії

05.01.2020   18:39Агенцiя

У сьогоднішній добірці є вісім інших неймовірно цікавих і захоплюючих ігор, в які можна грати великою або маленькою компанією.

Крокодил (Корова)

Гра полягає в тому, що один з гравців повинен невербальними методами зобразити загадане йому слово, а інші гравці повинні це слово відгадати. Є два основні варіанти гри. Якщо у вас не дуже велика компанія, наприклад 4-5 чоловік, вам підходить перший варіант. Один з гравців загадує слово іншому, а інші учасники повинні відгадати його. Той, хто відгадав це слово, буде показувати наступне слово, а загадує його той, хто показував попереднє.

Якщо ж у компанії є хоча б 6 чоловік, буде цікавіше розділитися на команди. Тоді члени однієї команди разом вигадують слово, обирають учасника з іншої команди, який його буде показувати, а решта членів іншої команди повинна його відгадати. Можна ускладнити гру і загадувати не лише слова, а й назви книг, фільмів, рядки з пісень і т.д.

Контакт

Ведучий загадує слово і називає його першу літеру. Завдання учасників гри - вгадати слово, що, звичайно, не так вже й легко, враховуючи, що ніякої додаткової інформації про нього ведучий не називає. Але є можливість "виманити" у ведучого наступні букви в слові. Для цього один з учасників про себе загадує слово на цю ж букву, а вголос описує його.

Наприклад, якщо першою була літера "п", учасник може подумати про помідор, а вголос вимовити "це овоч?". Якщо хтось із інших гравців, розуміє, про що може запитувати перший гравець, він відповідає "є контакт", маючи на увазі, що він також знає овоч на літеру "п". Ведучий повинен назвати або помідор, або інше слово, яке підходить за описом. Тобто, якщо ведучий, назве перець, то відповідь йому зараховується. Якщо ж ведучий не може здогадатися, про що говорять гравці, він називає наступну літеру в слові.

При цьому, він має право поставити іншому гравцеві питання, що за слово було загадане, щоб перевірити, чи не зшахраював гравець, просто сказавши "контакт". Зрозуміло, ми навели простий приклад, набагато цікавіше, коли в процесі гри учасники починають орієнтуватися не на загальні фрази, а один на одного і описувати загадане слово так, що це зрозуміє далеко не кожен.

Акінатор

Учаснику вішається на лоб картка з ім'ям відомої людини або персонажа, якого він повинен відгадати за допомогою питань, які він задає іншим учасникам.

Питання повинні будуватися так, щоб відповідь на них була "так" чи "ні". Наприклад, "мій персонаж жінка?", "Мій персонаж вигаданий герой?", "Мій персонаж літав у космос?" і т.д.

Завдання - якомога швидше вгадати персонажа. Для того, щоб зробити гру цікавішою, обмежте кількість питань, які може задати учасник, або кількість відведеного на вгадування часу.

Мафія

Останніми роками ми якось зовсім забули, що у стару добру мафію можна грати не лише у спеціальних клубах, але і просто вдома. Тому що столи, вкриті червоним сукном, мундштуки, маски, капелюхи і боа - це лише ефектний антураж цієї чудової гри, а її сенс у тому, щоб за допомогою логіки, інтуїції та розуміння людської психології знайти злочинців

Обирається ведучий, який роздає учасникам картки з ролями (два члени мафії, решта - мирні жителі). Ніхто з учасників не повинен бачити, які ролі дісталися іншим. Ведучий починає гру. Що саме він буде говорити, залежить від його фантазії та акторського таланту, але зміст повинен бути приблизно таким.

"Місто засинає (після цієї фрази всі учасники повинні закрити очі), прокидається мафія (відкривають очі члени мафії і встановлюють зоровий контакт один з одним), мафія знаходить жертву і вбиває її (члени мафії повинні за допомогою міміки і жестів домовитися, кого вони обрали жертвою і вказати на неї ведучому), місто прокидається (всі відкривають очі) і жителі дізнаються про загибель мешканця міста (ведучий називає ім'я жертви)".

Після цього починається засідання ради мешканців міста, на якому вирішується, кого засудити на смерть. У дебатах беруть участь всі, крім ведучого. Після того, як засудженого обрали і він вибуває з гри, місто знову засинає, мафія прокидається, вбиває жертву і так далі. Гра продовжується доти, доки не будуть винищені всі мешканці, або не буде викрито всіх членів мафії. Існує безліч різновидів цієї гри з додатковими ролями (лікар, шериф, священик) і додатковими правилами.

Вірю-не вірю

Для цієї гри вам знадобиться колода карт і вміння блефувати. Всі карти ділять порівну між учасниками гри. Мета кожного учасника - позбутися своїх карт. Перший учасник кладе на стіл карту або декілька карт зображенням донизу і називає їх, наприклад, "десятка" або "три дами". Наступний учасник повинен або докласти такі ж карти, або сказати "не вірю". Якщо гравець говорить "не вірю", карти розкриваються. Якщо це дійсно були названі карти, їх забирає другий гравець, якщо ні - то перший.

Якщо ж другий гравець також докладає карти, то вірити йому чи не вірити, вирішує вже наступний по колу учасник. І так далі. Той, хто позбувся всіх своїх карт, вибуває з гри. Останній гравець, що залишився з картами, програє.

Вгадай слово

Гра чимось схожа на Контакт, і чимось на Акінатор. Ведучий загадує слово і описує його якось розпливчасто, наприклад, "це є в цій кімнаті" або "вчора ми все це бачили", а учасники по черзі ставлять йому запитання. Тут вже можна задавати абсолютно будь-які питання, а ведучий може давати будь-які відповіді. Той, хто вгадав слово, стає ведучим і загадує наступне.

Зіпсований телефон

Один з учасників загадує слово і описує його своїми словами на вухо іншому учаснику. Другий про себе розмірковує, що б це могло бути і передає третьому описуючи його за власним розсудом. Останній учасник повинен вгадати слово, загадане першим.

Якщо він його не вгадав, своє слово має назвати передостанній гравець і так далі. Загадує наступне слово той, хто останнім зміг вірно донести до іншого гравця сенс сказаного. Коли ви освоїте ази, можна загадувати складні фрази, прислів'я, приказки, назви художніх творів.

Знавець алфавіту


Гравці по черзі називають слова на задану тематику, які починаються на якусь певну літеру алфавіту. Наприклад "предмети, що знаходяться в цій кімнаті" на букву "б". Гравець, який не може назвати слово, коли до нього доходить черга, вибуває. Перемагає той, хто залишається останнім.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини