Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:43:20

Смачні рецепти вихідного дня: 7 гарячих супів для зими

08.12.2019   16:12Агенцiя

Зима є зима, і неважливо, холодно на вулиці чи просто сиро та промозгло, а на обід хочеться з'їсти щось гаряченьке. А що з гаряченького може бути краще ніж апетитний і ароматний суп? Пропонуємо вашій увазі рецепти смачних, поживних, корисних і дуже простих у приготуванні супів.

ГРЕЦЬКИЙ СУП
 

300 г курки
300 г телятини
0,5 кг картоплі
1 морква
1 цибулина
Корінь петрушки
Маслини - 10 штук
Сіль, перець, лавровий лист
2 ст. ложки томату-пюре

1. Зварити бульйон з телятини та курки. Зварене м'ясо вийняти з бульйону, нарізати кубиками і опустити назад у бульйон.
2. Дрібно нарізати цибулю, моркву і корінь петрушки, покласти у бульйон, варити 10 хвилин. Додати нарізану кубиками картоплю, маслини і варити до готовності картоплі.
3. Готовий суп заправити томатним пюре.
 

КУРЯЧИЙ СУП ПО-ШВЕЙЦАРСЬКИ
 

2 курячих стегенця
1 цибулина
100 г сметани
100 г твердого сиру
2 яйця
Коріння для супу (петрушка, селера, морква)
2 ст. ложки борошна
Сіль, зелень петрушки

1. Стегенця покласти у каструлю з водою, додати сіль, кілька горошин перцю і відварити до готовності. М'ясо вийняти, бульйон процідити.
2. У бульйон покласти подрібнену цибулю та коріння і проварити 10 хвилин.
3. З білків, тертого сиру та борошна приготувати напіврідку суміш і повільно влити її в бульйон. Додати змішані зі сметаною жовтки і шматочки курки.
4. Подаючи до столу, посипати суп подрібненою зеленню петрушки.
 

ХАРЧО
 

500 г яловичої або баранячої грудинки
½ склянки рису
1 цибулина
1 зубчик часнику
2 ст. ложки томатної пасти
2 ст. ложки соусу ткемалі
1 пучок кінзи або петрушки
1 маленький стручковий перець
Сіль, перець, сушена зелень

1. Грудинку нарізати невеликими шматочками і відварити до напівготовності.
2. Дрібно посікти часник і пасерувати його на сковороді з томатною пастою. Покласти у бульйон.
3. Додати дрібно нарізану цибулю, промитий рис, нарізаний кільцями стручковий перець, соус ткемалі, сіль, перець, сушену зелень і варити до готовності рису.
4. Подаючи до столу, посипати суп подрібненою кінзою або петрушкою.
 

СУП-ПЮРЕ З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ

1 невелика цвітна капуста (500-600 г)
2 картоплини
1 цибулина
200 г вершків
50 г вершкового масла
1 зубчик часнику
Сіль, перець

1. Цибулю дрібно нарізати, картоплю - кубиками, цвітну капусту розібрати на суцвіття.
2. У каструлі з товстим дном розтопити масло і пасерувати на ньому цибулю. Додати цвітну капусту, картоплю і залити окропом так, щоб вода ледь покрила овочі. Посолити, поперчити і варити, приблизно, 20 хвилин до готовності. Рідину злити в окрему ємність.
3. Овочі покласти у блендер, влити 1 склянку відвару, додати пропущений через прес часник і перетерти все у пюре.
4. Перекласти пюре до каструлі, влити вершки, перемішати та підігріти. Подавати з сухариками або грінками.

ШУРПА

300 г баранини
600 г картоплі
2 помідора
1 морква
1 цибулина
2 ст. ложки борошна
Сіль, перець, лавровий лист

1. Баранину відварити до м'якості, вийняти з бульйону і порізати на шматки.
2. Покласти у бульйон нарізану великими кубиками картоплю, дати закипіти, додати розрізані на 4 частини помідори, злегка обсмажити цибулю, моркву, борошно, сіль, перець, лавровий лист і варити до готовності картоплі.
3. Під-час подачі покласти у кожну тарілку кілька шматочків баранини.

ГОРОХОВИЙ СУП ПО-МОНГОЛЬСЬКИ

1 склянка нуту
1 склянка томатного соку
1 ст. ложка вершкового масла
1 цибулина
1 л м'ясного бульйону
Сіль, перець
Сметана

1. Нут замочити у воді на ніч.
2. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на вершковому маслі в каструлі з товстим дном.
3. Влити бульйон, покласти замочений нут і відварити до готовності. Вийняти горох, протерти через сито або подрібнити у пюре в блендері та повернути у бульйон.
4. Влити томатний сік і варити на слабкому вогні 10 хвилин.
5. Під-час подачі в суп можна додати сметану.

ФІНСЬКИЙ РИБНИЙ СУП З ВЕРШКАМИ

400 г червоної риби
2 картоплини
1 цибулина
1 склянка вершків
50 г вершкового масла
Сіль, перець горошком, лавровий лист

1. Зварити з риби бульйон, додавши перець і лавровий лист.
2. Рибу вийняти, зняти шкіру, відокремити від кістки, розділити на невеликі шматочки.
3. Картоплю нарізати, покласти в бульйон, відварити до готовності (15-20 хвилин).
4. Додати подрібнену і злегка обсмажену на вершковому маслі цибулю, шматочки риби, влити вершки.
5. Довести суп до кипіння та одразу зняти з вогню.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини