Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 14 грудня, 12:48:59

20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара

20.10.2019   09:23Агенцiя

Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду.

Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.

Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту DilovaMova.com, тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарський професії з безлічі країн світу.

Приготування їжі це унікальний процес - скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.

Кропітка і душевна робота наших кухарів помітна і затребувана по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Це звичайно спірне питання. І кожна точка громадського харчування в праві претендувати на те, що саме вона є володарем роботи самого вмілого і найталановитішого кухаря. У цьому легко переконатися, достатньо лише спробувати пропоновану їжу і все стає зрозуміло.

Останні новини Чернігівщини

В Чернігівському гарнізоні для солдатів і сержантів служби за контрактом до кінця року відкриють двері три нові гуртожитки

В Чернігівському гарнізоні для солдатів і сержантів служби за контрактом до кінця року відкриють двері три нові гуртожитки 12:07

В Чернігові, на території військового містечка однієї з частин гарнізону, завершується будівництво трьох гуртожитків поліпшеного планування для військовослужбовців за контрактом.

Комісія з питань безпеки та організації дорожнього руху ініціювала обстеження доріг міста для перевірки ТЗРДР

Комісія з питань безпеки та організації дорожнього руху ініціювала обстеження доріг міста для перевірки ТЗРДР 11:58

Цього тижня в Чернігівській міській раді відбулося чергове засідання комісії з питань безпеки та організації дорожнього руху в місті Чернігові.

"Малі міста - великі враження": чотири проєкти з Чернігівщини серед переможців конкурсу 11:54

В Україні вже вдруге відбувся конкурс культурно-мистецьких проєктів «Малі міста — великі враження». Мета – презентувати туристичний потенціал населених пунктів, в яких проживає до 50 тисяч осіб.

Андрій Прокопенко дав доручення розробити План реагування на надзвичайну ситуацію у випадку припинення транзиту газу з Російської Федерації з 1 січня 2020 року

Андрій Прокопенко дав доручення розробити План реагування на надзвичайну ситуацію у випадку припинення транзиту газу з Російської Федерації з 1 січня 2020 року 11:48

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко 13 грудня провів позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про індекси споживчих цін  на товари та послуги. ДОВІДКА

Про індекси споживчих цін на товари та послуги. ДОВІДКА 11:41

За розрахунками Держстату, показник рівня інфляції в листопаді 2019 р. в області становив 100,4%, в Україні – 100,1%.