Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 31 травня, 20:51:28

20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара

20.10.2019   09:23Агенцiя

Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду.

Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.

Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту DilovaMova.com, тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарський професії з безлічі країн світу.

Приготування їжі це унікальний процес - скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.

Кропітка і душевна робота наших кухарів помітна і затребувана по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Це звичайно спірне питання. І кожна точка громадського харчування в праві претендувати на те, що саме вона є володарем роботи самого вмілого і найталановитішого кухаря. У цьому легко переконатися, достатньо лише спробувати пропоновану їжу і все стає зрозуміло.

Останні новини Чернігівщини

Сім способів підвищити стресостійкість в умовах нестабільності

Сім способів підвищити стресостійкість в умовах нестабільності 17:12

Пандемія, карантин, світова економічна криза ввігнали багатьох у стан стресу, який вплинув на якість роботи, креативність чи критичне мислення.

Сезонні солодощі. 7 простих і смачних десертів з полуниці 17:01

Полуниця - одна з найулюбленіших в нашій країні ягід і, зрозуміло, вона добра сама по собі. Але чому б не урізноманітнити своє меню і не приготувати з неї абсолютно нові страви? Особливо з огляду на те, що з нашими рецептами зробити це зовсім не складно.

10 цікавих фактів про блондинок

10 цікавих фактів про блондинок 16:57

Хтось вважає білявих красунь легковажними, а хтось - недостатньо кмітливими.

Смачні рецепти вихідного дня: піца на кефірі, сметані та батоні

Смачні рецепти вихідного дня: піца на кефірі, сметані та батоні 16:49

Піца на кефірі, сметані, батоні: як приготувати піцу на сковороді швидко та смачно

Гороскоп на наступний тиждень 1-7 червня 2020 року

Гороскоп на наступний тиждень 1-7 червня 2020 року 16:27

Тиждень з 1 до 7 червня особливий, приносить багато важливих подій. Повний місяць очікується 5 червня о 22.25 за київським часом. Це напівтіньове місячне затемнення у Стрільці, яке відкриває довгий коридор затемнень (до 5 липня).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини