Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:34:08

"Осінній FEST" Кіптівської ОТГ. ФОТОрепортаж

19.10.2019   15:44Агенцiя

Кіптівська громада стала одним з переможців конкурсу Міністерства культури України "Малі міста - великі враження". Проект, який підтримала експертна рада, називається «Всеукраїнський фестиваль «Осінній Fest».

Як повідомив Міністр культури України, після оголошення конкурсу культурних проектів було отримано 182 заявки із яких було відібрано 74 переможці.

За словами автора проекту Кіптівської ОТГ, начальника відділу культури Ірини Дубик, гасло фестивалю  "Активний вихідний для любителів екстриму із присмаком сільського колориту та єднання з природою". Він відбудеться 19 жовтня цього року та буде співфінансуватися за кошти державного бюджету.

Серед родзинок – кінні катання лісовими стежками, «тихе полювання» із справжнім місцевим грибним експертом, цікаві локації, які розкриватимуть громаду через призму традиційної мультикультурної кухні тощо.

Цікавими були екскурсії «Православні храми громади», «Лісництво в дії», «Контактний зоопарк із свійськими тваринами».

Любителів екстриму  чекала командна гра у пейнтбол а також стрибки із парашутом та екскурсія на літаку навколо території громади.

На гостей фестивалю чекали цікаві флешмоби та  локації «Рушникова доля України», «Алея можливостей» та «Універститет творчого майстра» де можна буде ознайомитись із традиціями вишивання, лозоплетіння а за бажання навіть спробувати самому.

На завершення фестивалю місцеві кухарі почастували всіх присутніх кулешем «Єднання» за місцевим рецептом.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини