Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 1 червня, 09:35:06

Смачні рецепти вихідного дня: польський пляцок "Пані Валевська"

06.10.2019   18:28Агенцiя

Пляцок – це, звичайно ж, випічка красива. Особливо в розрізі. Зазвичай, складається з декількох шарів. І чим більше шарів, тим ефектніше розріз…

Тісто: борошно – 250 г, розпушувач – 1 ч.л. з гіркою, цукор – 50 г, масло – 100 г (з холодильника), жовток – 3 шт.

Крем: борошно – 1 ст.л., крохмаль – 1 ст.л, молоко – 250 мл, цукор – 50 г, жовток – 1 шт., ванільний цукор – 1 пак., масло – 100 г (кімнатної температури)

Меренга: білки – 4 шт., цукрова пудра – 125 г, крохмаль – 0,5 ст.л.

Крім того: ягоди заморожені (в оригіналі варення) – 225 г, мигдаль (пелюстки) – 60 г.


Рецепт приготування

Борошно (200 г) насипати в миску, нарізати масло. Перетерти все руками. Додати інші інгредієнти: розпушувач, цукор, жовтки.

Замісити тісто, підсипаючи борошно, що залишилося, якщо треба. Якщо у вас тісто розсипається і не замішується в грудку, додайте ложку води.

Форму (20х30 або 25х30) або деко застелити папером так, щоб краю виступали трохи за бортики (це потрібно для того, щоб потім було легше дістати корж).

Тісто розкачати, намотати на качалку і перенести на форму. Розподілити тісто по всій поверхні форми рівномірно.

Будь-які ягоди (в оригіналі варення) розсипати по всій поверхні тіста.

4 білка (один білок залишиться від крему) збити з цукровою пудрою. Додати крохмаль, перемішати.

Викласти меренгу на ягоди. Рівномірно розподілити по всій поверхні. Посипати горіхами (у нас без горіхів).

Пекти при 180 С 40 хвилин. Якщо білки почали підгоряти, накрити їх фольгою.

Варимо крем. У маленьку каструльку з антипригарним покриттям налити молоко, додати цукор, ванілін, жовток, крохмаль, борошно. Перемішати.

Варити на повільному вогні до загусання, постійно помішуючи. Дати охолонути.

Корж вийняти з духовки, дати охолонути. Охолонувший корж обережно (він дуже м’який і ніжний), за допомогою паперу, вийняти з форми на тацю. Розрізати на 2 частини.

Як крем охолонув, збити вершкове масло і по ложці додавати охолонувший крем, постійно збиваючи.

Промазати кремом половину коржа, зверху накрити другою половиною, трохи притиснути і поставити в холодильник на 2 години (або більше). Потім розрізати на шматочки.

Пісочне тісто, ягоди, меренга, крем, горіхи – все дуже добре поєднується. Вийшло дуже смачно!

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу 08:55

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 31 травня до 8:00 1 червня 2020 року.

Відкриття сезону-2020 на міському пляжі

Відкриття сезону-2020 на міському пляжі "Золотий берег" буде 6 червня 08:14

Розпорядження "Про підготовку та відкриття купального сезону 2020 року" чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підписав 25 травня.

Голова Чернігівської ОДА оприлюднив декларацію про доходи та витрати за 2019 рік

Голова Чернігівської ОДА оприлюднив декларацію про доходи та витрати за 2019 рік 08:00

Голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2019 рік.

Керівник лісогосподарського підприємства обвинувачується у одержанні хабара

Керівник лісогосподарського підприємства обвинувачується у одержанні хабара 07:45

Прокуратура Чернігівської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника агролісогосподарського підприємства, якого в березні 2020 року викрито на отриманні хабара.

Посеред білого дня патрульні виявили у водія легковика ознаки наркотичного сп’яніння

Посеред білого дня патрульні виявили у водія легковика ознаки наркотичного сп’яніння 07:33

Вдень на вулиці Шевченка патрульні зупинили автомобіль Daewoo Lanos, водій якого порушив правила дорожнього руху.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини