Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 20 жовтня, 04:16:24

Смачні рецепти вихідного дня: вісім рецептів осінніх салатів

15.09.2019   20:01Агенцiя

Рецепти осінніх салатів, які можна приготувати швидко, смачно та кольорово

1. Осінній салат з червоною квасолею, баклажанами і перцем

Інгредієнти:

  • червона квасоля консервована – 200 г
  • баклажан – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • перець болгарський – 1 шт.
  • помідори черрі – 20 шт.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • олія
  • часник – 2 зуб.
  • зелень, спеції – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Цибулю, моркву, болгарський перець та баклажани порізати, обсмажити до готовності.
  2. До овочів додати квасолю та порізані помідори. Посоліть, поперчіть, додайте часник, спеції на свій смак, зелень.
  3. Можна додати сік лимона або столовий оцет. Салат хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Осінній салат з червоною квасолею, баклажанами і перцем
Осінній салат з червоною квасолею, баклажанами і перцем

2. Салат з горошком, стручковою квасолею та яйцем

Інгредієнти:

  • горошок – 1 банка
  • зелена стручкова квасоля  – 1 банка
  • яйце – 4 шт.
  • часник – 2 зуб.
  • вершкове масло – 1 ст.л.
  • майонез – 2 ст.л.
  • сіль – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яйця відварити, охолодити, нарізати кубиками.
  2. Горошок обсмажити на вершковому маслі протягом 5 хв., помішуючи.
  3. Перекладіть смажений горошок в салатник, додайте подрібнений часник, яйця, зелену квасолю без рідини.
  4. Посоліть за смаком, заправте майонезом і перемішайте.

Салат з горошком, стручковою квасолею та яйцем
Салат з горошком, стручковою квасолею та яйцем

3. Салат з буряком, кукурудзою і копченою грудинкою

Інгредієнти:

  • кукурудза консервована – 1 банка
  • буряк середній – 1шт.
  • варено-копчена грудинка – 200 г
  • листя мікс-салату – 100 г
  • помідори – 2 шт.
  • сир Фета – 150 г
  • гірчиця – 1 ст.л.
  • оцет яблучний – 1/2 ст.л.
  • олія оливкова – 5 ст.л.
  • сіль-  за смаком

Рецепт приготування:

  1. Приготуйте соус: в мисці збийте вінчиком оливкову олію, оцет, гірчицю.
  2. Буряк відварити, порізати кубиками.
  3. Курку наріжте скибочками. Помідори поріжте на часточки. Фету перемішайте з соусом з гірчиці.
  4. Змішайте кукурудзу, буряк, курку, помідори, фету. Заправте оливковою олією.
  5. Для подачі викладіть спочатку листя салату, потім – приготовлену суміш.

Салат з буряком, кукурудзою і копченою грудинкою
Салат з буряком, кукурудзою і копченою грудинкою

4. Крабовий салат з кукурудзою і кукурудзяною заправкою

Інгредієнти:

  • кукурудза – 1 банка
  • йогурт грецький – 100 мл
  • крабові палички – 200 г
  • мигдаль – 30 г
  • цибуля зелена – 20 г
  • салат Корн – 75 г
  • пшениця проростки – 100 г

Рецепт приготування:

  1. Зелену цибулю поріжте по діагоналі.
  2. Краби розберіть на волокна.
  3. У блендер покладіть йогурт і 2 столові ложки кукурудзи, подрібніть до однорідного стану.
  4. Подрібніть горіхи на невеликі шматочки.
  5. У мисці змішайте краби, кукурудзу, проростки пшениці, цибулю, додайте кукурудзяну заправку (частину залиште для подачі) і перемішайте.
  6. На тарілку покладіть пір’я цибулі, салат корн з кукурудзяним салатом. При подачі присипте горіхами. Подавайте з кукурудзяною заправкою.

Крабовий салат з кукурудзою і кукурудзяною заправкою
Крабовий салат з кукурудзою і кукурудзяною заправкою

5. Салат з руколою, печерицями та печеною картоплею

Інгредієнти:

  • печериці – 200 г
  • розмарин – 1 гілочка
  • соус песто (краще домашній) – 2 ст.л.
  • олія оливкова – 6 ст.л.
  • картопля – 3 шт.
  • оцет бальзамічний – 3 ст.л.
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Картоплю, нарізану часточками, запечіть або обсмажте разом з гілочкою розмарину. Коли картопля буде готова, заберіть розмарин.
  2. Гриби заправте трьома ложками оливкової олії і оцтом в окремій ємності. Злегка обсмажте.
  3. Викладіть в салатник рукколу, гриби, а зверху – обсмажену картоплю. Заправте соусом песто. Приправте сіллю і перцем.

Салат з руколою, печерицями та печеною картоплею
Салат з руколою, печерицями та печеною картоплею

6. Салат з баклажанами, нутом і курячим філе

Інгредієнти:

  • нут – 300 г
  • баклажани – 2 шт.
  • куряче філе – 300 г
  • м’ята – невеликий пучок
  • оливкова олія – 6 ст.л.
  • часник – 2 зуб.
  • паприка мелена – 2 ч.л.
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Приготувати нут.
  2. Баклажани наріжте пластами товщиною 1 см, посоліть, збризніть оливковою олією, загорніть у фольгу і запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці приблизно 10 хвилин до готовності. Потім наріжте кубіками.
  3. Куряче філе наріжте дрібними шматочками. Обсмажте на сковороді з оливковою олією і паприкою приблизно 10 хвилин.
  4. З’єднайте подрібнений часник, нут, курку, баклажани і різану м’яту. Поперчіть. Заправте оливковою олією і добре перемішайте.

Салат з баклажанами, нутом і курячим філе
Салат з баклажанами, нутом і курячим філе

7. Теплий салат з буряка і гарбуза

Інгредієнти:

  • буряк – 300 г
  • гарбуз – 300 г
  • рукола – 50 г
  • цибуля фіолетова – 1 шт.
  • чебрець – 3 гілочки
  • горіхи кедрові – 40 г
  • гарбузове насіння очищене – 40 г
  • оливкова олія – 4 ст.л.
  • оцет бальзамічний – 4 ст.л.
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть гарбуз і буряк, наріжте кубиками, а цибулю – півкільцями, з чебрецю обірвіть листочки і посипте ними гарбуз, все перемішайте і загорніть у фольгу. Запікайте в духовці 20-30 хвилин при, 180 ° C.
  2. Розкрийте фольгу, приправте сіллю, перцем і збризніть оливковою олією. Запікайте ще 10 хвилин.
  3. Насіння і горіхи просушіть в духовці або на сухій сковороді.
  4. Готові овочі викладіть на тарілку, додайте рукколу, посипте салат горіхами і насінням, скропіть бальзамічним оцтом.

Теплий салат з буряка і гарбуза
Теплий салат з буряка і гарбуза

8. Швидкий яєчний салат до печеної картоплі

Інгредієнти:

  • печериці консервовані різані – 400 г
  • оливки без кісточки – 300 г
  • куряче яйце – 4 шт.
  • майонез домашній – 1/2 ст.
  • зелень
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яйця відварити. Два яйця наріжте кубиками, два – на 4 частини, оливки – навпіл.
  2. Додайте в салат печериці та зелень, перемішайте, заправте майонезом, сіллю і перцем, можна ще додати часник. Прикрасьте кожну порцію двома четвертинками яєць.
  3. Дуже смакує до печеної картоплі.

Швидкий яєчний салат до печеної картоплі
Швидкий яєчний салат до печеної картоплі

Джерело

 

Останні новини Чернігівщини

Забезпечення мобільним зв’язком та інтернетом: на Чернігівщині працювала команда Мінцифри та Мінрегіону 12:44

Стан покриття мобільним зв’язком, оптичним інтернетом в Чернігівській області, особливо в період тривалих відключень електроенергії, обговорювали 15 жовтня на зустрічі в ОВА.

СБУ викрила ще 4 організаторів «ухилянтських схем» на півночі України 12:02

Служба безпеки України заблокувала нові схеми ухилення від мобілізації та затримала 4-х організаторів оборудок.

Чернігівщина прийняла учасників навчального туру від EdUP 11:07

Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту днями став майданчиком для ще одного етапу освітньої Каруселі від проєкту EdUP.

Вберегли людей від смертельної небезпеки: вибухотехніки поліції Чернігівщини знешкодили бойові частини ворожих ударних безпілотників 10:45

Співробітники управління вибухотехнічної служби поліції Чернігівщини вкотре успішно відпрацювали виклики за фактами виявлення нерозірваних бойових частин ворожих ударних безпілотників, збитих Силами оборони України у Чернігівській області.

«єВідновлення» на Чернігівщині: комісії громад дистанційно обстежили близько 70 зруйнованих осель на територіях активних бойових дії 10:23

Днями на брифінгу у медіацентрі ОВА йшла мова про поточні результати програми «єВідновлення» на Чернігівщині.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини