Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 29 липня, 22:52:38

Смачні рецепти вихідного дня: 10 варіантів небанального варення

04.08.2019   20:32Агенцiя

Здавалося б, що може бути звичнішим і традиційнішим за варення? Полуничне, порічкове, вишневе, абрикосове - нікого таким не здивуєш, наші мами і бабусі варять його з року в рік.

Але навіть така звичайна річ як варення може бути дуже оригінальною, якщо зварити його за нестандартним рецептом. Що ми і пропонуємо вам зробити цього літа.

ГРУШЕВО-ІМБИРНЕ ВАРЕННЯ

1½ кг груш
700 г цукру
30 г кореня імбиру
1 лимон

Груші очистити, вийняти серцевину, нарізати великими шматочками. Корінь імбиру натерти, з лимону вичавити сік. Засипати цукром, накрити плівкою або марлею і дати настоятися протягом години. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на повільному вогні 30 хвилин, знімаючи пінку.

ВАРЕННЯ З ІНЖИРУ З АПЕЛЬСИНАМИ

1 кг інжиру
½ кг цукру
2 апельсина

Інжир розрізати на 4 частини, покласти в каструльку. З апельсинів зняти цедру (приблизно 2 ст. ложки), вичавити сік. Засипати цукром і варити 30 хвилин на повільному вогні.

ВАРЕННЯ З ДИНІ

1 кг твердої незрілої дині
1 кг цукру
2 склянки води
Лимонна кислота на кінчику ножа

Диню очистити, вийняти кісточки, нарізати кубиками, засипати половиною цукру та залишити на 2 години. Цукор, що залишився, залити водою і закип'ятити. Залити сиропом диню, накрити рушником і залишити на ніч. Сироп злити, ще раз закип'ятити та знову залити ним диню. Настоювати ще 10 годин. Поставити на вогонь і варити на повільному вогні, поки м'якоть дині не стане прозорою. Перед закінченням варіння додати лимонну кислоту.

ВАРЕННЯ З ПЕРСИКІВ З КАРДАМОНОМ

1 кг персиків
1 кг цукру
10 коробочок кардамону

Персики розділити навпіл, вийняти кісточки. Розрізати кожну половинку на 4 частини, покласти у каструльку, засипати цукром і дати постояти 20-30 хвилин, щоб вони пустили сік. Кардамон очистити, розтерти в ступці і додати до персиків. Поставити варення на вогонь і варити, періодично помішуючи, 30 хвилин.

ВАРЕННЯ З ГАРБУЗА З АЙВОЮ

1 кг гарбуза
1 кг цукру
2-3 айви
1 склянка води

Гарбуз очистити, нарізати великими шматками, скласти в каструлю, залити холодною водою і дати настоятися протягом доби. Злити воду, гарбуз нарізати скибочками, засипати цукром, поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню і дати охолонути. Додати натерту на тертці айву, знову поставити на вогонь і варити на повільному вогні протягом години.

ВАРЕННЯ З АБРИКОСІВ З КІСТОЧКАМИ

2 кг великих абрикосів
1½ кг цукру
1 апельсин

Вийняти з абрикосів кісточки, не розділяючи половинки до кінця. Кісточки розколоти і дістати з них ядра. Покласти ядра в середину абрикосів. З апельсина зняти цедру (приблизно 1 ст. ложку). У велику каструлю налити склянку води, додати сік апельсина, цукор, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Додати до сиропу абрикоси, апельсинову цедру, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 3 хвилини. Зняти з вогню, дати настоятися протягом 3 годин. Повторити процедуру (закип'ятити - зменшити вогонь - варити 3 хвилини - дати настоятися 3 години) ще 3 рази.

ВАРЕННЯ З АГРУСУ З АПЕЛЬСИНАМИ

1 кг агрусу
1 кг цукру
2 апельсина

Апельсини очистити від шкірки та кісточок, з ягід агрусу зрізати хвостики. Пропустити крізь м'ясорубку або подрібнити у блендері. Засипати цукром, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню і дати настоятися протягом декількох годин. Знову поставити на вогонь, варити 15 хвилин.

СЛИВОВЕ ВАРЕННЯ З БАНАНАМИ ТА ВОЛОСЬКИМИ ГОРІХАМИ

1 кг слив
1 склянка цукру
2 банана
½ склянки подрібнених волоських горіхів

Зі слив вийняти кісточки, покласти в каструльку, засипати цукром і варити 30 хвилин на повільному вогні. Остудити. Додати банани та волоські горіхи і все разом збити блендером до однорідного стану.

ВАРЕННЯ З БУРЯКА

1 кг буряка
1 кг цукру
½ склянки червоного вина
2 лимона

Буряк очистити і цілим залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння, злити воду. Повторити процедуру ще два рази. Остудити буряк і нарізати кубиками. Покласти в каструльку, засипати цукром, влити вино і довести до кипіння. Варити на повільному вогні 2 години. Через 20 хвилин додати нарізаний шматочками лимон, а через півтори години - сік другого лимона.

ВАРЕННЯ З КАБАЧКІВ

1 кг кабачків
1 кг цукру
½ склянки води
1 лимон

Зварити сироп з води та цукру, кабачки нарізати кубиками і кинути у сироп. Довести до кипіння. Лимон разом зі шкіркою пропустити крізь м'ясорубку і додати до варення. Варити на повільному вогні 45 хвилин.

Останні новини Чернігівщини

Поліція Чернігова затримала чоловіка за намагання зґвалтувати малолітню дівчинку

Поліція Чернігова затримала чоловіка за намагання зґвалтувати малолітню дівчинку 18:30

Співробітники Чернігівського районного управління поліції затримали 54- річного чоловіка, який заманив до себе додому 13-річну дівчинку, погрожував їй, бив та намагався зґвалтувати. Поліцейські помістили чоловіка до ізолятора тимчасового тримання.

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 3 901 особу

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 3 901 особу 18:19

За даними Чернігівського обласного центру громадського здоров’я, станом на 29 липня в області щеплено першою та другою дозою 143 255 людей.

На Чернігівщині у липні дорожніми роботами охоплено 10 ділянок траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка

На Чернігівщині у липні дорожніми роботами охоплено 10 ділянок траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка 16:20

Це відрізок дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка поблизу села Манжосвіка, що під Прилуками.

На вулиці Хлібопекарській вкладають асфальтобетонне покриття

На вулиці Хлібопекарській вкладають асфальтобетонне покриття 13:54

У Чернігові на вулиці Хлібопекарській 28 липня працівники підрядної організації "ШБУ-14" завершували поточний середній ремонт дороги - вкладали верхній шар асфальтобетонного покриття.

Підсумки роботи транспорту Чернігівської області в січні–червні 2021 року

Підсумки роботи транспорту Чернігівської області в січні–червні 2021 року 13:31

У січні–червні 2021р. вантажообіг підприємств транспорту становив 521 млн.ткм, що на 8% більше від обсягу січня–червня 2020р.