Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:21:57

Фестивальний липень: гайд по громадах Чернігівщини

04.07.2019   13:08Агенцiя

Червень задав тенденцію для наступних літніх місяців: фестивалити і святкувати будемо все літо і, напевно, осінь. А отже, на черзі наступний фестивальний путівник від Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

Отже, збирайте друзів та вирушайте святкувати, ярмаркувати і фестивалити!

6 липня – свято Івана Купала. Його святкуватимуть у громадах 5 та 6 липня з масовими гуляннями, обрядовими дійствами, піснями і танцями. Вас чекають у Любецькій ОТГ, всіх селах Городняської ОТГ, на Голубих озерах, у Плисківській, Менській, Сосницькій… Тобто рушайте у будь-яку громаду і обов'язково знайдете свято і гарну компанію.

6 липня – Фестиваль «Варись, варись борщику!» у селі Городище, що у Коропській ОТГ. Розпочнеться гастрономічне свято об 11 годині. Тут відбудуться змагання між командами кухарів з приготування командами борщу, майстер-класи з випікання пампушок. Звичайно все це супроводжуватиметься виступами народних колективів, відеофільмами про рідне село. І головне! Організатори закликають всіх гостей фестивалю брати із собою велику ложку, бо пригощатимуть борщем, млинцями та іншими місцевими делікатесами. За довідками звертайтеся до організатора свята – директора Городищенського будинку культури Світлани Власенко, телефон 096-83-22-714.

12 липня запрошують на свято Іванівської об'єднаної територіальної громади - «Вечірка в стилі ретро». Цікавою особливістю Іванівської ОТГ є те, що свято є мандрівним і кожного року гостей приймає інше село. Цього року на гостини запрошує село Слобода. Початок свята о 16.00.
В програмі конкурси, співи і танці, веселі атракції та інші розваги. І головне, організатори наполегливо рекомендують дрес-код с стилі «ретро».

13 липня – у Корюківській громаді на вишиваному майданчику продовжуватиметься Фестиваль вуличного мистецтва "КорніФест". Цей мистецький проєкт до 130-річчя великого корюківця Олександра Корнієвського буде наповнений чудовою музикою, запальними танцями, креативними виставами, забавами для дітлахів та смачною їжею.
У липні для жителів громади та її гостей виступатиме творчий колектив «Стейк» із Менської ОТГ, а також буде вистава, яка підніматиме тему внутрішніх переселенців.

З 12 до 13 липня – на території Мезинського національного парку у селі Радичів Коропського району, де знаходиться найбільше природне озеро на Десні – Хотинь. Цьогорічна тематика – «Велике переселення народів». Гасло незмінне – «Народжені творчими та вільними».
«Два дні проводитимуться кроманьйонські ігри, протистояння племен з футболу, волейболу та битва талантів, а також виступи ді-джеїв, гуртів та дикі танці до світанку», - обіцяють організатори.

20 липня - Сосницька громада запрошує на ІІ Молодіжний фестиваль кіно та мистецтва «Капелюш». Організатори обіцяють, що це буде "головна та найцікавіша арт-подія літа 2019 на Чернігівщині, на батьківщині відомого майстра кіномистецтва Олександра Довженка, на території його музею-садиби, збирає усіх хто цікавиться кіномистецтвом".

27 липня – Корюківська громада святкуватиме День міста. А «родзинкою» святкового дня вже третій рік поспіль є фестиваль «Гурок-фест», де підприємці, гостинні двори старостинських округів та громад пригощають гостей свята традиційною стравою – тушкованими огірками з м’ясом.
У програмі святкування народні розваги, виступи творчих колективів, робота дитячих атракцій та різних творчих майстерень, змагання між кухарями у приготуванні фірмової корюківської страви, дегустації та частування.

27 липня – Коропська громада запрошує на XVII Миколаївський ярмарок. Свято проходитиме під гаслом «Моя Коропщина – Полісся перлина». В програмі ярмарку урочиста хода, виступи народних творчих колективів, частування, конкурс на найкращий курінь та, подейкують, що у кожному готуватимуть юшку та пригощатимуть.

Концертну ярмаркову програму відкриє фольклорний ансамбль із села Курінь, що на Бахмаччині. Після нього виступатиме столичний вокально-хореографічний ансамбль «Україночка» і переможець «Голосу Країни» Іван Ганзера. Вдень пройдуть молодіжні забави й фестиваль фарб. Увечері – фаєр-шоу та святковий концерт. Завершиться ярмарок дискотекою.

Традиції ОТГ

У Коропській громаді кожну другу суботу літа, починаючи з 1 червня, на танцювальному майданчику в парку ім. Миколи Кибальчича проводяться «Літні зустрічі» (танці 45+). За словами організаторів цей проєкт був започаткований у громаді минулого року, і фактично стає традиційним.

А щосереди у парку Кибальчича зранку можна послухати гарний спів та виступи кращих колективів Коропської об'єднаної громади. В ОТГ започаткували проєкт "Співоче поле". "Саме в цей день у Коропі «базарний» день і до нього з’їжджається багато гостей, під липами в парку імені Миколи Кибальчича свій талант демонструватимуть наші земляки", - розповідають організатори проєкт.

Ось таким фестивальним та ярмарковим буде липень в громадах Чернігівської області.

У матеріалі використана інформація з відкритих джерел. Якщо у вас запланований захід, а його не згадали в цьому путівнику, звертайтеся – допоможемо поширити анонс Вашої події.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.