Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 12 грудня, 00:46:16

Смачні рецепти вихідного дня: морозиво - 5 смачних рецептів

30.06.2019   13:47Агенцiя

Готуємо морозиво як в дитинстві: вершкове, пломбір, плодово-ягідне, ескімо, ласунка

 

Домашнє вершкове морозиво

Складові:

  • Молоко – 250 мл;
  • Вершки (33-35%) – 250 мл;
  • Яєчні жовтки – 4-6 шт .:
  • Цукор – 80-90 г;
  • Ванільний екстракт або ванільний цукор – 1 чайна ложка.

Покроковий рецепт приготування домашнього вершкового морозива

  1. У невелику каструлю наливаємо молоко і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і охолоджуємо до температури тіла. До жовтків додаємо цукор, ванільний цукор і добре розтираємо за допомогою погружного блендера, міксера або виделки
  2. Безперервно помішуючи масу вінчиком, вливаємо в жовтки молоко (вливати тонкою цівкою). Молочно-яєчну суміш ставимо на слабкий вогонь і нагріваємо, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, поки суміш трохи не загусне. Готовий крем охолоджуємо, прибираємо в холодильник
  3. Безперервно помішуючи масу вінчиком, вливаємо в жовтки молоко (вливати тонкою цівкою). Молочно-яєчну суміш ставимо на слабкий вогонь і нагріваємо, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, поки суміш трохи не загусне. Готовий крем охолоджуємо, прибираємо
  4. У миску наливаємо вершки і збиваємо до утворення м’яких гребенів.
  5. В охолоджений крем додаємо збиті вершки і перемішуємо
  6. Перекладаємо суміш у пластиковий контейнер, накриваємо кришкою або харчовою плівкою і прибираємо в морозилку на ~ 40-60 хвилин.
  7. Як тільки суміш почне застигати, дістаємо контейнер з морозилки і збиваємо морозиво міксером або занурювальним блендером (збивання допомагає розбити кристалики льоду і робить структуру морозива гладкою і однорідної). Прибираємо в морозилку ще на ~ 40-60 хвилин, потім знову збиваємо.
  8. Збиту масу перекладаємо в контейнер, накриваємо кришкою і прибираємо в морозилку ще на 2-3 години. Перед подачею, виймаємо морозиво з морозилки і поміщаємо на 20 хвилин в холодильник. Морозиво розкладаємо по креманкам і посипаємо свіжими або консервованими ягодами, фруктами, подрібненими горіхами, розкришеним печивом або тертим шоколадом.

Пломбір

Складові:

  • Вершки 38% – 350 мл;
  • Цукор (мікрокристалічний або цукрова пудра) – 100 г;
  • Ваніль (ванільний цукор або ванілін) – 1 стручок (пакетик);
  • Яйця (жовтки) – 4 шт .;
  • Жирне молоко – 250 мл.

Покроковий рецепт приготування пломбіру

  1. Жовтки розтираємо з цукром до білого кольору. Чим дрібніше цукор, тим краще він змішається з жовтками
  2. З стручка ванілі витягаємо насіння: для цього його потрібно розрізати навпіл і пройтися ножем по половинкам, збираючи м’якоть. Якщо стручка ванілі у вас немає, підійде невеликий ванільний цукор або ванілін
  3. У сотейник вливаємо молоко, додаємо ваніль і кип’ятимо на невеликому вогні.
  4. Гаряче молоко вливаємо тонкою цівкою в яйця, постійно помішуючи.
  5. Повертаємо суміш на вогонь і прогріваємо до загустіння. Помішуємо і стежимо, щоб суміш не закипіла – інакше яйця згорнуться.
  6. Охолоджуємо суміш — спочатку до кімнатної температури, а потім не менше години в холодильнику. В цей час холодні вершки збиваємо до пишності і акуратно з’єднуємо з яєчно-молочною сумішшю.
    Збиваємо хвилину-дві. Суміш повинна вийти напіврідкою, з вінчика вона має сповзати.
  7. Перекладаємо суміш у контейнер і ставимо в морозильну камеру. Через годину дістаємо морозиво та збиваємо міксером. Знову ховаємо в морозильник. Робимо те ж саме 3-4 рази. В кінці, коли морозиво сильно затвердіє, перемішуємо його ложкою і знову ставимо в морозилку.

    Через 30-40 хвилин дістаємо морозиво, останній раз помішуємо ложкою та прибираємо в холодильник до повного затвердіння.

    Морозиво пломбір готово! Подаємо його в креманках — щоб розкласти пломбір, контейнер краще пару хвилин потримати при кімнатній температурі.


Морозиво Лакомка

Складові:

  • Молоко – 300 м (3,2%);
  • Вершки – 250 мм (33%);
  • Молоко сухе – 35 г;
  • Цукор – 90 г;
  • Крохмаль кукурудзяний – 10 г;
  • Цукор ванільний – 1 пакетик;
  • Шоколадні яйця – 4-5 шт.

Кількість порцій: 4-5

Покроковий рецепт приготування морозива Лакомка

  1. Змішайте в каструлі сухе молоко, цукор і ванільний цукор. Вливаємо 250 мл молока і доводимо суміш до кипіння.
  2. В окремій ємності змішуємо кукурудзяний крохмаль і 50 мл молока.
  3. Додаємо молочно-крохмальну суміш в кипляче молоко. Проварюємо до загустіння, потім знімаємо з вогню і охолоджуємо.
  4. Холодні вершки збиваємо до м’яких піків.
  5. Додаємо молочну масу в вершки, збиваємо вінчиком.
  6. Переливаємо морозиво в контейнер і ставимо в морозилку на 5-6 годин. При цьому кожні 30-50 хвилин потрібно перемішувати морозиво дерев’яною ложкою.
  7. Беремо звичайне шоколадне яйце (типу “Кіндера”) і акуратно поділяємо на дві частини. У кожну половинку кладемо приготоване морозиво.
    По центру вставляємо дерев’яну паличку і з’єднуємо половинки. Кладемо в морозилку ще на 1 годину.

Ескімо

Складові:

Для пломбіру:

  • Молоко 3.2% – 300 мл;
  • Вершки 35% – 250 мл;
  • Сухе молоко – 35 г;
  • Цукор – 90 г;
  • Кукурудзяний крохмаль – 10 г;
  • Ванільний цукор – 10 г.
  • Для шоколадної глазурі:
  • чорний шоколад – 200 г;
  • вершкове масло – 200 г

Покроковий рецепт приготування морозива Ескімо

  1. Змішуємо в каструлі цукор, ванільний цукор і сухе молоко. Потроху вливаємо 250 мл молока, розмішуючи.
    Решту (50 мл молока) змішуємо з крохмалем. Молочну суміш в каструльці доводимо до кипіння, вливаємо крохмаль і розмішуємо до загустіння. Знімаємо з вогню, через сито переливаємо в невеликий посуд, накриваємо плівкою і охолоджуємо. Вершки для збивання і молочна суміш повинні бути холодними! Вершки збиваємо до м’яких піків і змішуємо з молочним киселем.
  2. І в домашній морожениці і в промисловому фризері передбачено збивання суміші в процесі заморожування. Але якщо вершки заздалегідь збиті, морозиво в результаті виходить ніжнішим і пишним. Переливаємо масу в мороженицу і заморожуємо близько 30 хвилин за інструкцією.
  3. Якщо морожениці для виготовлення морозива немає, кожні 15 хвилин можна діставати суміш з морозилки і перемішувати міксером.
  4. Готове м’яке морозиво розливаємо по стаканчиках і відправляємо в морозилку на кілька годин.
  5. Готовий пломбір розкладаємо по формах для морозива, швидко, щоб він не розтанув. Стукаємо формочками по столу, щоб видалити зайве повітря. Потім потрібно вставити дерев’яні палички і залишити морозиво в морозилці кілька годин.
  6. Тим часом готуємо глазур. Її повинно бути багато, щоб можна було вільно опустити в неї морозиво і воно повністю занурилося. Для цього розтопити і перемішати 200 г шоколаду і 200 г масла.
  7. Форми ошпарюємо окропом і обережно виймаємо морозиво. Занурюємо його в теплу глазур якомога швидше і, діставши, тримаємо в руці, поки не застигне.
  8. Перекладаємо відразу в морозилку на папір для випічки. Коли підмерзне – можна загорнути, а можна відразу з’їсти.

Плодово-ягідне морозиво

Складові:

  • Журавлина — 300 г
  • Цукор коричневий — 200 г
  • Крохмаль — 1 ст. л
  • Вода —1 л

Покроковий рецепт приготування плодово-ягідного морозива:

  1. Якщо журавлина заморожена, попередньо її розморожуємо.
  2. З ягід вичавлюємо сік.

    Можна скористатися занурювальним блендером, а потім процідити суміш через сито

  3. Залишки з ягід розводимо водою, додаємо цукор і доводимо до кипіння.
  4. Відвар проціджуємо. Відливаємо трохи в склянку. До решти відвару додаємо ягідний сік і знову доводимо до кипіння.
  5. У склянці розводимо крохмаль, щоб не було грудочок. Тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливаємо крохмаль в ягідний відвар. Знімаємо суміш з вогню і охолоджуємо.
  6. Якщо є морозивниця, то переливаємо кисіль в неї. Якщо ж ні, то переливаємо до харчового контейнеру і ставимо в морозилку. Кожні півгодини дістаємо і ретельно перемішуємо.
  7. Після того, як маса набуде потрібної консистенції, морозиво розкладаємо по паперових формочках.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Нова назва ЧНТУ -

Нова назва ЧНТУ - "Чернігівська політехніка". ДОКУМЕНТ 18:23

Відповідно до наказу МОНУ від 10.12.2019 № 1532 Чернігівський національний технологічний університет перейменовано у Національний університет «Чернігівська політехніка».

Відтепер гаряча вода повинна подаватись споживачам не нижче 50 градусів Цельсія і не вище ніж 75 градусів Цельсія

Відтепер гаряча вода повинна подаватись споживачам не нижче 50 градусів Цельсія і не вище ніж 75 градусів Цельсія 18:04

Уряд затвердив сьогодні відповідні правила надання послуги з постачання гарячої води, а також типові договори.

Щодо спалаху вірусного гепатиту А в Чернігівській ЗОШ № 7. Офіційно

Щодо спалаху вірусного гепатиту А в Чернігівській ЗОШ № 7. Офіційно 17:58

Державна установа «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» повідомляє щодо спалаху вірусного гепатиту А в Чернігівській загальноосвітній школі № 7.

У Сновській громаді реалізували третій проєкт за рахунок бюджету участі-2019

У Сновській громаді реалізували третій проєкт за рахунок бюджету участі-2019 17:55

В рамках проєкту «Безпечне харчування» для Сновського навчально-виховного комплексу придбали меблі та обладнання для їдальні на суму більше 80 тис.грн, йдеться на сайті громади.

“Музика кіно” у виконанні оркестру “Філармонія”

“Музика кіно” у виконанні оркестру “Філармонія” 17:48

Більше за нього номінувався на “Оскар” лише Волт Дісней. Двадцять чотири “Греммі”, п’ять “Оскарів”, сім кінопремій Британської академії, шість “Еммі”, чотири “Золотих Глобуси”... Саме його саундтрек до “Зоряних воєн” названий Американською академією кіномистецтва кращою музикою для кіно всіх часів.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини