Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:50:07

Ловці часу: 10 корисних додатків для ефективного тайм-менеджменту

09.06.2019   09:40Агенцiя

Час неможливо повернути, але його можна використовувати продуктивно: допоможе знання основних принципів управління часом, а також – тематичні додатки.

Деякі з них – у новій добірці онлайн-журналу The Point.

  1. Smarter Time

Деякі хронофаги – наприклад, соціальні мережі, забирають у нас стільки цінного часу тільки через те, що ми не усвідомлюємо, скільки саме хвилин і годин витрачаємо на них. Результат – стрес та вигорання. Додаток допомагає відстежувати час, який ми інвестуємо в різні справи, щоб усвідомлено встановлювати баланс. Зокрема, така аналітика корисна для планування розкладу, тренування концентрації, встановлення цілей і навіть відстежування тривалості сну.

Деталі: Android; безкоштовно, є платний контент.

  1. Sectograph

Ще один варіант візуалізації планів – цього разу у вигляді циферблата. Достатньо просто створити списки робочих та особистих справ – додаток отримує дані з Google-календаря та відображає їх на 12-секторній діаграмі. Це, як анонсують розробники, «загострює відчуття часу».

Деталі: Android; безкоштовно, є платний контент.

  1. One Big Thing

Додаток простий, але може бути дуже корисним для тих, кому важко визначитися з пріоритетами: дозволяє обрати одне найголовніше завдання і нагадує про нього протягом дня. Це онлайн-варіант звичних стікерів, що допомагає використовувати в своїй роботі відомий принцип тайм-менеджменту «1-3-5»: 1 «велика» справа, 3 «середньої важливості» і 5 дрібних.

Деталі: IOS; безкоштовно, є платний контент.

  1. Планувальник від Agnessa Studio

В цьому додатку кілька корисних інструментів – планувальник справ, цілей, органайзер, записник, нагадування, календар тощо. Зокрема, в ньому зручно керуватися популярним принципом тайм-менеджменту – «ділити слона на частини», тобто будь-яке завдання може бути роздроблене на підзавдання. Це дає розуміння кроків, які варто зробити для досягнення мети.

Деталі: Android; безкоштовно, є платний контент.

  1. Pomodoro Timer

Додаток для тих, хто практикує техніку тайм-менеджменту «помідор». Треба створити перелік завдань, вибрати одне для виконання – і запускається 25-хвилинний таймер. Протягом цього часу необхідно займатися певною справою. Потім – 3-5-хвилинний відпочинок, згодом – новий цикл. Кожні 4 інтервали – велика перерва (до 30 хвилин). Головне не відволікатися на дрібниці протягом сфокусованої роботи і не ігнорувати відпочинок, щоб не втрачати продуктивність.

Деталі: Android; безкоштовно.

  1. Kanban Tool

Інструмент базується на ідеях японської системи канбан. Інтерфейс складається з «дошок», на яких відображені завдання і проекти. Особливо зручний для командної роботи: завдання легко створювати та переміщувати, і зміни одразу бачать усі причетні до проекту.

Деталі: Android, IOS; безкоштовно.

  1. Pocket

Цікавий контент, що випадково потрапляє до поля зору, відволікає увагу від важливих справ – наприклад, це статті, відео та інші матеріали. Цей додаток дозволяє зберігати сторінки в один клік, щоб подивитися їх потім, коли буде вільний час.

Деталі: Android, IOS; безкоштовно, є платний контент.

  1. Forest

Цей додаток допомагаю візуалізувати свою продуктивність. Принцип роботи простий: коли ви починаєте виконувати завдання, яке вимагає зосередженості, то саджаєте віртуальне дерево на гаджеті. Якщо працюєте протягом часу, встановленого на таймері, без перерв на смартфон – дерево виросте, якщо відволікаєтеся – ні. Те, як швидко та густо росте ліс у додатку, дозволяє оцінити свою здатність фокусуватися. В налаштуваннях можна вказувати сайти та інші ресурси, які «крадуть» робочий час, щоб ефективніше контролювати себе.

Деталі: Android, IOS; безкоштовно, є платний контент.

  1. Stay Focused

Рішення для тих, кого відволікають соціальні мережі, месенджери та інші ресурси. Додаток дозволяє обмежити доступ до певних сайтів – встановлювати щоденний ліміт, обмеження в певні проміжки часу тощо. Допомагає розвивати навички самоконтролю.

Деталі: Android; безкоштовно, є платний контент.

  1. Tick Tick

Зручний інструмент для створення списків справ. Дозволяє встановлювати дедлайни та налаштовувати нагадування, заповнювати та керувати своїм розкладом у календарі, розшерювати свої завдання для інших користувачів тощо.

Деталі: Android, IOS; безкоштовно, є платний контент.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини