Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 29 лютого, 15:33:48

Смачні рецепти вихідного дня: 5 рецептів рагу на будь-який смак

26.05.2019   14:37Агенцiя

Рагу – одна з найпоширеніших і улюблених страв, яка є практично в кожній кухні світу. Воно буває м’ясне, овочеве, грибне, з морепродуктами і рибою. Розповідаємо секрети приготування і ділимося смачними рецептами.

Секрети ідеального рагу

  •     Якщо ви збираєтеся готувати змішане рагу з овочів і м’ясних інгредієнтів, то їх необхідно нарізати досить дрібно і обсмажувати окремо, а вже після цього тушкувати в загальній ємності.
  •     Якщо зовсім немає часу, то всі продукти можна закладати одночасно, але в цьому випадку овочі потрібно нарізати більшими кусками, а м’ясо – дрібнішими.
  •     Не розварюйте овочі до кашоподібного стану.
  •     Найкраще нарізати інгредієнти в одному стилі і приблизно однакового розміру – соломкою, кубиком або півкільцями.
  •     Рагу не повинно бути рідким, як суп, – рідина повинна тільки покривати інгредієнти.
  •     Щоб надати овочам або м’ясу насичений смак, можна використовувати трохи м’ясного чи овочевого бульйону або білого вина.

Класичне рагу з яловичини

Інгредієнти:

    Яловичина (вирізка) – 1,2 кг
    Сіль, перець – за смаком
    Оливкова олія – 3 ст. л.
    Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    Часник – 4 зубчики
    Морква – 3 шт.
    Стебло селери – 2 шт.
    Борошно – 50 г
    Яловичий бульйон – 750 мл
    Червоне сухе вино – 500 мл
    Томатна паста – 2 ст. л.
    Соєвий соус – 2 ст.л.
    Лавровий лист – 2 шт.
    Чебрець – 4 гілочки
    Картопля – 400 г

Спосіб приготування:

    Яловичину нарізати на шматочки, посипати сіллю і перцем.
    Нагріти 1,5 ст. л. олії в глибокій сковороді на сильному вогні.
    Додати 1/2 частини яловичини і обсмажувати, помішуючи, приблизно чотири хвилини. Викласти в миску і обсмажити іншу яловичину, додавши олії, якщо потрібно.
    Зменшити вогонь до середнього. Додати одну столову ложку олії і обсмажити подрібнені цибулю і часник протягом двох хвилин, поки цибуля не стане м’якою і золотистою по краях.
    Додати порізані кубиками моркву і селеру і готувати ще одну хвилину, помішуючи.
    Додати борошно і перемішати.
    Додати бульйон, червоне вино, томатну пасту і соєвий соус. Добре розмішати.
    Додати готову яловичину (разом з соком), чебрець, лавровий лист і картоплю, очищену і порізану кубиками. Розмішати. Рідина повинна покривати рагу майже повністю. При необхідності додати трохи води.
    Довести до кипіння, зменшити вогонь до слабкого і залишити рагу повільно кипіти.
    Накрити сковороду кришкою і тушкувати протягом 1 години 45 хвилин або поки яловичина не стане досить м’якою.
    Зняти кришку і тушкувати ще 30 хвилин, поки соус трохи не випарується.
    Приправити за смаку сіллю і перцем.
    Готове рагу прикрасити гілочкою свіжого чебрецю або посипати зеленню петрушки.

Морське рагу з креветками і мідіями

Інгредієнти:

    Помідори у власному соку – 800 г
    Оливкова олія – 0,5 ст.
    Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    Кріп свіжий – пучок
    Часник – 4 зубчики
    Сіль і перець – за смаком
    Лавровий лист – 2 шт.
    Біле сухе вино – 1 чашка
    Овочевий або рибний бульйон – 4 чашки
    Мідії – 700 г
    Креветки очищені – 450 г
    Філе палтуса – 450 г
    Петрушка свіжа – 0,5 чашки
    Хрусткий хліб для сервірування

Спосіб приготування:

    Помістити помідори в глибоку миску і розчавити на великі шматки.
    Нагріти оливкову олію у великій каструлі з товстим дном на середньому вогні. Додати нарізані цибулю, кріп, часник і приправити сіллю і перцем. Обсмажувати, поки овочі не стануть м’якими і підсмаженими (8-10 хвилин).
    Додати петрушку, лавровий лист і добре перемішати. Готувати ще хвилину.
    Додати біле вино, подрібнені помідори і приправити сіллю і перцем. Готувати це 10-15 хвилин, періодично помішуючи, щоб уварити томатний сік.
    Додати бульйон і довести до кипіння.
    Зменшити вогонь до середнього і варити рагу на повільному вогні 45-60 хвилин, приправляючи сіллю і перцем по мірі необхідності.
    Збільшити вогонь до середнього і додати мідії. Готувати, поки вони не почнуть розкриватися, близько п’яти хвилин.
    Додати креветки і палтус, нарізаний шматочками, і готувати ще чотири хвилини, поки мідії повністю не відкриються, а креветки і риба повністю не приготуються.
    Зняти каструлю з вогню і розлити рагу по тарілках. Подавати з хрустким хлібом і посипавши дрібно рубаною зеленню.

Кремове рагу з грибами і куркою в мультиварці

Складові:

    Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    Оливкова олія – 2 ст. л.
    Куряча грудка – 800 г
    Сіль – 1 ч. л.
    Печериці – 200 г
    Часник – 4 зубчики
    Лавровий лист – 2 шт.
    Мускатний горіх – 1/4 ч. л.
    Чорний перець – 1/2 ч. л
    Курячий бульйон – 125 мл
    Діжонска гірчиця – 1 ч. л.
    Сметана – 75 мл
    Кукурудзяний або картопляний крохмаль – 1 ч. л.
    Свіжа петрушка – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

    Встановити на мультиварці режим “Жарка”.
    Додати в чашу нарізану цибулю, оливкову олію і сіль і обсмажувати 3-4 хвилини, поки вони не стануть м’якими.
    Додати курку, нарізану кубиками, гриби, часник, лавровий лист, мускатний горіх, перець, бульйон, воду, діжонську гірчицю і все перемішати. Включити режим “Тушити” і готувати 25-30 хвилин.
    Кілька столових ложок рідини з рагу вилити в миску і розчинити в ній крохмаль. Вилити назад в чашу з рагу і перемішати.
    Додати сметану і знову перемішати. Готувати ще 5-10 хвилин.
    Готове рагу подавати, посипавши свіжою петрушкою, з хрустким хлібом.

Рагу зі свининою, соусом теріякі і ананасами

Інгредієнти:

    Свинина (полядвиця) – 500 г
    Морква – 4 шт.
    Курячий або овочевий бульйон – 0,5 чашки
    Соус теріякі – 3 ст. л.
    Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
    Ананаси консервовані – 230 г
    Болгарський перець – 1 шт.

Спосіб приготування:

    Свинину нарізати кубиками і обсмажувати в глибокій сковороді до рум’яного стану.
    Додати нарізану кубиками моркву, бульйон і соус теріякі.
    Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 40 хвилин.
    Змішати кукурудзяний крохмаль з консервованим ананасовим соком, вилити суміш в сковороду з рагу.
    Додати ананас і болгарський перець, нарізаний кубиками. Накрити кришкою і тушкувати ще 15 хвилин або до загустіння.

Овочеве рагу

Інгредієнти:

    Оливкова олія – 2 ст. л.
    Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    Болгарський перець – 1 шт.
    Часник – 5 зубчиків
    Паприка – 1 ст. л.
    Мелений кмин – 1,5 ч. л.
    Мелений коріандр – 2 ч. л.
    Овочевий бульйон – 6 ст.
    Картопля – 450 г
    Кіноа або пшоно – 1 чашка
    Кукурудза консервована – 1 чашка
    Помідори – 2 шт.
    Зелений горошок – 1 чашка
    Сіль і перець – за смаком
    Сир фета – 120 г
    Авокадо – 1 шт.
    Свіжа кінза – 0,5 чашки

Спосіб приготування:

    Нагріти олію в сковороді з товстим дном. Додати нарізані цибулю і болгарський перець і обсмажувати до розм’якшення (близько п’яти хвилин).
    Додати часник, паприку, коріандр і кмин і готувати ще 30 секунд.
    Додати бульйон і картоплю, довести до кипіння на сильному вогні.
    Зменшити вогонь до середнього, закрити сковороду кришкою і готувати все на повільному вогні десять хвилин.
    Додати промиту кіноа (пшоно) і варити вісім хвилин.
    Додати кукурудзу і готувати, поки картопля і кіноа не стануть м’якими (близько 5-7 хвилин).
    Додати помідори, горошок і тушкувати до готовності приблизно дві хвилини.
    Зняти рагу з вогню, приправити сіллю і перцем за смаком. При необхідності додати ще бульйону.
    Перед подачею прикрасити рагу кубиками авокадо, дрібно рубаною кінзою і кубиками сиру фета.

Останні новини Чернігівщини

Відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнськогоконкурсу дитячої творчості

Відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнськогоконкурсу дитячої творчості "Безпека в житті – життя в безпеці" 12:38

27 лютого на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області відбулось нагородження лауреатів Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості "Безпека в житті – життя в безпеці".

Щодо захворюваності на кір. Офіційно

Щодо захворюваності на кір. Офіційно 12:21

З початку епідемічного підйому захворюваності на кір в області зареєстровано 1214 випадків захворювання (підозри) на кір.

Обговорили заходи з детінізації економіки на Чернігівщині

Обговорили заходи з детінізації економіки на Чернігівщині 12:10

Захист на території області законності і правопорядку, дотримання прав і свобод громадян – спільна мета владних та правоохоронних органів області. Для цього має бути тісна взаємодія і обмін інформацією між структурами, відповідальними за ці процеси.

Випадок, що декілька років обурював жителів Чернігова, зрушив з мертвої точки

Випадок, що декілька років обурював жителів Чернігова, зрушив з мертвої точки 11:57

Понад 4 роки дві мешканки вул. Софії Русової, 9, міста Чернігова зносили на подвір’я прибудинкової території сміття, забруднюючи її різними відходами.

На Масляну в Другій лікарні традиційно частують Оздоровчими млинцями

На Масляну в Другій лікарні традиційно частують Оздоровчими млинцями 11:42

Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури.