Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:24:03

Чернігівцям презентували проектне рішення з реконструкції міського парку. ВІДЕО

25.05.2019   12:40Агенцiя

В Чернігівській міській раді відбулася публічна презентація проектного рішення з реконструкції Центрального парку культури та відпочинку та частини лісопарку Кордівка в Чернігові.

Презентувала проектне рішення автор - архітектор відомого харківського проектного бюро «Сіті-дизайн» Майя Поливанова. 

Докладніше про суть проектного рішення:  Центральний парк Чернігова може перетворитися на містоутворюючий об’єкт

- Це була ініціатива чернігівського міського голови – запросити до роботи над таким масштабним проектом фахівців, які вже мають досвід проектування подібних об’єктів. В Україні парків, які можна взяти за основу, лише кілька. Усі знають, що найбільш успішним є парк Горького в Харкові, який є магнітом для цього міста.

Це позиція і міського голови, і всієї нашої команди: для того щоб місто розвивалося, потрібні нові ресурси, нові інвестиції – і потрібні магніти. Такий проект, якщо він буде реалізований протягом якогось зрозумілого часу, може стати магнітом і для туристів, які привезуть сюди кошти, і для інвесторів. Тому цей масштабний проект має бути реалізований, - сказав, розпочинаючи презентацію, заступник міського голови Олександр Ломако.

- Всі ремонтні роботи, які реалізують у Чернігові за останні 3 роки, проходять під чітким контролем міського голови Владислава Атрошенка, починаючи від проектних рішень, проектів, роботи підрядників. І його "чарівний пендель" є запорукою, що ці роботи відбуваються, і що місто змінюється, - додав Олександр Ломако.

Презентація заздалегідь анонсувалась, прийти могли всі бажаючі, вхід був вільним.

Олександр Ломако також підкреслив, що при потребі такі презентації будуть відбуватися ще – щоби всі зацікавлені чернігівці могли побачити й почути про план реконструкції, а також висловити свою думку до початку реалізації проекту.

Після презентації архітектор відповіла на всі запитання присутніх.

Прозвучало і кілька конкретних пропозицій. Надалі керівник міського управління ЖКГ Ярослав Куц запропонував надсилати пропозиції в письмовому вигляді на електронну адресу прес-служби Чернігівської міської ради pressa@chernigiv-rada.gov.ua.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини