Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:22:47

11 травня - Всесвітній день мігруючих птахів

11.05.2019   07:44Агенцiя

Всесвітній день мігруючих птахів відзначається як правило два дні, починаючи з другої суботи травня.

Один з найдовших перельотів без зупинки здійснюють грицики малі з Аляски, його довжина близько 7 тисяч км.

Бути вільним, як птах в небі - мрія і прагнення безлічі людей. Хтось тільки на шляху до цього, а для когось це вже не питання, адже справжня свобода, вона ніколи не покидає нас. Вона супроводжує нас всюди і знаходиться всередині нашого серця, як знаходиться і всередині серця цих унікальних представників усього пернатого світу.

Всесвітній день, присвячений мигрирующим, або перелітним птахам, має свою унікальну історію. Офіційно він був проголошений в 2006-му році і з тих пір став щорічною міжнародною кампанією з підвищення обізнаності широкої громадськості про необхідність прийняття невідкладних заходів щодо охорони перелітних птахів та середовища їх безпосереднього проживання.

Відзначається як правило два дні, починаючи з другої суботи травня.

До 2006-го року, за даними проекту DilovaMova.com, цей день вже активно відзначався в Північній Америці і був ініціативою 1993-го року, втіленою орнітологами лабораторії Корнелла, Сполучені Штати Америки, але проблеми мігруючих птахів виникли далеко не сьогодні і не там, вже тим більше не в кінці минулого століття. Назріваючі проблеми перелітних птахів хвилювали прогресивне міжнародне співтовариство ще з початку минулого сторіччя, про що свідчить підписана в 1906-му році Міжнародна конвенція з охорони птахів і наступний за нею «Міжнародний договір про перелітних птахів», ратифікований у 1918-му році.

Звичайно ж проблема не зникла сама собою. Більш того, неспокійний час і проблеми свобод самої людини, перекрили в цьому плані самі добрі ініціативи. Будемо сподіватися, що цього разу нам всім і спільно, вдасться встановити чітку позитивну тенденцію у цьому питанні і наші пернаті друзі відчують позитивний рух. Нагадаємо, що 1-го квітня також відзначається «Міжнародний день птахів», присвячений подіям прийняття тієї першої Міжнародної конвенції з охорони птахів в 1906-му році.

В 2019 році Всесвітній день мігруючих птахів припадає на 11 травня.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини