Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:29:18

Що таке Soft Skills і для чого вони у бізнесі?

21.04.2019   15:53Агенцiя

На них моляться бізнес-лідери, вони побудовані навколо емоційного інтелекту і дуже потрібні в наш час.

Йдеться про Soft Skills (софт-cкілc) - часто недооцінених якостях, які мають величезний вплив на успіх бізнесу. Разом з письменницею і трансформаційних коучем Емі Блешкой розбираємося, що це за якості і чому в якийсь момент вони можуть стати каменем спотикання.

Багато людей не до кінця розуміють, що таке Soft Skills, і коли стикаються з реальністю, в якій від них залежить дуже багато чого, переживають шок. Щоб не опинитися в такій ситуації, краще заздалегідь знати ці п'ять фактів:

1. Їх з самого початку неправильно назвали

Софт-Скілс - широка поінформованість, допитливість, здатність вибудовувати контакт - відносяться до особистих якостей і допомагають людині ефективно комунікувати з іншими. Часто їх протиставляють так званим хард-скілс, які пов'язані з технічною експертизою, - навичкам графічного дизайну і бухгалтерського обліку, інженерним навичкам. На такому контрасті софт-скіли отримали погану репутацію: їх стали сприймати як вторинні, менш цінні якості, які тільки доповнюють «основні».

Експерти вважають, що це могло статися в тому числі через назви, що має на увазі, що розвинути їх - проста справа. Але ж це зовсім не просто. У деяких випадках з ними складніше впоратися і для того, щоб їх прокачати, потрібно більше практики, ніж для того, щоб засвоїти технічні знання.

Як зазначає Філіп Ханлон, президент Дартмунтского коледжу, їх було б правильніше називати «навичками влади». Це слово краще відображає їх суть і те, наскільки вони важливі.

2. Вони визначають майбутнє ринку праці

У доповіді LinkedIn 2019 року щодо основних трендів, які будуть диктувати умови на ринку праці, перші позиції відведені саме софт-Скілом. І це підтверджує просту істину: в бізнесі все зав'язано на відносинах. Незалежно від того, яку посаду ви займаєте, щоб досягти успіху, потрібно вміти взаємодіяти з людьми. І ті, хто вміє поєднувати технічні навички з особистими, створюють компанії, які краще задовольняють запити споживача і сприяють сталому розвитку.

3. Лідери називають їх своїми суперздібностями


Для Опри Уїнфрі це співпереживання, для Річарда Бренсона - активне слухання, для Рейда Хоффмана - колаборація. Як би вони їх не використали - щоб краще розуміти інших або вибудовувати довіру - всі вони відкрито заявляють: софт-скіли стали ключем до їх кар'єрі. Не дивно, що вони шукають подібні якості в людях, яких відбирають для своєї команди.

4. Вони важать більше, ніж ви думаєте

Згідно з доповіддю LinkedIn, 92% наймачів вважають софт-скіли такими ж важливими або навіть важливішими, ніж технічні навички.

Підприємець Марк Кьюбан впевнений - для того, щоб залишатися конкурентоспроможними на ринку майбутнього, найманим працівникам критично важливо мати одну якість: вміння працювати креативно. «Через 10 років запит на фахівців в гуманітарній сфері буде вищим, ніж існуючий запит на технічних фахівців», - припускає він.

5. Їх завжди можна поліпшити


Наймудріші лідери застосовують мислення зростання, коли хочуть розширити свої навички. Вони розуміють - щоб підтримувати софт-скіли на належному рівні, потрібно бути послідовними і організованими. Постійно вдосконалюючи навички спілкування, вони повертають бізнесу людяність і ставлять особистість на перше місце.

За інформацією womo.ua

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини