Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:07:46

30 квітня в Чернігові – відкриття Високого туристичного сезону. Алея героїв "оживає" з 12 години

17.04.2019   12:14Агенцiя

Власне, це старт Високого туристичного сезону, тобто найбільш масового. Загалом же турсезон у Чернігові триває весь рік – і підтвердженням тому новорічні свята й робота казкового містечка #fairy­_winter, наприклад. Екскурсоводи, готелі і кафе працюють протягом всього року.


Суть і формат старту турсезону дещо змінюються. Традиційно цього дня влаштовувалося святкування, яскраве дійство.  Цього року організатори – Управління культури та туризму Чернігівської міської ради – збираються наповнити день додатковим змістом. А саме, зібрати всіх причетних до розвитку туристичної галузі Чернігова, щоб спільно разом вивчити новий досвід і кращі практики інших міст, а також ініціювати нові атракції в місті легенд.

Що ж саме готується? Про це розповідає заступник начальника міського управління культури та туризму Катерина Литвин.

- По-перше, цього дня офіційно відкривається комунальна установа «Туристичний інформаційний центр» Чернігівської міської ради. До відкриття ТІЦу в Чернігові готуються вже давно. Зокрема, зараз ми проходимо аудит на відповідність чернігівського ТІЦ вимогам до центрів, які приймають ще й іноземні делегації. Це місце, де можна в комплексі отримати всю інформацію про туристичний потенціал міста. Сподіваємося, що робота центру буде ефективною.

По-друге, 30 квітня саме в Чернігові відбудеться великий форум "Туристичні практики 2019". Основне місце його проведення – культурно-діловий центр «Світогляд».  Форум збирає туристичних експертів і практиків з багатьох міст України. Серед них - фахівці, які є авторитетами загальноукраїнського рівня. У межах форуму буде вивчення вітчизняного досвіду у сфері розвитку туристичної привабливості міст, пошук дієвих інструментів збільшення туристичного потоку, зокрема в Чернігові.

Заявки на участь можуть заповнити всі бажаючі, кого як фахівця чи як ентузіаста цікавить розвиток туристичного потенціалу і туризму в Чернігові. Акредитація на участь у форумі тут. Бажаючі взяти участь обов’язково мають заповнити мотиваційний лист.

І по-третє, звичайно ж, на святкування початку високого туристичного сезону 30 квітня ми всіх чернігівців запрошуємо на Алею героїв. Вже з 12 години там буде на що подивитися. Розпочинає свою роботу культурологічний проект «Art Avenue», який буде наповнювати цей простір і надалі, протягом усього літа. Отже, з 12 години дня на алеї виставляють свої вироби народні майстри, а з 14.00 до 16.00 там будуть проводитися майстер-класи, до яких зможе долучитися кожен. Потім, з 18 години, починається видовищно-концертна програма за участі етно-рок колективу «GG. ГуляйГород». А після них виступить команда з Запоріжжя, яка грає на автентичних народних інструментах. І завершить о 19 годині діджей, - розповіла пані Катерина.

Впритул до відкриття туристичного сезону в місті з’явиться ще кілька туристичних новацій, додала вона.

Зокрема, протягом туристичної весни буде презентований аудіогід по чернігівських пам’ятках.

Окрім того, на Валу вже в цьому році встановлять 8 табличок з QR-кодами - тобто про його пам’ятки можна буде також почитати, відсканувавши код телефоном.

І ще одна невеличка родзинка: 1 травня по Валу вперше влаштовується екскурсія на велорикшах для людей з інвалідністю. Готуються 4 брендованих велосипеди, у кожному з яких місця для двох пасажирів. Велорикші будуть підвозити їх до пам’яток та розповідати.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини