Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:57:42

30 квітня в Чернігові – відкриття Високого туристичного сезону. Алея героїв "оживає" з 12 години

17.04.2019   12:14Агенцiя

Власне, це старт Високого туристичного сезону, тобто найбільш масового. Загалом же турсезон у Чернігові триває весь рік – і підтвердженням тому новорічні свята й робота казкового містечка #fairy­_winter, наприклад. Екскурсоводи, готелі і кафе працюють протягом всього року.


Суть і формат старту турсезону дещо змінюються. Традиційно цього дня влаштовувалося святкування, яскраве дійство.  Цього року організатори – Управління культури та туризму Чернігівської міської ради – збираються наповнити день додатковим змістом. А саме, зібрати всіх причетних до розвитку туристичної галузі Чернігова, щоб спільно разом вивчити новий досвід і кращі практики інших міст, а також ініціювати нові атракції в місті легенд.

Що ж саме готується? Про це розповідає заступник начальника міського управління культури та туризму Катерина Литвин.

- По-перше, цього дня офіційно відкривається комунальна установа «Туристичний інформаційний центр» Чернігівської міської ради. До відкриття ТІЦу в Чернігові готуються вже давно. Зокрема, зараз ми проходимо аудит на відповідність чернігівського ТІЦ вимогам до центрів, які приймають ще й іноземні делегації. Це місце, де можна в комплексі отримати всю інформацію про туристичний потенціал міста. Сподіваємося, що робота центру буде ефективною.

По-друге, 30 квітня саме в Чернігові відбудеться великий форум "Туристичні практики 2019". Основне місце його проведення – культурно-діловий центр «Світогляд».  Форум збирає туристичних експертів і практиків з багатьох міст України. Серед них - фахівці, які є авторитетами загальноукраїнського рівня. У межах форуму буде вивчення вітчизняного досвіду у сфері розвитку туристичної привабливості міст, пошук дієвих інструментів збільшення туристичного потоку, зокрема в Чернігові.

Заявки на участь можуть заповнити всі бажаючі, кого як фахівця чи як ентузіаста цікавить розвиток туристичного потенціалу і туризму в Чернігові. Акредитація на участь у форумі тут. Бажаючі взяти участь обов’язково мають заповнити мотиваційний лист.

І по-третє, звичайно ж, на святкування початку високого туристичного сезону 30 квітня ми всіх чернігівців запрошуємо на Алею героїв. Вже з 12 години там буде на що подивитися. Розпочинає свою роботу культурологічний проект «Art Avenue», який буде наповнювати цей простір і надалі, протягом усього літа. Отже, з 12 години дня на алеї виставляють свої вироби народні майстри, а з 14.00 до 16.00 там будуть проводитися майстер-класи, до яких зможе долучитися кожен. Потім, з 18 години, починається видовищно-концертна програма за участі етно-рок колективу «GG. ГуляйГород». А після них виступить команда з Запоріжжя, яка грає на автентичних народних інструментах. І завершить о 19 годині діджей, - розповіла пані Катерина.

Впритул до відкриття туристичного сезону в місті з’явиться ще кілька туристичних новацій, додала вона.

Зокрема, протягом туристичної весни буде презентований аудіогід по чернігівських пам’ятках.

Окрім того, на Валу вже в цьому році встановлять 8 табличок з QR-кодами - тобто про його пам’ятки можна буде також почитати, відсканувавши код телефоном.

І ще одна невеличка родзинка: 1 травня по Валу вперше влаштовується екскурсія на велорикшах для людей з інвалідністю. Готуються 4 брендованих велосипеди, у кожному з яких місця для двох пасажирів. Велорикші будуть підвозити їх до пам’яток та розповідати.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.