Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:28:30

5 кращих здорових звичок для серця

07.04.2019   10:34Агенцiя

“Золоту п’ятірку” здорових звичок, що сприяють підтримці активних функцій серця, а також зміцненню міокарда, визначили шведські вчені. Їх доводи на цей рахунок опублікував журнал Archives of Internal Medicine.

Перша здорова звичка: їсти натуральні продукти. На думку фахівців, в раціоні харчування повинні переважати продукти, які не піддаються термічній обробці або ж вона допускається лише по мінімуму. Якщо слідувати даній умові, то виявиться, що більшість таких продуктів – це зелень, овочі, фрукти, бобові. Вчені підтверджують: їх вживання постачає організм в найбільшій кількості тими речовинами, які сприятливо впливають на судини і артерії, покращуючи їх провідність за рахунок зниження холестерину скупчень.

Друга здорова звичка: контроль над вживанням алкоголю. Чим організм старший, тим краще на нього впливає відмова від вживання алкоголю з кожного зручного приводу. Згідно з науковими даними, після настання 40 років вживання 350 грамів чистого алкоголю в тиждень, скорочує тривалість життя за рахунок виникаючих патологій серця на 1-2 роки.

Третя здорова звичка: зберігати талію. Існує тісний зв’язок між об’ємом талії і ризиком розвитку гіпертонії, ішемічної хвороби серця. У жінок нормальною вважається талія об’ємом до 90 см, у чоловіків – до 100 см. Якщо величина талії перевершує ці норми всього на 10 см, то ризик виникнення проблем зі здоров’ям дуже високий.

Четверта здорова звичка: аеробна активність. Ходьба пішки, танці, плавання, їзда на велосипеді – чим більше в житті людини посильних аеробних навантажень, тим краще для серця. Наукові дані свідчать: найбільшому ризику ранньої смерті у зв’язку з серцево-судинними захворюваннями схильні люди, що ведуть малоактивний спосіб життя – неважливо, худі вони, повні чи страждають ожирінням.

П’ята здорова звичка: кинути палити. “Зав’язавши” з сигаретами, можна домогтися поліпшення не тільки в стані серця. За словами науковців, у курців страждають не тільки клітини серцевого м’яза, але й головного мозку, які починають піддаватися атакам з боку білих кров’яних тілець.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.