Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 22 грудня, 18:40:06

Смачні рецепти вихідного дня: шоколадний пиріг з вишневим мусом

30.03.2019   17:04Агенцiя

Цей пиріг більше схожий на тортик.Такий десерт буде багатьом до смаку і не тільки в піст. Поєднання шоколадного смаку з вишневим завжди дуже смачно.


Необхідні продукти: борошно 1,5 склянки, цукор (180 г в тісто + 60г в мус + 60г в глазур) 300 г, какао порошок (40г в тісто + 20г в глазур) 60 г, вода (250 мл в тісто + 250мл в мус + 40 мл в глазур)) 540 мл, сода харчова 1 ч.л., сік лимона 1 ст.л., олія 3 ст.л., сіль 1 щіпка, ванілін за смаком, манна крупа 25 г, вишня без кісточки 250 г, агар-агар 2 г, шоколад гіркий 30 г.

Стакан = 250 мл.

Як готуємо:

Крок 1. Змішати просіяне борошно, 180 г цукру, 40 г какао, соду, ванілін і сіль. У суху суміш додати сік лимона, 3 ст. ложки олії, 250 мл води, добре перемішати.

Крок 2. Дно роз'ємної форми діаметром 18 см застелити пекарської папером. Вилити суміш у форму. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-50, до сухої скіпки.
Вийняти пиріг із форми, остудити на решітці.
Акуратно зрізати верхівку пирога (кришку) і за допомогою столової ложки вибрати середину залишаючи стінки цілими. Шоколадне тісто порвати довільно на шматочки.

Крок 3. У каструлю з товстими стінками налити 200 мл води, додати 150 г вишні, поставити на вогонь, довести до кипіння, прибрати з вогню, протерти ягоди через сито, в вишневий сироп додати 60 г цукру, знову поставити на вогонь, довести до кипіння і всипати акуратно манну крупу, варити на повільному вогні 15 хвилин, весь час помішуючи.
Трохи охолодити манну суміш. Збивати міксером 10 хвилин до повітряної маси, вона збільшиться в два рази і посвітлішає. Агар замочити в 50 мл води на 5 хвилин, поставити на вогонь, довести до кипіння, проварити пару хвилин і влити в вишневий мус, перемішати.

Крок 4. Заздалегідь розморожені 100 г ягід вишні (сік злити) і м'якуш пирога додати в вишневий мус, акуратно перемішати. Зробити це потрібно поки суміш не застигла, так як з агаром муси дуже швидко застигають.

Крок 5. Заповнити пиріг вишневим мусом. Зверху закрити "кришкою" пирога, злегка її придавивши.

Крок 6. Для глазурі змішати 60г цукру, 40 мл води, 20г какао, поставити на вогонь, довести до однорідної маси, прибрати з вогню і додати шоколад. Залити верх пирога глазур'ю. Дати постояти кілька годин.

Останні новини Чернігівщини

До 15 та 14 років ув’язнення засуджено двох чоловіків, які вбили знайомого та викрали його трактор для продажу 11:21

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури двох жителів міста Мена Корюківського району визнано винними в умисному вбивстві та незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаному з насильством, небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 115 КК України).

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП в Чернігівському районі 11:17

Поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинув 67-річний пішохід.

“Грінч. Той, що вкрав Різдво” — запальна прем’єра у різдвяно-новорічні свята! 11:13

Святковий різдвяно-новорічний сезон у Чернігівському обласному філармонійному центрі триває! І за кілька днів до Різдва, 20 грудня 2025 року, артисти філармонійного центру зробили юним та дорослим глядачам святковий подарунок — яскраву прем’єру дитячої музичної казки у постановці Олександра Сєроштанова та Марини Маккей “Грінч. Той, що вкрав Різдво”.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:05

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 4 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

22 грудня: цей день в Україні і світі 09:02

День 1398 Російська агресія - Day 1398 Russian aggression

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини