Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 7 грудня, 16:28:39

Смачні рецепти вихідного дня: млинці на будь-який смак

03.03.2019   10:10Агенцiя

Пропонуємо підготуватися до Масляної. І спробувати приготувати млинці. А щоб кожного дня не їсти однакові страви, то ми зібрали для вас різні рецепти млинців. І до них ще й різні начинки. І ще є несподіванка. Але то далі...

Млинці на мінеральній воді

Інгредієнти: молоко тепле 500 мл, мінеральна вода кімнатної температури 250 мл, борошно    250 г, яйця 3 шт., цукор (для тіста)    2 ст. л., рослинна олія (для тіста)    3 ст. л., сода    1 ч. л., оцет за смаком.



Як приготувати млинці на мінеральній воді

    Борошно просіваємо (можна це зробити кілька разів, щоб воно краще наситилося повітрям).
    Яйця збиваємо з цукром. Соду гасимо оцтом і додаємо до яєць.
    Починаємо невеликими порціями всипати борошно. Коли вся мука з’єднається з яйцями, додаємо молоко, трохи солі, рослинну олію і добре перемішуємо. У кінці вливаємо мінеральну воду. Перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин, щоб відпочило.
    Розігріваємо млинцеву пательню і змащуємо її шматочком сала або рослинною олією. Виливаємо на пательню невелику порцію тіста і розподіляємо тонким шаром. Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо млинець на іншу сторону. Підрум’янюємо. Так смажимо всі млинці.

Готуємо начинку: сир (500 г) збиваємо з цукром, вершками та ваніліном (ці продукти додаємо за смаком). Два яблука очищуємо від насіння, шкірки та нарізаємо кубиками. У каструлі карамелізуємо цукор (4 ст.л.), поки він не стане золотисто-коричневим. Знімаємо карамель з плити, кладемо кубики яблук, перемішуємо, додаємо трохи води та варимо яблука на невеликому вогні до прозорості. У кінці додаємо трохи меленої кориці. Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Вишні без кісточок пересипаємо цукром і варимо на повільному вогні до загусання. Охолоджуємо.

З одного боку млинця викладаємо смугу із сирної начинки, а з іншого боку —  смужку із яблук. Накриваємо начинки краєм млинця.

На другий млинець кладемо вишневу начинку і загортаємо млинець, але не до кінця, а тільки наполовину. Кладемо цей млинець посередині першого млинця так, щоб він опинився між двома начинками і загортаємо рулет. Розрізаємо його на дві половинки, викладаємо на тарілку і поливаємо сметаною.

Млинці на кислому молоці

Інгредієнти: кисле молоко – 500 мл, борошно – 250 мл, яйця – 1 шт., сіль, цукор – за смаком



Млинці на кислому молоці — приготування

    Збийте яйце до появи невеликої пінки.
    Додайте молоко, цукор і сіль. Продовжуйте перемішувати.
    Наступним кроком всипте борошно і влийте 2 ложки олії. Ретельно перемішайте – можна скористатися міксером.

Тісто готово – приступаємо до випікання

Розігрійте пательню (а краще дві – так процес піде швидше). Налийте трохи рослинного масла, а потім – тісто для першого млинця. Обсмажте з кожного боку.

Млинці класичні

Інгредієнти: борошно – 1 склянка, молоко – 330 мл, яйця – 2 шт., сіль – за смаком, масло вершкове – 2 ст. л.



Як приготувати звичайні млинці

    Просіваємо борошно і робимо з неї гірку з поглибленням зверху.
    В окремому посуді розводимо молоко, сіль і цукор. Додаємо збиті яйця і кілька крапель ванільного екстракту.
    Вливаємо суміш в борошно і віночком збиваємо до кремоподібного стану.
    Додаємо розтоплене вершкове масло і ставимо на годину в холодильник.
    У сковороді розігріваємо олію. Наливаємо в масло тісто, розподіляємо по всій поверхні сковороди і обсмажуємо млинці з двох сторін до золотистого кольору.
    Готові млинці викладаємо на тарілку і поливаємо розтопленим вершковим маслом або сметаною.

Тісто для млинців краще заздалегідь просіяти, так воно насититься повітрям і млинчики вийдуть більш повітряними і ніжними. Також важливо все рідкі компоненти для тіста з’єднувати в окремому посуді, а потім поступово вливати в борошно

Млинці на молоці

Інгредієнти: молоко – 500 мл, яйця – 3 шт., борошно – 200 г, масло вершкове (або рослинна олія) – 30 г (2 ст. л.), цукор – 2 ст. л., сіль – 1/2 ч. л.



Спосіб приготування

Яйця розбиваємо в миску і збиваємо вінчиком до однорідності. Додаємо склянку молока та цукор. Солимо.
    Додаємо борошно та склянку теплої води. Потім додаємо соняшникову олію.
    Все добре перемішуємо. Випікаємо на пательні з тонкими стінками та тонким дном.
    Рослинну олію слід наносити тонким шаром за допомогою пензлика.
    Тісто наливаємо на пательню від центру, а після, змінюючи положення пательны, рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Дріжджові млинці


Інгредієнти: борошно – 3 склянки, молоко – 750 мл, яйця – 3 шт., дріжджі (пресовані) – 20 г. вода – 250 мл, цукор -2 ст. л., сіль – 1 ч. л., соняшникова рафінована олія – ​​2 ст. л.



Спосіб приготування

    Розчиняємо у воді чайну ложку цукру та дріжджі. Додаємо склянку борошна, робимо опару і залишаємо її підійти — на 10-15 хвилин.
    Змішуємо яйця з цукром, вливаємо цю суміш в опару, додаємо сіль та олію. Потім по черзі додаємо невеликими порціями залишки борошна та молока.
    Добре замішуємо тісто до однорідності. Залишаємо тісто в теплому місці ще на 10-15 хвилин.
    Зачерпуємо ополоником масу знизу. Випікаємо на пательні з товстим дном.
    Тісто, як і для тонких млинців, наливаємо на пательню від центру, а потім, змінюючи положення пательню, рівномірно розподіляйте по всій поверхні.
    Рослинну олію слід наносити тонким шаром за допомогою пензлика.

А якщо Вам набридли просто млинці, пропонуємо їх перетворити на

Млинцевий торт

Інгредієнти: слабосолона сьомга – 300 г, вершковий сир – 300 г, оливки – 1 банка.

Спосіб приготування

Рибу нарізаємо на тонкі смужки — не більше 5 мм. Збираємо млинцевий торт за такою схемою: млинець, тонкий шар сиру, шматочок сьомги, млинець.
Верхній шар залишаємо сухим.
Перед нарізанням даємо торту трохи постояти в холодильнику. Проколюємо весь торт зубочистками або шпажками через кожні 3-4 см.
Нарізаємо на невеликі квадратні канапе.

Млинцеві роли


Інгредієнти: тонкі млинці, слабосолона сьомга – 200 г, вершковий сир – 150 г.

Спосіб приготування

Намазуємо середину млинця вершковим сиром, зверху викладаємо тонко порізану рибу. Скручуємо млинець, відрізаємо порожні нерівні краї.

Нарізаємо роли.

Млинці з червоною ікрою

Інгредієнти: тонкі млинці, червона ікра – 1 банка.

Спосіб приготування
Спосіб 1 — роли.
Скручуємо млинець вузької трубочкою, потім трубочку, яка вийшла, скручуємо ще раз — за формою панцира равлика.
Ставимо млинці вертикально та кладемо зверху по ложечці ікри.

Спосіб 2 — конвертики.

Викладаємо на край млинця 1-2 ч. л. ікри. Загортаємо ближній горизонтальний край. По черзі загинаємо два бічних і двічі скручуємо млинець.
Конверт готовий.

Млинці з солодкою сирно-полуничною начинкою

Інгредієнти: масло вершкове – 100 г, цукрова пудра – 100 г, сир – 200 г, полуниця – 100 г, лимонна цедра – з 1 лимона.

Спосіб приготування
Перетираємо всі інгредієнти, крім полуниці, в блендері до однорідної пюревидної маси. Останньою перетирають полуницю, щоб вона вийшла в начинці невеликими шматочками.
Кладемо начинку по краях млинця, середину залишаємо вільною. Скручуємо млинець з двох сторін, від краю до центру. Ріжемо подвійну трубочку під кутом на порційні шматочки.
 

Останні новини Чернігівщини

Урочисто відзначили кращих благодійників 2019 року

Урочисто відзначили кращих благодійників 2019 року 14:56

6 грудня в обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відбулася святкова церемонія нагородження переможців обласного конкурсу «Благодійник року» імені меценатів Тарновських.

“Музика в темряві”

“Музика в темряві” 14:49

5 грудня Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського представив в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм новий проект — концерт-медитацію “Музика в темряві”.

Презентовано виставку

Презентовано виставку "Від борців за волю до захисників України: Чернігівщина" 14:40

6 грудня з нагоди Дня Збройних сил України в Чернігівському обласному молодіжному центрі відбулося відкриття виставки «Від борців за волю до захисників України Чернігівщина».

Внесення змін до перспективного плану формування територій громад Чернігівської області обговорено регіональною робочою групою

Внесення змін до перспективного плану формування територій громад Чернігівської області обговорено регіональною робочою групою 14:10

6 грудня у Чернігові відбулося засідання міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів області.

Миколу Тарасовця призначено радником голови Чернігівської ОДА

Миколу Тарасовця призначено радником голови Чернігівської ОДА 13:45

Андрій Прокопенко 6 грудня підписав розпорядження про призначення Миколи Тарасовця радником голови ОДА (поза штатом).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини