Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 28 лютого, 21:54:14

Смачні рецепти вихідного дня: тушкована капуста з галушками

20.01.2019   12:21Агенцiя

Тушкована капуста з ніжними галушками смакує сама по собі, як основне блюдо. Але ще краще - подати цю страву як гарнір до смажених ковбасок або запечених реберець.

Інгредієнти:

50 г бекону або грудинки, 2 ст.л. рослинного масла, 1 цибулина, 900 г квашеної капусти, 1 кисле яблуко, 1-2 ч.л. насіння фенхелю або кмину, яловичий, курячий бульйон або вода, 100 мл білого сухого вина, 1-2 ч.л. коричневого цукру

Для галушок: 280 г борошна, 1 ст.л. пекарського порошку, ½ ч.л. солі, 45 г вершкового масла, 250 мл молока, 2-3 ст.л. нарізаної зелені кропу і/або петрушки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Наріжте бекон (грудинку) кубиками зі стороною 5-7 мм. Лук наріжте тонкими півкільцями.

крок 2

У пательні або жаровні, придатної для використання в духовці, змішайте олію і бекон. Готуйте на повільному вогні, щоб з бекону витопити жир. Збільште вогонь і швидко підрум'яньте бекон.

крок 3

Додайте на пательню цибулю і обсмажуйте, помішуючи, на помірному вогні до прозорості. Покладіть квашену капусту, перемішайте і обсмажуйте 5-7 хвилин.

крок 4

Яблуко очистіть, натріть на крупній тертці і додайте до капусти разом з цукром і фенхелем (або кмином).

крок 5

Залийте капусту бульйоном, який доведіть до кипіння, і вином. Тушкуйте без кришки 30 хвилин.

крок 6

Розігрійте духовку до 160 С. Закрийте пательню кришкою і поставте в духовку на 20-25 хвилин.

крок 7

Поки капуста тушкується, приготуйте галушки. У мисці змішайте борошно, пекарський порошок, сіль і нарізану зелень. У сотейнику змішайте молоко і вершкове масло, доведіть до кипіння і влийте в борошняну суміш. Перемішайте виделкою, щоб тісто стало однорідним. Розділіть тісто на 18 частин, з кожної зробіть кульку.

крок 8

Обережно покладіть галушки на капусту, закрийте кришкою і поверніть сковороду в духовку на 10 хвилин. Зніміть кришку і збільште температуру духовки до 220 С. Страва готова, як тільки галушки стали рум'яними.

Останні новини Чернігівщини

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип. Офіційно

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип. Офіційно 16:47

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року.

Відбулася презентація книги

Відбулася презентація книги "Чернігівські силуети" Людмили Студьонової 16:35

27 лютого у читальному залі ОУНБ ім. В. Г. Короленка в рамках чергового засідання клубу "Краєзнавець" відбулася презентація книги "Чернігівські силуети" нашої колеги, людини енциклопедичних знань, краєзнавця, бібліографа, що працює у бібліотеці вже понад 50 років, заслуженого працівника культури України Людмили Студьонової.

Презентація виставки архівних документів

Презентація виставки архівних документів "Українсько-польські відносини в 1917-1921 рр.: інституційна історія, етап встановлення" 13:40

27 лютого у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя пройшла презентація виставки «Українсько-польські відносини в 1917-1921рр.: інституційна історія, етап становлення».

Вивчали новації у сфері публічних закупівель

Вивчали новації у сфері публічних закупівель 13:34

Ключові положення нової редакції Закону України "Про публічні закупівлі", основні зміни та нововведення у сфері закупівель за останній час висвітлювалися під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації, що проходило в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації з 25 по 26 лютого.

Чернігівські аудитори виявили порушень на суму 747,4 тис. грн  у Відділі освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міськради

Чернігівські аудитори виявили порушень на суму 747,4 тис. грн у Відділі освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міськради 11:15

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області під час ревізії фінансово - господарської діяльності Відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради (далі – Відділ освіти) за період з 01.02.2017 по 30.11.2019 виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 747,4 тис. грн.