Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 7 грудня, 11:50:57

Смачні рецепти вихідного дня: тушкована капуста з галушками

20.01.2019   12:21Агенцiя

Тушкована капуста з ніжними галушками смакує сама по собі, як основне блюдо. Але ще краще - подати цю страву як гарнір до смажених ковбасок або запечених реберець.

Інгредієнти:

50 г бекону або грудинки, 2 ст.л. рослинного масла, 1 цибулина, 900 г квашеної капусти, 1 кисле яблуко, 1-2 ч.л. насіння фенхелю або кмину, яловичий, курячий бульйон або вода, 100 мл білого сухого вина, 1-2 ч.л. коричневого цукру

Для галушок: 280 г борошна, 1 ст.л. пекарського порошку, ½ ч.л. солі, 45 г вершкового масла, 250 мл молока, 2-3 ст.л. нарізаної зелені кропу і/або петрушки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Наріжте бекон (грудинку) кубиками зі стороною 5-7 мм. Лук наріжте тонкими півкільцями.

крок 2

У пательні або жаровні, придатної для використання в духовці, змішайте олію і бекон. Готуйте на повільному вогні, щоб з бекону витопити жир. Збільште вогонь і швидко підрум'яньте бекон.

крок 3

Додайте на пательню цибулю і обсмажуйте, помішуючи, на помірному вогні до прозорості. Покладіть квашену капусту, перемішайте і обсмажуйте 5-7 хвилин.

крок 4

Яблуко очистіть, натріть на крупній тертці і додайте до капусти разом з цукром і фенхелем (або кмином).

крок 5

Залийте капусту бульйоном, який доведіть до кипіння, і вином. Тушкуйте без кришки 30 хвилин.

крок 6

Розігрійте духовку до 160 С. Закрийте пательню кришкою і поставте в духовку на 20-25 хвилин.

крок 7

Поки капуста тушкується, приготуйте галушки. У мисці змішайте борошно, пекарський порошок, сіль і нарізану зелень. У сотейнику змішайте молоко і вершкове масло, доведіть до кипіння і влийте в борошняну суміш. Перемішайте виделкою, щоб тісто стало однорідним. Розділіть тісто на 18 частин, з кожної зробіть кульку.

крок 8

Обережно покладіть галушки на капусту, закрийте кришкою і поверніть сковороду в духовку на 10 хвилин. Зніміть кришку і збільште температуру духовки до 220 С. Страва готова, як тільки галушки стали рум'яними.

Останні новини Чернігівщини

У Сновську запрацював Регіональний навчально-практичний центр деревообробних технологій

У Сновську запрацював Регіональний навчально-практичний центр деревообробних технологій 11:44

На базі Сновського вищого професійного училища лісового господарства створено Регіональний навчально-практичний центр деревообробних технологій.

Названі імена переможниць міського конкурсу

Названі імена переможниць міського конкурсу "Жінка року-2019" 11:34

У Чернігові 6 грудня привітали лауреаток міського конкурсу "Жінка року-2019".

Обговорили пріоритети діяльності Агенції регіонального розвитку Чернігівщини до 2025 року

Обговорили пріоритети діяльності Агенції регіонального розвитку Чернігівщини до 2025 року 11:25

Чергове засідання Наглядової Ради Агенції регіонального розвитку Чернігівської області відбулося в обласній раді.

День кар’єри у Ніжині

День кар’єри у Ніжині 11:13

6 грудня на базі Державного навчального закладу «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» відбувся профорієнтаційний захід «День кар’єри».

Проведено тренінг

Проведено тренінг "Забезпечення мультидисциплінарного підходу до протидії торгівлі дітьми, виявлення постраждалих та надання допомоги" 11:07

5-6 грудня в Чернігові для представників служб у справах дітей та працівників відділів ювенальної пробації Представництво МОМ в Україні спільно з Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини провели тренінг «Забезпечення мультидисциплінарного підходу до протидії торгівлі дітьми, виявлення постраждалих та надання допомоги».

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини