Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 11 листопада, 10:31:51

Смачні рецепти вихідного дня: тушкована капуста з галушками

20.01.2019   12:21Агенцiя

Тушкована капуста з ніжними галушками смакує сама по собі, як основне блюдо. Але ще краще - подати цю страву як гарнір до смажених ковбасок або запечених реберець.

Інгредієнти:

50 г бекону або грудинки, 2 ст.л. рослинного масла, 1 цибулина, 900 г квашеної капусти, 1 кисле яблуко, 1-2 ч.л. насіння фенхелю або кмину, яловичий, курячий бульйон або вода, 100 мл білого сухого вина, 1-2 ч.л. коричневого цукру

Для галушок: 280 г борошна, 1 ст.л. пекарського порошку, ½ ч.л. солі, 45 г вершкового масла, 250 мл молока, 2-3 ст.л. нарізаної зелені кропу і/або петрушки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Наріжте бекон (грудинку) кубиками зі стороною 5-7 мм. Лук наріжте тонкими півкільцями.

крок 2

У пательні або жаровні, придатної для використання в духовці, змішайте олію і бекон. Готуйте на повільному вогні, щоб з бекону витопити жир. Збільште вогонь і швидко підрум'яньте бекон.

крок 3

Додайте на пательню цибулю і обсмажуйте, помішуючи, на помірному вогні до прозорості. Покладіть квашену капусту, перемішайте і обсмажуйте 5-7 хвилин.

крок 4

Яблуко очистіть, натріть на крупній тертці і додайте до капусти разом з цукром і фенхелем (або кмином).

крок 5

Залийте капусту бульйоном, який доведіть до кипіння, і вином. Тушкуйте без кришки 30 хвилин.

крок 6

Розігрійте духовку до 160 С. Закрийте пательню кришкою і поставте в духовку на 20-25 хвилин.

крок 7

Поки капуста тушкується, приготуйте галушки. У мисці змішайте борошно, пекарський порошок, сіль і нарізану зелень. У сотейнику змішайте молоко і вершкове масло, доведіть до кипіння і влийте в борошняну суміш. Перемішайте виделкою, щоб тісто стало однорідним. Розділіть тісто на 18 частин, з кожної зробіть кульку.

крок 8

Обережно покладіть галушки на капусту, закрийте кришкою і поверніть сковороду в духовку на 10 хвилин. Зніміть кришку і збільште температуру духовки до 220 С. Страва готова, як тільки галушки стали рум'яними.

Останні новини Чернігівщини

На Прилуччині поліцейські затримали водія, який скоїв смертельну ДТП та втік з місця події 10:16

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції оперативно розшукали 38-річного чоловіка, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду на території Ічнянської громади та залишив місце аварії.

«Нові грані особистості»: у Чернігові відкрили виставку Юрія Соколова 09:38

Днями у Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана запрацювала персональна виставка Юрія Соколова «Нові грані особистості».

З 10 листопада кілька будинків у Чернігові, які обслуговує АТ «Облтеплокомуненерго», залишаться без гарячої води 09:22

До уваги споживачів АТ «Облтеплокомуненерго»! З 10 листопада по 1 грудня у Чернігові буде тимчасово припинено подачу гарячої води у зв’язку з проведенням робіт на обладнанні теплового пункту.

Президент посмертно відзначив музейницю Марину Гриценко орденом «За заслуги» ІІІ ступеня 08:37

Напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва Президент України Володимир Зеленський зустрівся з діячами культури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини