Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 10 грудня, 12:59:39

Смачні рецепти вихідного дня: капкейки з ванільним кремом

13.01.2019   10:18Агенцiя

Капкейк - традиційне американське тістечко у вигляді міні-тортика. Перший рецепт ласощів датується 1796 роком. Спочатку його випікали в керамічних формах розміром з чайну чашку - звідси і пішла назва «cup cake», дослівно «торт з чашки».

Готують капкейкі з традиційного бісквітного тіста, яке виходить більш легким, ніж у кексів. А зверху вкривають ніжним вершковим, білковим або масляним кремом і прикрашають за бажанням.

Інгредієнти:

Для капкейків: масло вершкове - 120 г, цукор - 130 г, яйця курячі - 3 шт., цукор ванільний - 20 г, борошно - 200 г, розпушувач - 1,5 ч.л., сіль - 0,25 ч.л., молоко - 60 мл.
Крем: вершки 33-35% - 150 мл, вершковий сир - 250 г, цукрова пудра - 50 г.


Спосіб приготування:

1. У глибокій мисці з'єднайте вершкове масло кімнатної температури і цукор. Збийте масу на високих оборотах протягом 6 хвилин. Консистенція маси повинна бути легкою і повітряною.

2. Яйця додавайте по одному, при цьому після кожного збивайте масу протягом 1-2 хвилин. Додайте ванільний цукор і ще раз все збийте.

3. В окремій мисці змішайте пшеничне борошно, розпушувач і сіль.

4. Зменшіть швидкість міксера і в три етапи додайте підготовлену борошняну суміш, чергуючи з додаванням молока. При цьому починайте додавати борошно першим і закінчуйте також борошном. Тісто має бути схожим на густу сметану.

5. У форму для капкейків вставте паперові формочки, викладіть тісто, заповнюючи на три чверті, щоб було куди рости. Випікайте капкейки при 170° С протягом 20 хвилин. Перші 10 хвилин не відкривайте духовку, щоб тісто не "сіло". Через 20 хвилин перевірте готовність дерев'яною шпажкою. Готові капкейки дістаньте з духовки і остудіть на решітці.

6. Перед приготуванням крему добре охолодіть ємність для збивання. Збийте холодні вершки на максимальній швидкості. Вони поступово почнуть густіти. Тут важливо не перестаратися, щоб вершки не перетворилися на масло.

7. В окремій чаші збийте охолоджений вершковий сир з цукровою пудрою. Викладіть зверху збиті вершки і змішайте масу легкими круговими рухами. Наповніть кондитерський мішок кремом. Використовуйте насадку «закрита зірка» або «відкрита зірка». Прикрасьте капкейки.

На замітку

Інгредієнти для тіста повинні обов'язково бути кімнатної температури.

Вершки для збивання можна попередньо покласти на 15 хвилин в морозилку для охолодження. Також можна охолодити в морозилці чашу для збивання і вінчики міксера.

Готовий крем не варто прибирати в холодильник, потрібно прикрасити їм капкейки відразу.

У готових капкейків можна зробити зверху отвори і наповнити їх начинкою: домашня карамель, джем, шоколадна паста, лимонний курд.

Останні новини Чернігівщини

Призначено нового командувача військ ОК

Призначено нового командувача військ ОК "Північ" 11:47

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський представив особовому складу Чернігівського гарнізону нового командувача військ оперативного командування «Північ».

У справі щодо першого заступника голови Чернігівської обласної ради винесено постанову

У справі щодо першого заступника голови Чернігівської обласної ради винесено постанову 11:14

9 грудня 2019 року відбувся розгляд справи про притягнення Мельничука Валентина Васильовича до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 172-6 КУпАП, за результатами якого провадження у справі закрито за відсутністю в діях особи складу адміністративного правопорушення.

Доходи місцевих бюджетів області – понад 5,9 мільярда гривень

Доходи місцевих бюджетів області – понад 5,9 мільярда гривень 11:05

Як повідомили в Департаменті фінансів Чернігівської облдержадміністрації, за січень-листопад цього року доходи місцевих бюджетів (без урахування трансфертів) склали понад 5,9 мільярда гривень.

У Ніжині відкрили Центр підтримки підприємництва

У Ніжині відкрили Центр підтримки підприємництва 10:26

У рамках реалізації Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади 2027 на базі Ніжинського центру надання адміністративних послуг відкрили центр підтримки підприємництва.

Обстановка на кордоні. Офіційно

Обстановка на кордоні. Офіційно 10:20

Протягом останньої доби змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини