Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 19 липня, 04:22:33

Смачні рецепти вихідного дня: капкейки з ванільним кремом

13.01.2019   10:18Агенцiя

Капкейк - традиційне американське тістечко у вигляді міні-тортика. Перший рецепт ласощів датується 1796 роком. Спочатку його випікали в керамічних формах розміром з чайну чашку - звідси і пішла назва «cup cake», дослівно «торт з чашки».

Готують капкейкі з традиційного бісквітного тіста, яке виходить більш легким, ніж у кексів. А зверху вкривають ніжним вершковим, білковим або масляним кремом і прикрашають за бажанням.

Інгредієнти:

Для капкейків: масло вершкове - 120 г, цукор - 130 г, яйця курячі - 3 шт., цукор ванільний - 20 г, борошно - 200 г, розпушувач - 1,5 ч.л., сіль - 0,25 ч.л., молоко - 60 мл.
Крем: вершки 33-35% - 150 мл, вершковий сир - 250 г, цукрова пудра - 50 г.


Спосіб приготування:

1. У глибокій мисці з'єднайте вершкове масло кімнатної температури і цукор. Збийте масу на високих оборотах протягом 6 хвилин. Консистенція маси повинна бути легкою і повітряною.

2. Яйця додавайте по одному, при цьому після кожного збивайте масу протягом 1-2 хвилин. Додайте ванільний цукор і ще раз все збийте.

3. В окремій мисці змішайте пшеничне борошно, розпушувач і сіль.

4. Зменшіть швидкість міксера і в три етапи додайте підготовлену борошняну суміш, чергуючи з додаванням молока. При цьому починайте додавати борошно першим і закінчуйте також борошном. Тісто має бути схожим на густу сметану.

5. У форму для капкейків вставте паперові формочки, викладіть тісто, заповнюючи на три чверті, щоб було куди рости. Випікайте капкейки при 170° С протягом 20 хвилин. Перші 10 хвилин не відкривайте духовку, щоб тісто не "сіло". Через 20 хвилин перевірте готовність дерев'яною шпажкою. Готові капкейки дістаньте з духовки і остудіть на решітці.

6. Перед приготуванням крему добре охолодіть ємність для збивання. Збийте холодні вершки на максимальній швидкості. Вони поступово почнуть густіти. Тут важливо не перестаратися, щоб вершки не перетворилися на масло.

7. В окремій чаші збийте охолоджений вершковий сир з цукровою пудрою. Викладіть зверху збиті вершки і змішайте масу легкими круговими рухами. Наповніть кондитерський мішок кремом. Використовуйте насадку «закрита зірка» або «відкрита зірка». Прикрасьте капкейки.

На замітку

Інгредієнти для тіста повинні обов'язково бути кімнатної температури.

Вершки для збивання можна попередньо покласти на 15 хвилин в морозилку для охолодження. Також можна охолодити в морозилці чашу для збивання і вінчики міксера.

Готовий крем не варто прибирати в холодильник, потрібно прикрасити їм капкейки відразу.

У готових капкейків можна зробити зверху отвори і наповнити їх начинкою: домашня карамель, джем, шоколадна паста, лимонний курд.

Останні новини Чернігівщини

На Ніжинщині поліцейські затримали жінку, яка підозрюється у вбивстві своєї матері 17:17

Оперативники кримінальної поліції відділення №3 (м. Борзна) Ніжинського райуправління поліції затримали 56-річну мешканку Борзни, яка завдала своїй матері смертельних тілесних ушкоджень. Жінку помістили до ізолятора тимчасового тримання.

У Чернігові дитина випала з вікна: поліція розслідує обставини травмування хлопчика 16:37

Співробітники Чернігівського районного управління поліції розслідують обставини, за яких хлопчик 2022 року народження випав з вікна другого поверху. Наразі дитину госпіталізовано до лікарні.

«Пліч-о-пліч: згуртовані громади»: Новгород-Сіверська громада отримала від партнерів зі Львівщини пожежний автомобіль 16:16

Днями в межах проєкту «Пліч-о-пліч: згуртовані громади» Новгород-Сіверську ТГ відвідала делегація Мурованської територіальної громади Львівської області на чолі із сільським головою Богданом Свистуном.

Поліція розслідує обставини ДТП в Корюківському районі, в якій травмувалися двоє неповнолітніх пасажирів 15:42

Поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом ДТП на автодорозі Холми-Жукля Корюківського району, внаслідок якої постраждали двоє неповнолітніх.

«Просвіт пам’яті»: медики Михайло-Коцюбинської громади вшанували загиблого колегу 15:11

Молодший сержант Олексій Шестаков народився 9 березня 1976 року у Донецьку. Там же у 1992 році закінчив школу. Після навчання у Донецькому державному медичному університеті молодий стоматолог у 1998 році приїхав до Чернігова проходити інтернатуру за розподілом в Чернігівській міській лікарні.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини