Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 6 грудня, 12:15:40

Рецепт дня

02.11.2011   11:55Агенцiя

А давайте приготовим шницели из куриных грудок в горчичном маринаде и панировке из кунжута и сухарей.

Маринад очень простой.

На один большой шницель понадобится примерно столовая ложка хорошей горчицы, немного оливкового масла (примерно 2 ч. л.), пара капель соевого соуса, маленький зубчик чеснока, раздавленный и очень мелко нарезанный, а также белый или черный свежемолотый перец. Хорошенько перемешиваем все компоненты. Слегка отбиваем мясо и обмазываем маринадом. Убираем в холодильник минимум на час - но можно и на ночь.

Желательно за полчаса до приготовления вынуть мясо из холодильника. Тупой стороной лезвия ножа удалить маринад - если немного останется, не беда: легче будет панировать. Панировка: кунжут или смесь панировочных сухарей и кунжута.
Разогреть в сковороде с тяжелым дном растительное масло и обжаривать шницели примерно по 2 минуты с обеих сторон, до готовности.

Кунжут в качестве панировки очень хорош, но если его передержать на огне, он будет горчить. Поэтому предпочтителен второй вариант - смесь кунжута с панировочными сухарями.

Гарнир: вместо риса или картошки разнообразия ради сделайте простой зеленый салат из молодых салатных листьев. Вымойте их, обсушите, заправьте оливковым маслом, лимонным соком, солью и перцем. Перемешайте.

И еще, если не лень, нарежьте фенхель () тонкими ломтиками, посолите и поперчите, посыпьте листиками тимьяна и быстро обжарьте с двух сторон в оливковом масле.

Можно также запечь фенхель в духовке, нагретой до 180 градусов: положите ломтики и веточку тимьяна на противень, покрытый пекарской бумагой, сбрызните оливковым маслом, посыпьте солью и перцем. Запекайте до легкого румянца.
Вообще фенхель невероятно полезен и прекрасен. И запеченный, и обжаренный, и в апельсиновом салате, и в овощном супе, и в запеканках. Приятного аппетита!

i-lara.livejournal.com

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники провели роз’яснювальну роботу з любителями зимової риболовлі

Рятувальники провели роз’яснювальну роботу з любителями зимової риболовлі 10:13

Водойми області тільки-но почали вкриватися льодовим покровом, а любителі вже вийшли на зимову риболовлю. На жаль, люди іноді не замислюються, що така безпечність може коштувати їм життя. Тож, щоб запобігти нещасним випадкам на водоймах співробітники Корюківського районного відділу Головного управління ДСНС провели профілактично-інформаційний рейд.

Мистецький початок грудня

Мистецький початок грудня 10:06

Перший зимовий місяць у Чернігівському драмтеатрі ім. Т.Г.Шевченка обіцяє бути насиченим різноманітними культурно-мистецькими заходами. Це і передсвяткові концертні програми, і прем’єра казки та інтермедії для дітей біля Новорічної ялинки, і поновлені вистави діючого репертуару театру.

 Герої боїв біля Чернігова — у другій серії трилогії Суспільного «Битва за Чернігів»

Герої боїв біля Чернігова — у другій серії трилогії Суспільного «Битва за Чернігів» 09:57

6 грудня о 20:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів вийде друга частина документального фільму «Битва за Чернігів».

“BissQuit”: “Jazz-Куліса vol. XVII”

“BissQuit”: “Jazz-Куліса vol. XVII” 09:44

Оновлений склад — і нова концертна програма! Проєкт Чернігівського обласного філармонійного центру “Jazz-Куліса” ще раз підкреслює: “Джаз — музика вільних людей!”. Це гасло під час війни як ніколи актуальне.

Надзвичайні ситуації та основні небезпечні події,  зареєстровані на території  області за минулу добу

Надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, зареєстровані на території області за минулу добу 09:34

Протягом минулої доби зареєстровано 16 небезпечних подій, а саме: 15 пожеж,та 1 випадок загибелі на водних об’єктах. Внаслідок цих подій загинули 2 особи.