Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:17:05

Коли закінчиться зима і чи буде спекотним літо: прогноз погоди в Україні на 2019 рік

01.01.2019   12:35Агенцiя

Точно спрогнозувати погоду на весь рік вперед нереально. І професійні синоптики зазвичай за подібні прогнози не беруться або роблять їх вкрай розпливчастими.

Кліматологи зазначають, що зима не стане аномально холодною. Якщо на півночі країни все вкрите снігом, то у південних регіонах опади будуть помічати рідко. У другій половині січня, мабуть, повернеться холод. У цей період температура може опускатися до мінус 10-15 градусів. У кінці січня синоптики чекають на чергове потепління і сльоту, а ось лютий буде холодним і сніжним. Крім того, дуже ймовірний сильний вітер під час лютневих морозів.

Як і минулого року, сніг буде покривати значну частину країни чи не до квітня. Згідно з народними прикметами, у роки, коли Великдень приходить пізно, холод тримається довго. Великдень у 2019 році святкується 28 квітня. Найкращою температурою в березні буде 9-10 градусів тепла. Тепло різко змінить холод у кінці квітня. А до літньої температури 20-23 градуси можна готуватися вже в середині травня.

На півдні країни літо буде традиційно спекотним і задушливим, а на решті території - м'яким і терпимим. Щоправда, у червні на Заході і Півночі України можуть бути затяжні дощі, а також кілька хвиль похолодань. Липень та серпень будуть теплими. На півдні дощі будуть рідко, а ось на півночі й заході можна чекати на дощі, але не на спекотні дні – з температурою близько 30 градусів тепла. На море найкраще їхати ближче до серпня, коли опади мінімізуються, а температура буде стабільно близько 30 градусів.

У вересні ще можна буде ходити в літньому одязі. Весь місяць температура буде не нижчою від 18-20 градусів. Крім того, синоптики прогнозують відносно суху осінь, аж до кінця жовтня. На початку листопада розпочнеться справжня сіра осінь з опадами і холодами. На початку листопада температура буде близьео 5-8 градусів тепла, а ось на півночі ближче до грудня українці побачать перший сніг та заморозки.

Раніше в Гідрометцентрі прогнозували, що температура повітря в січні 2019 року в Україні буде вищою від середніх багаторічних значень.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.