Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:46:43

Чи рятує глінтвейн душу і тіло?

02.12.2018   12:08Агенцiя

Глінтвейн - один з найпопулярніших зимових напоїв. Він не тільки смачний і зігріваючий, а і лікує, покращує настрій і годиться для детоксу. Так принаймні, говорять. Але чи правда це? Розбираємо найпопулярніші міфи про глінтвейни

Глінтвейн допомагає при застуді?

Здавалося б, теплий напій з великою кількістю спецій і алкоголем - відмінний варіант для усунення незначного нездужання, викликаного, наприклад, переохолодженням. Але важливо розуміти, що гарячий алкогольний напій може лише полегшити і тимчасово зняти симптоми. Він не лікує від вірусу, і тому хворобу за допомогою глінтвейну не вдасться «перемогти», тільки полегшити її перебіг, що вже добре.

Головне - не покладайтеся лише на глінтвейн в лікуванні.

Лікарі застерігають від такої поведінки, тому що немає даних, які говорили б про те, що алкоголь чи спеції захищають від грипу, запобігають респіраторним інфекціям та зміцнюють імунітет. А позитивний ефект на самопочуття може надати будь-який теплий напій, той же чай з лимоном. Також глінтвейн в якості лікування рекомендують пити перед сном, маленькими ковтками. І ще вдихати що виходить від нього пар.

Глінтвейн позитивно впливає на нервову систему?

Є думка, що глінтвейн допомагає заспокоїтися, розслабитися і на якийсь час забути про турботи. Таку дію традиційно приписують алкоголю, але це завжди палиця з двома кінцями, тим більше, що алкоголь призводить до позитивного ефекту, якщо стоїть завдання саме «розслабитися» або позбутися від тривоги і неврозу.

Алкоголь залишається алкоголем, і він дає тільки тимчасове полегшення, і то не завжди. Звичайно вжити невелику кількість глінтвейну для зняття напруги не забороняється (якщо у вас немає протипоказань), але розглядати його, як реальну панацею або потенційне рішення проблем з нервами, все ж не варто.

Глінтвейн - напій для детоксу?

До складу глінтвейну входять цитрусові, але це ще не говорить про його користь. В реальності шкоди від цього напою з точки зору детоксу більше, ніж користі! Вино погано впливає на печінку і ускладнює її роботу. До того ж, вітамін C руйнується при тепловій обробці, тому він в даному випадку в очищенні організму не помічник. Так що засобом детоксу глінтвейн вважати не можна. Більш того, він радше шкодить, як і будь-який алкоголь в даній ситуації.

Чи можна глінтвейн усім?

Прийнято вважати, що при нагріванні алкоголь випаровується. Але кожен, хто пив глінтвейн, розуміє, що це не так. Будь-який алкоголь, який використовується в кулінарії, не зникає повністю навіть через тривалий час готування. Що вже говорити про напій, який нагрівається не так і довго! Тому глінтвейн протипоказаний дітям, вагітним та людям, які з будь-яких інших причин відмовляються від алкоголю. Якщо є протипоказання лікаря, теж краще вибрати безалкогольний варіант напою.

Здоровим людям теж не варто зловживати глінтвейном. Один-два келихи час від часу не принесуть шкоди, але важливо знати міру, До того ж, це «напій настрою», він надає свій ефект навіть в невеликих кількостях. Це той випадок, коли якість набагато важливіша, тому краще виберіть гарне вино і побалуйте себе невеликою порцією.

Теплій та затишній вам зими! Насолоджуйтеся смаком глінтвейну і не вірте міфам. Зрештою, створення правильного настрою - це вже дуже немало, а для цього глінтвейн точно годиться.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини