Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:01:54

19 листопада - Всесвітній день чоловіків - International Men’s Day

19.11.2018   08:11Агенцiя

Чоловіки - зі святом!

Коли ці відмінності переходять якусь грань розумності, завжди виникає своєрідна зворотна хвиля, яка прагне збалансувати цей процес. Не дивлячись на те, що кожен з нас намагаючись узагальнити ці явища в рамках якихось понять і визначень, приймає ту чи іншу точку зору, процеси ці не припиняються і життя не стоїть на місці - воно рухається і рухається вперед.

Свята - дуже важливий період життя для кожного з нас. Рідкісна людина їх відверто не поважає (зрештою навіть для такої людини неодмінно знайдеться якась цікава календарна подія, яку він захоче відзначити). Так вийшло і з Міжнародним чоловічим днем. Це свято хоч і має більш глибокі (звичайно ж долучені) коріння, ніж «День чоловіків», що відзначається в першу суботу останнього осіннього місяця, але відзначається саме 19-го листопада. Так склалось. Цей День - день народження батька тієї людини, якій вдалося вивести це свято на міжнародний рівень, це доктор з університету Вест-Індії на ім’я Джером Тілуксінгх (Dr. Jerome Teelucksingh).

Мета свята - привернути увагу до гендерної дискримінації чоловіків при визначенні важливості їх ролі в родині і вихованні дітей. Так. Була б людина ..

На чоловіка звичайно ж покладено багато чого (щоб не нудно було) і хтось раптом порахував і помітив у цьому підступні дискримінаційні процеси. Помітити було не складно, адже переважно саме на чоловіка лягає тягар забезпечення своєї сім’ї, та й взагалі, сучасні батьки іноді просто змушені присвячувати набагато більше часу далеко не своїй родині, а обслуговування інтересів інших ... працюючи не покладаючи рук. Чи є в цьому що-небудь нове? «Що було, те й буде; і що робилося, те й буде робитися, і немає нічого нового під сонцем.» (Еккл.1: 9)

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини