Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:50:50

Цікаві поради для мандрівників-початківців

18.11.2018   14:08Агенцiя

Незалежно від того, куди ви їдете і яким чином збираєтеся подорожувати, мандрівки - це завжди свято, феєрія, незабутні враження. Однак, найчастіше у подорожах, особливо якщо ви вирушаєте до незнайомої країни, виникають різні незручності, які можуть зіпсувати радість вашого відпочинку. Втім, знаючи деякі хитрощі, їх дуже легко уникнути. Пропонуємо вам скористатися нескладними рекомендаціями, щоб зробити вашу поїздку не лише яскравою, але і максимально комфортною.

"Головне правило мандрівника - візьміть з собою
вдвічі менше речей і вдвічі більше грошей"

 

1. Якщо одяг не складати стопками, а скачувати в рулони, він займе менше місця і не так сильно помнеться.

2. Щоб косметичні засоби не розлилися у валізі, оберніть їх пластиковою плівкою, і лише потім щільно закрийте кришечки.

3. Перед поїздкою відскануйте всі важливі документи - паспорт, права, посвідчення особи, копії квитків.

Вам це дуже допоможе, якщо ви загубите документи або їх у вас вкрадуть. І дізнайтеся телефон та адресу нашого консульства або посольства.

4. Купуйте квитки на літак у вівторок після 15:00. Зазвичай у цей час великі авіакомпанії роблять знижки на свої послуги, щоб конкурувати з бюджетними компаніями.

5. Якщо ви вирушаєте в подорож удвох, замовляючи номер у готелі, напишіть, що ви молодята, і у вас весільна подорож. Перевіряти це ніхто не буде, а от різні пільги для молодят, такі як шампанське, фрукти і квіти, швидше за все вам нададуть. А можливо, вас навіть поселять у більшому та кращому номері.

6. У деяких авіакомпаній існують акції лише для тих, у кого встановлена їхня мобільна програма. Чому б нею не скористатися?

7. Щоб заощадити на упаковці багажу в аеропорту, обмотайте свою валізу харчовою плівкою. Не забудьте також взяти рулончик плівки з собою на зворотну дорогу, за кордоном ця послуга ще дорожча, ніж в Україні.

8. Якщо ви летите удвох, попросіть одне місце біля вікна і одне біля проходу. Якщо місце в центрі не займуть, у вашому розпорядженні буде цілий ряд, якщо займуть - напевно, пасажир, якому воно дісталося, не відмовиться помінятися, і ви в будь-якому випадку будете поруч зі своїм супутником.

9. З метою економії замість пунктів обміну валюти в аеропорту користуйтеся банкоматами. Більшість банкоматів запропонують більш вигідний курс, ніж пункти обміну.

10. Цей лайфхак - для тих, хто з аеропорту добирається до місця не на громадському транспорті, а на таксі. Коштує така поїздка недешево у будь-якому випадку. Вихід - шукати машину там, де висаджують відлітаючих. Головне тут - діяти швидко. Задоволені будуть усі: водієві не треба буде їхати порожнім і чекати своєї черги, а ви заощадите майже половину грошей.

11. Подорожуючи зі своїм подовжувачем, ви станете героєм і рятівником в аеропорту.

12. Якщо ви подорожуєте на автобусі, не поспішайте бігти в туалет, як тільки автобус зупиниться. Вам доведеться простояти як мінімум 15-20 хвилин у черзі. Ці ж 20 хвилин ви можете провести набагато приємніше - наприклад, у компанії чашечки кави з круасаном в придорожньому кафе, або просто розминаючи ноги. А вже коли черга розсмокчеться, відвідати кімнату відпочинку зможете і ви, але вже без суєти та поспіху.

13. Якщо вам потрібно розміняти купюру на монети - вставте її у автомат з водою, а потім скасуйте операцію.

14. Ніколи не купуйте сувеніри на вокзалах, торгових вулицях і в аеропортах. Ідентичні товари можна придбати недалеко від центру майже у кілька разів дешевше. Найцікавіші та найдешевші подарунки для себе і друзів можна знайти на блошиних ринках або в антикварних магазинах.

15. Відвідуйте визначні пам'ятки міста в будні. Відвідування пам'яток в будні завжди дешевше, ніж у вихідні або святкові дні. Вихідні залиште для шопінгу та оглядових екскурсій.

16. Пам'ятайте про Tax free. Ще один лайфхак, з допомогою якого можна повернути частину витраченого на покупки. Якщо ви не громадянин тієї країни, де робили покупки, частину податку на куплені речі вам зобов'язані повернути. Зазвичай це 7-20% від суми у чеку. Пам'ятайте, що Tax free повертається тільки на покупки в незнайомій країні - квитки, їжа та походи в театри сюди не входять. Якщо ви розплатилися карткою, то повернуть на картку, якщо розплатилися готівкою, то і повернуть готівкою. Процедуру повернення Tax free треба почати до здачі багажу, і покупки тримати поблизу, а не пакувати на дно валізи, можуть попросити показати.

17. Вибираючи у незнайомій країні місце, щоб поїсти, зверніть увагу, скільки людей всередині закладу. Як правило, чим більше відвідувачів, тим краще годують. Якщо ж ви бачите, що у закладі не просто багато людей, але вони ще й місцеві, відмінний обід вам гарантований.

18. У будь-якому місті світу можна безкоштовно взяти карту міста у готелі на ресепшені або офісі rent-a-car.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини