Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 10 серпня, 14:46:23

Досвідом виховання підростаючого покоління поділилася Новгород-Сіверщина

06.11.2018   09:35

Науково-дослідницькі та соціальні проекти як засіб формування соціальної та громадянської компетентності сучасних учнів – тема семінару, який відбувся минулого тижня на базі Новгород-Сіверської державної гімназії імені К.Д. Ушинського.

В обговоренні взяли участь учителі географії, біології, екології, історії та учні з більшості шкіл області. Свій практичний досвід представили автори проекту «Living lesson», що реалізується Новгород-Сіверською районною громадською організацією «КНЯЖИЙ ГРАД» на виконання Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету.

Під час заходу мова йшла про розвиток соціальних та комунікативних компетентностей дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах (діти-сироти, напівсироти, діти, що знаходяться під опікою, діти з малозабезпечених та багатодітних родин). Також розглядалися питання організації науково-дослідницької діяльності школярів; національно-патріотичного та екологічного виховання підростаючого покоління; впровадження новітніх методів та форм освітньої діяльності в позакласній роботі.

До слова, у ході семінару намічені шляхи співпраці щодо реалізації спільних подібних навчально-розвиваючих та виховних проектів. Зокрема, з педагогами Семенівщини, Сосниччини, Корюківщини та Борзнянщини.

Крім того, для представників учнівської молоді проведена навчальна екскурсія еколого-краєзнавчим маршрутом проекту «Living lesson». Також юні учасники семінару мали змогу ознайомитися з історичними пам’ятками древнього Новгорода-Сіверського, спуститися до підземного ходу та прогулятися до Північної вежі Спасо-Преображенського монастиря.

 
За матеріалами Новгород-Сіверської районної громадської організації «КНЯЖИЙ ГРАД»

Останні новини Чернігівщини

Зафіксовано новий рекорд врожайності пшениці

Зафіксовано новий рекорд врожайності пшениці 13:03

Чернігівщина вкотре збагатила Книгу рекордів України новим досягненням. У СТОВ “Батьківщина” зафіксовано рекорд України з врожайності пшениці.

Упродовж минулого тижня надзвичайники Чернігівщини врятували 2 особи та 83 рази залучались до ліквідації пожеж, надзвичайних подій

Упродовж минулого тижня надзвичайники Чернігівщини врятували 2 особи та 83 рази залучались до ліквідації пожеж, надзвичайних подій 12:20

Упродовж минулого тижня з 3 по 10 серпня щоденно в підрозділах Управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 184 чоловіки особового складу та 58 одиниць спеціальної техніки.

Кількість хворих на коронавірусну хворобу в області зросла на 11 осіб

Кількість хворих на коронавірусну хворобу в області зросла на 11 осіб 12:00

П'ятеро осіб захворіло у Борзнянському районі, двоє - у Козелецькому районі, по 1 випадку інфікування коронавірусом зафіксовано у Варвинському, Ічнянському районах та містах Ніжині та Чернігові. Двоє хворих перебувають на госпіталізації в Борзнянській ЦРЛ, а інші знаходяться на амбулаторному лікуванні.

На ділянці ремонту М-01 під Ріпками здійснено стабілізацію основи у місці утворення колійності

На ділянці ремонту М-01 під Ріпками здійснено стабілізацію основи у місці утворення колійності 11:36

На ділянці ремонту дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі (км 192 - 199) перед укладанням асфальтобетону, окрім фрезерування старого покриття, здійснено також стабілізацію основи у місці утворення значної колійності.

Споживання продуктів харчування населенням області. ДОВІДКА

Споживання продуктів харчування населенням області. ДОВІДКА 11:19

За розрахунками Державної служби статистики України в середньому у 2019 р. пересічний чернігівець спожив 53 кг м’яса та м’ясних продуктів, 211 кг молока та молочних продуктів, 294 яйця, 116 кг хлібних продуктів, 165 кг картоплі, 176 кг овочів та баштанних, 53 кг плодів, ягід та винограду, по 13 кг олії, риби та рибних продуктів, 40 кг цукру.