Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:09:37

3 серпня - почалася перша експедиція Христофора Колумба

03.08.2018   07:19Агенцiя

3 серпня 1492 почалася перша експедиція італійського мореплавця, уродженця Генуї, Христофора Колумба на судах «Санта-Марія», «Пінта», «Нінья».

Спираючись на античне вчення про кулястість Землі і невірні розрахунки вчених 15 століття, мандрівник розраховував відкрити найкоротший морський шлях з Європи до Індії.

Від Канарських островів експедиція повернула на захід, перетнула Атлантичний океан в субтропічному поясі і досягла острова Сан-Сальвадор в Багамському архіпелазі, де висадилася 12 жовтня 1492 року. Цей день став офіційною датою відкриття Америки.

Колумб відвідав низку інших Багамських островів, а в грудні відкрив і обстежив ділянку північно-східного узбережжя Куби. 6 грудня досяг острова Гаїті і рушив вздовж його північного берега. У ніч на 25 грудня корабель «Санта-Марія» сів на риф, але людям вдалося врятуватися. У січня 1493 року на кораблі «Нінья» Колумб завершив обстеження північного берега Гаїті і 15 березня повернувся до Кастилії.

Свою другу експедицію 1493-1496 років Колумб очолив вже в чині адмірала і на посаді віце-короля знову відкритих земель. Вона складалася з 17 суден з екіпажем понад півтори тисячі осіб. У листопаді 1493 року Колумб відкрив острови Домініка та Гваделупа, повернувши на Північно-Захід — ще близько 20-ти Малих Антильських островів, у тому числі Антигуа і Віргінські.

У подальших експедиціях Колумб відкрив Великі Антильські острови, узбережжя Південної і Центральної Америки і Карибське море.
Відкриття Колумба мали всесвітньо-історичне значення, оскільки лише після його плавань американські землі з'явилися на географічних картах Європи. Вони також сприяли перегляду середньовічного світогляду і виникненню колоніальних імперій.

Останні новини Чернігівщини

23 квітня: цей день в Україні і світі

23 квітня: цей день в Україні і світі 09:06

ДЕНЬ 790 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 790 RUSSIAN AGRESSION

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира 17:22

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф, командира зведеного підрозділу за фактами віддання наказів та порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

“Весняні ритми” духового оркестру 16:30

“Весняними ритмами” порадував глядачів духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру. 21 квітня 2024 року публіка змогла сповна насолодитися новою концертною програмою оркестру під такою назвою.

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті 12:36

Допомога при гострому мозковому інсульті входить до Програми медичних гарантій, пацієнт із підозрою на інсульт безоплатно отримує всю необхідну діагностику, а у разі підтвердження діагнозу – лікування. У Чернігівській області допомогу при інсульті надають 10 закладів, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

Легендарний лікер Jägermeister: як виготовляється та як правильно пити? 12:28

Більше восьмидесяти натуральних компонентів, строго виважена рецептура та понад 80 років історії — все це характеризує один з найвідоміших лікерів у світі, Jägermeister.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини