Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:44:55

13 липня - у Лос-Анджелесі на схилі гори з'явилася знаменита напис "Hollywood"

13.07.2018   06:53Агенцiя

Напис «Hollywood» на схилі гори Маунт -Лі в Каліфорнії 13 липня 1923 року на схилі гори Маунт-Лі над каліфорнійськими пагорбами з'явився напис Hollywood.

Спочатку вона була написана як Hollywoodland, не мала ніякого відношення до кіно і означала рекламу нового житлового району, але відразу ж стала привертати до себе туристів.

Установка написи обійшлася її замовнику, видавцеві «Лос-Анджелес таймс» Гаррі Чандлер в 21 тисячу доларів. Слово «Hollywoodland» вночі підсвічують електричними лампочками, вдень же білі букви були видні з 40-кілометрового відстані. Рекламувати Hollywoodland передбачалося півтора року, але напис так і залишилася на своєму місці.

У 1949 році напис відремонтували і видалили 4 останні букви. До того часу Hollywood вже перетворився на символ Лос-Анджелеса і всієї індустрії розваг. Турботу про написи взяла на себе Торгова палата Голлівуду.

У 1973 році напис проголосили національним історичним пам'ятником.

До кінця 1970-х напис занепала, і в 1978 році букви були демонтовані. У тому ж році благодійний фонд, очолений Х'ю Хефнером, засновником журналу «Playboy», зібрав кошти на капітальний ремонт пам'ятки.

Нинішня напис, складена з білих літер 15-метрової висоти і 12-метрової ширини, з'явилася в листопаді 1978 року. На виготовлення кожної літери пішло 27 500 доларів. З тих пір всі реставраційні роботи виконувалися за допомогою приватних пожертвувань.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.