Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:29:39

3 червня - День працівників водного господарства України

03.06.2018   09:18Агенцiя

У першу неділю червня відзначають День працівників водного господарства. Його заснував Президент України, підписавши 18 березня 2003 року відповідний указ.

Водне господарство — ціла галузь економіки, а його працівники — справжні королі стихії. Вони направляють воду туди, де вона потрібна, висушують там, де її занадто багато — це називається меліорація. Тільки-но уявіть: 15 млн га землі в Україні потребує зрошенні, а перезволожені 5,4 млн га.

Але це далеко не всі турботи працівників водного господарства. Саме вони стежать за справною роботою 3400 км українських водопроводів. Завдяки їм в наших кранах є вода, працює каналізація, а промислові підприємства можуть використовувати воду для виробничих потреб. До того ж, працівники водного господарства піклуються про 1160 українських водосховищах, каналах та ставках для розподілу води.

День працівників водного господарства — гарний привід полагодити кран, що капає, бачок, який протікає чи замінити діряву трубу. Адже через це марнується до 40% води. Зробимо подарунок працівникам водного господарства — вони ж ще стежать за збереженням водних ресурсів та їх розподілом.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини