Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:47:37

Кращі гастрономічні маршрути: 7 країн, які варто відвідати мандрівникам-гурманам

28.05.2018   14:41Агенцiя

Гастрономічний туризм – доволі молодий напрямок, але у нього вже є свої прихильники і шанувальники. Звичайно, сьогодні можна покуштувати страви будь-якої кухні, не виїжджаючи зі своєї країни.

Однак популярність гастрономічного туризму полягає не в тому, щоб лише смачно поїсти. Це ще й у знайомстві з неповторними для кожної країни традиціями гостинності, можливості відвідати фестивалі їжі, побувати на дегустаційній екскурсії і взяти участь у майстер-класі, де навчать не лише готувати, але і обирати продукти для національної страви.

Японія




Гастрономічні тури в Японію відрізняються продуманістю і хорошою організацією. Національна кухня визнає застосування лише корисних і свіжих продуктів. Тільки тут варто спробувати фугу, бо японські кухарі володіють секретом приготування цієї отруйної риби, від якої мандрівник відчуває легке сп’яніння.



Місо-суп, тофу, роли, суші та онігірі готують по всьому світу, але справжній смак цих страв можна дізнатися лише в Японії. На особливу увагу заслуговують національні солодощі з незвичних інгредієнтів.



Додадуть смакового задоволення традиційні напої: сетю і саке для любителів спиртного, мугітя і геммайтя для бажаючих покуштувати незвичні японські чаї. Любителі екзотики зможуть покуштувати сарану в соусі з сої і солодких личинок бджіл і навіть морозиво зі смаком м’яса.

У турах пропонується безліч майстер-класів з приготування традиційних страв.

Франція



Ця країна – справжній рай для гурманів. Французька кухня відрізняється вишуканістю і завжди поєднує у собі три головні складові хорошої страви: аромат, смак і гарна подача. Кожен регіон цієї романтичної країни відрізняють свої кулінарні особливості.



Будучи у Франції, обов’язково потрібно спробувати устриць і виноградних равликів, звернути увагу на фуа-гра і буйабес, скуштувати жаб’ячих лапок, цибульний суп і смачний пиріг кіш.



Особливою популярністю користуються винні тури. Як правило, в них включають екскурсійну програму по замкам, що завершується дегустацією спиртних напоїв.

Таїланд


Гастрономічна подорож у цю країну особливо потішить любителів екзотики. Суп том ям, смузі з мангостину, локшина пад тай, каррі з куркою, м’ясо пананг, – це лише невеликий список страв, рекомендованих для дегустації в Таїланді.



Смажені комахи і личинки теж знайшли своє місце в тайській кухні, причому готують їх у киплячій олії прямо на очах покупця, а потім приправляють травами. Додадуть вражень гурманам смажені щурі та жаби, а також мурашині яйця, які вважаються делікатесом.

Італія



Італійська кухня, як і у Франції, має свої регіональні особливості. Північні райони запропонують великий вибір м’ясних делікатесів, південні – безліч вегетаріанських страв і рецептів з морепродуктів. Міські гастротури познайомлять гурманів з високою кухнею, а сільські дадуть можливість взяти участь у зборі врожаю і осягнути секрети сироваріння.



В Італії можна скуштувати безліч видів піци і навчитися правильно її готувати, насолодитися справжньою лазаньєю, обов’язково скуштувати тірамісу і карпаччо, неодмінно спробувати різотто і пасту.



Огляд визначних пам’яток тут буде чергуватися з дегустацією десертних вин і уроками з приготування кави, а вечеря в італійській родині познайомить з особливостями італійської гостинності.

Греція

У Греції використовують тільки натуральні продукти хорошої якості.



Гастрономічні тури в Грецію порадують любителів різноманітності в їжі і адептів здорового харчування. Грецька кухня рясніє простими стравами, приготованими із натуральних і свіжих продуктів.



Мусака, грецький салат, сир фета, арні, стефада, – вже одні тільки назви збуджують апетит. А якщо додати сюди дивовижні майстер-класи з приготування традиційних страв, дегустацію вин та відвідання унікальних місць, то можна впевнено сказати: гастротур у Грецію залишить найприємніші спогади.

Мексика

Мексиканська кухня відрізняється гостротою.



Мексиканська кухню пов’язують з культурою держави майя та ацтеків, хоча з часом на неї вплинули кулінарні традиції Європи і навіть Африки. Найбільше підійде гастрономічний тур в Мексику любителям гострого, тому що кількість перцю в стравах національної кухні явно вища середньої.

Енчілада – традиційне блюдо мексиканської кухні.



Тут варто спробувати коржі з начинками і гострим соусом, покуштувати місцеві чіпси зі свинячої шкурки і насолодитися традиційною закускою гуакамоле.

Китай



Приготування їжі в Китаї – це справжнє священнодійство, а звичайний прийом їжі – справжній ритуал. Тут можна замість вітання почути питання: «Ви вже поїли?». Китайська кухня розділена по регіонах, але в будь-якому місці країни перевага віддається здоровим і якісним продуктам.



Дампліни – китайські пельмені.

Качка по-пекінськи, дампліни, тофу з рибою, свинина в кисло-солодкому соусі, булочки дім-сам, – ці страви навряд чи можуть когось залишити байдужими. Варто відвідати традиційний китайський обід, щоб зрозуміти справжнє ставлення китайців до їжі.

ВСВІТІ

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини