Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:59:27

ТОП-5 найстрашніших катакомб світу

20.05.2018   12:59Агенцiя

Разом з музеями катакомби стали визначною пам’яткою, яка приваблює туристів і є мрією всіх любителів екстремального відпочинку.

Причому чим страшнішими вони виглядають, тим більше людей хочуть в них побувати. Пропонуємо цікаві факти про катакомби в світі, зайти в які зможуть тільки сміливі відвідувачі.

1. У список найбільш страшних катакомб в першу чергу потрапляють похоронні. Такими є катакомби капуцинів в Палермо (Сицилія). Вони розташовані під однойменним монастирем, починаючи з кінця XVI століття. Тут знаходяться останки близько 8 000 осіб, причому всі вони спочивають у відкритому вигляді і навіть більше — лежать, висять, стоять уздовж коридорів і утворюють своєрідні композиції. Тут можна знайти коридор чоловіків, жінок, ченців, професіоналів. Але найбільше людей вражають мумії дітей, в тому числі дворічної Розалії.

2. Катакомби Рима — найдавніші і відомі, стали останнім притулком для людей часів раннього християнства. Вони утворюють цілу систему довжиною близько 170 кілометрів, де знайдені до 750 000 поховань. Причому зустрічалися серед них і гробниці зі святими мощами, прикрашеними коштовностями.

3. Ще один приклад масового поховання людей прямо під містом — Катакомби Парижа. Вони являють собою мережу тунелів під столицею Франції, які в кінці XVIII століття почали заповнюватися останками загиблих. Дослідники запевняють, що тут знаходяться кістки майже 6 000 000 осіб. Серед них є й відомі особистості (Жорж Дантон, Максиміліан Робесп’єр, Блез Паскаль і інші). Для відвідування туристів відкриті 2 км. ходів, в інших районах перебувати заборонено.Цікаві факти про катакомби

4. Одеські катакомби — одне з найзагадковіших місць в Україні. Їх довжина досягає близько 2 500 кілометрів. Велика їх частина являє собою каменоломні, де добувався черепашник для будівництва міста з XIX століття. За часів Другої світової війни тут мешкали партизани, тому до цих пір в катакомбах знаходять їх речі. Однак страшними вони стали з іншої причини — любителі гострих відчуттів спускаються сюди і іноді не можуть знайти вихід. Часом рятувальні операції закінчуються невдачею. Крім того, в цих місцях часто відпочивають прихильники різних культів, які малюють на стінах загадкові символи.

5. У Перу знаходяться Катакомби Ліми. У XVI столітті тут почалося будівництво монастиря, присвяченого святому Франциску Ассизькому. Після його закінчення тут стали ховати місцевих жителів — їх останки збиралися аж до XIX століття. Поховання складаються з кісток близько 25 000 чоловік. Лежать вони не хаотично, а в химерних композиціях....

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини