Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:34:18

Що станеться з вашим тілом, якщо ви будете з’їдати 2 банани на день

04.02.2018   13:03Агенцiя

Здорова їжа не завжди смачна. Але до бананів це не відноситься. Тому подвійно приємно дізнатися, що вони приносять не тільки задоволення, але і велику користь організму.

Тут зібрані докази того, що пара бананів в день може суттєво поліпшити ваше здоров’я.

1. Нормалізується рівень артеріального тиску


Банани знижують високий кров’яний тиск завдяки тому, що в них міститься близько 420 мг калію.

2. Зменшується зайва вага

Банани багаті клітковиною — з-за неї довше не хочеться їсти.

У бананах також є резистентний (стійкий) крохмаль, який зменшує апетит і перешкоджає набору ваги. Такий корисний крохмаль знижує рівень цукру в крові і підвищує чутливість організму до інсуліну. Адже якщо клітини нечутливі до інсуліну, вони не можуть засвоїти глюкозу і голодують, а підшлункова залоза починає виробляти його в підвищеній кількості. А саме від інсуліну залежить накопичення жиру.

3. Знижується ризик анемії


Анемія викликає блідість, втому і задуху. Справа в зменшенні еритроцитів і низькому рівні гемоглобіну в крові.

У бананах міститься багато заліза, а це стимулює вироблення еритроцитів. Також у бананах є вітамін В6, який регулює рівень глюкози в крові, що теж може допомогти людям з анемією.



4. Поліпшується травлення


Банани легко засвоюються і не подразнюють шлунково-кишковий тракт. Резистентний крохмаль, який в них міститься, не перетравлюється і потрапляє в товстий кишечник, де служить відмінним живильним середовищем для корисних бактерій.

Банани можна вживати при гастриті, печії і як першу їжу після діареї — вони відновлюють втрачені мінерали.

5. Знижується рівень стресу

Банани піднімають настрій. Вони містять триптофан — з’єднання, необхідне нашому організму для отримання серотоніну («гормону щастя»).

У середньому банані міститься також близько 27 мг магнію. Цей мінерал відповідає за гарний настрій і міцний сон.

6. Заповнюється недолік вітамінів


Банани багаті вітаміном B6. У середньому банані міститься 20 % денної норми вітаміну В6. Він допомагає організму виробляти інсулін, гемоглобін і амінокислоти, необхідні для створення здорових клітин.

Хоча при словосполученні «вітамін С» першими нам в голову приходять апельсини і полуниця, але порція бананів теж містить 15 % від нашої щоденної норми.

Вітамін С — це важливий антиоксидант, який нейтралізує шкідливі вільні радикали (активні молекули з відсутнім електроном, які руйнують клітини організму), допомагає зберегти здоровими кровоносні судини і бере участь у виробництві колагену.

7. Збільшується кількість енергії

Калій, який міститься в бананах, захищає м’язи від судом, у той час як вуглеводи дають достатньо енергії, щоб витримати напружене тренування.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини