Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:52:33

9 січня - свято бога Ебісу, покровителя рибалок і торгівців

09.01.2018   07:41Агенцiя

9 січня в деяких великих японських містах розпочинається триденний свято-хід на честь бога Ебісу — одного з семи богів щастя й удачі. Ебісу вважається богом багатства, покровителем рибалок і торгівців.

Переказ свідчить, що богиня Сонця направила Ебісу на Землю і перетворила на рибалку, щоб він сам здобував собі хліб насущний. Тому-то Ебісу здавна вважається покровителем людей цих професій, ставши їх символом удачі. Бога Ебісу зображують з вудкою в правій руці, а під пахвою лівої руки він утримує великого морського ляща. Особа бога Ебісу завжди випромінює неймовірну радість і щастя.

У цей день торговці, власники магазинів і всі ті, хто полює за удачею і багатством, шикуються в хід і відправляються по головній вулиці міста до храму, щоб вклонитися своєму покровителю.

Процесія в Кіото (Фото: З . Фукуті, www.calend.ru) Найбільші ходи в ці дні проходять в Осаці - відомому місті торговців, в стародавній столиці Японії — Кіото і в одному з головних міст острова Кюсю - Фукуоці. У центрі ходи на великих і святково прикрашених носилках несуть фігуру бога Ебісу, слідом їде віз з музикантами, уздовж процесії йдуть барабанщики і зазивали. На вулиці виходить більше мільйона людей, і місто поступово потопає в шумі святкової метушні.

У Фукуоці, наприклад, одним з залучають елементів свята можна назвати хід гейш, які підносять Богу Ебісу молитви, просячи у нього удачі у всіх починаннях. Символом доброї удачі вважаються гілки бамбука, які в дні свята можна купити в Японії всюди. Учасники ходи, що роздають бамбукові гілки, обіцяють: «Купуйте ці гілки, і ваш бізнес завжди буде процвітати!».

Крім бамбука, розпродаються та різноманітні талісмани - сумки з рисової соломки, барабани, невеликі бамбукові грабельки « для загрібання багатства». Ці талісмани прикріплюються до бамбуковим гілкам. Вважається, що чим більше талісманів — тим більше буде грошей і жвавіше піде торгівля.

До речі, японці дуже шанобливо ставляться до богів, які зберігають їх вдома і сприяють удачі. Бога Ебісу неодмінно величають Ебісу-сама - пан Ебісу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини