Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 13 грудня, 16:51:45

8 чудових страв з яблук

10.09.2017   13:08Агенцiя

Яблука - традиційні фрукти осені. І чи не найкорисніші, адже вони багаті на вітаміни, залізо та калій, які так необхідні нашому організму.

Лікарі стверджують, що яблука підвищують імунітет, допомагають боротися з поганим настроєм і навіть продовжують молодість. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами кількома рецептами смачних і простих страв з яблук.

САЛАТ З ЯБЛУКАМИ ТА СЕЛЕРОЮ

100 г листя будь-якого салату
1 корінь селери
2 яблука
2 апельсина
100 г волоських горіхів
2 ст. ложки меду



1. Яблука та селеру натерти на тертці, листя салату порубати, 1 апельсин очистити і нарізати маленькими шматочках, горіхи подрібнити в ступці.
2. З другого апельсина вичавити сік, змішати його з медом і заправити салат.

ОСЕЛЕДЕЦЬ З ЯБЛУКАМИ В ЙОГУРТІ

4 шматки філе оселедця
2 яблука
1 цибулина
200 мл натурального йогурту
3 ст. ложки оливкової олії
Сік 1 лимона
2 ст. ложки бальзамічного оцту
1 ст. ложка меду
Сіль, перець за смаком



1. Оселедець нарізати шматочками, яблука - кубиками, цибулю - півкільцями. Покласти у миску, додати сіль, перець, лимонний сік, оцет, мед, оливкову олію та йогурт. Все перемішати.
2. Поставити в холодильник на добу.

До теми: Запечені яблука: смачно та корисно

ЯБЛУЧНО-МОРКВЯНИЙ САЛАТ

1 яблуко
2 моркви
1 ч. ложка цукру
Жменя родзинок
Сметана



Яблуко та моркву натерти на тертці, додати родзинки, цукор, заправити сметаною і перемішати.

СУП-ПЮРЕ З ЯБЛУК І ГАРБУЗА

0,5 кг яблук
0,5 кг гарбуза
1 цибулина
1 зубчик часнику
250 мл вершків
3 склянки води
Сіль, перець, рослинна олія



1. Гарбуз, яблука, цибулю та часник очистити і нарізати невеликими шматочками.
2. У каструльку вилити рослинну олію, розігріти її, обсмажити цибулю та часник протягом 5 хвилин.
3. Додати яблука і гарбуз, влити воду, довести до кипіння, а потім варити на середньому вогні під кришкою 20-30 хвилин.
4. За допомогою блендера розтерти суп до стану пюре, влити вершки, а потім знову перелити у каструльку і трохи підігріти, не доводячи до кипіння.

ТУШКОВАНА КАПУСТА З ЯБЛУКАМИ

1 кг капусти
0,5 кг яблук
1 буряк
2 цибулини
3 ст. ложки цукру
100 г вершкового масла
Сік 1 лимона
Сіль, перець горошком, гвоздика



1. Капусту нашаткувати і перетерти з сіллю.
2. Цибулю нарізати півкільцями, яблука - скибочками, буряк натерти на тертці.
3. Скласти овочі в каструлю з товстим дном, додати цукор, спеції, вершкове масло та сік лимона.
4. Тушкувати під кришкою на повільному вогні 1 годину, періодично помішуючи.

ЯБЛУЧНО-СИРНЕ СУФЛЕ

2 великих яблука
200 г сиру
2 яйця
3 ст. ложки цукру
2 ст. ложки цукрової пудри
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. ложка сметани
1 ст. ложка вершкового масла



1. Яблука дрібно нарізати, засипати цукром і на повільному вогні довести до кипіння.
2. Білки з 1 ст. ложкою цукрової пудри збити в круту піну.
3. Сир розтерти зі сметаною та жовтками. Покласти у форму для запікання, попередньо змащену маслом.
4. Зверху викласти яблука, посипати 1 ст. ложкою цукрової пудри і ваніліном, потім покласти білки.
5. Випікати в духовці 30 хвилин при температурі 150 градусів.

ЯБЛУЧНІ ОЛАДКИ

2 яблука
2 яйця
3 ст. ложки цукру
1 стакан кефіру
2 склянки борошна
½ ч. ложки соди
Дрібка солі



1. Кефір (він повинен бути не холодним) вилити в миску, вбити яйця, додати цукор, сіль, перемішати.
2. Всипати борошно, соду та добре розмішати.
3. Яблука очистити, натерти на тертці, додати у тісто, перемішати.
4. Дати тісту постояти 20 хвилин, а потім смажити на сковороді з рослинною олією, викладаючи тісто ложкою.

До теми: Найпопулярніший фрукт: цікаві факти про яблука

ПЕЧЕНІ ЯБЛУКА З МЕДОМ ГОРІХАМИ ТА РОДЗИНКАМИ

4 великих яблука
100 г волоських горіхів
Жменя родзинок
3 ст. ложки меду



1. З яблук зрізати верхівки та вийняти серцевину.
2. Горіхи подрібнити в ступці, змішати з медом, додати родзинки. Отриману суміш покласти в серединку яблук.
3. Викласти у форму для запікання і налити туди воду (приблизно, до половини висоти яблук).
4. Запікати в духовці (10-15 хвилин) або в мікрохвильовій печі (2-3 хвилини).

Останні новини Чернігівщини

 На Чернігівщині зареєстрували індустріальний парк «Носівські господарства»

На Чернігівщині зареєстрували індустріальний парк «Носівські господарства» 10:13

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про включення індустріального парку «НОСІВСЬКІ ГОСПОДАРСТВА» до Реєстру індустріальних (промислових) парків. Парк створено строком на 30 років на території міста Носівка Ніжинського району. Ініціатором виступає Носівська міська рада.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:11

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 1 пожежу. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

12 грудня: цей день в Україні і світі

12 грудня: цей день в Україні і світі 10:05

День 1388 Російська агресія - Day 1388 Russian aggression

 На Чернігівщині видалено понад 20 тонн безхазяйних пестицидів

На Чернігівщині видалено понад 20 тонн безхазяйних пестицидів 11:43

У листопаді на території області проведено комплекс робіт з видалення безхазяйних та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). За результатами заходів утилізовано понад 20 тонн отруйних речовин.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини