Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:51:33

"Найсильніша людина України", "Поліське коло", "Сорока ух" - День Незалежності у Чернігові. ВІДЕО

26.08.2017   09:26Агенцiя

У Чернігові визначили найсильнішого чоловіка України. Привітати чернігівців з Днем Незалежності приїхали латвійці та білоруси. В День народження країни у обласному центрі відбувся 12-й фестиваль національних культур «Поліське коло» та 5-й мистецький фестиваль «Сорока ух».

День Незалежності України у Чернігові. У центрі міста м’язисті чоловіки тягнуть трьохтонну вантажівку. Це фінал щорічного конкурсу «Найсильніша людина України», який стронгмени проводять у Чернігові.

Далі найсильніші чоловіки України перемістилися до центрального парку культури і відпочинку. Остання вправа змагань – підіймання платформи із трьохсот кілограмовим легковиком. І до підбивання підсумків – найсильнішою людиною України став киянин, за словами журі «із непристойно великою кількість набраних балів». Кращий результат два роки поспіль – копітка щоденна праця над собою.

Парк культури і відпочинку став центром народних гулянь у Чернігові. До Дня Незалежності тут проходив дванадцятий міжнародний фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло».

Традиційно на фестивалі національні общини Чернігівщини представляють свої культурні надбання. Та яке українське свято, а тим паче День Незалежності, обходиться без святкового частування. Тож демонстрували общини свої здібності і кулінарні.

Уперше на «Поліському колі» представлена Кримська громада. Третій рік поспіль колишні жителі півострова День Незалежності зустрічають у нових домівках з бажанням, аби Крим знову став жовто-блакитним.

Пригощали на святі і українською кухнею. В рамках фестивалю «Поліське коло» проходив п’ятий мистецький фестиваль «Сорока ух». Святкове частування для чернігівців — два 50-тилітрових казани рибної юшки. Один із риби річкової (лящ, густера, щука), а другий — із лосося.

А тепер до їжі «для душі» — культурної. Через погодні умови сцена фестивалю «Поліське коло» перемістилася до літнього театру. Цьогоріч на фестиваль приїхали гості з-за кордону: фольклорний колектив із Білорусі та представники діаспори українців із Латвії разом з латиським танцювальним колективом. Десь 50 років тому ці українці виїхали з тоді ще української радянської республіки. У Латвії вони об’єдналися у культурне товариство і на свята знайомлять латишів з традиціями українського народу.

Ось таким насиченим був 26-й День Незалежності у Чернігові. Погода не стала на заваді святковому настрою – про це свідчила кількість людей у залі літнього театру.


Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини