Страви нашого дитинства. 5 рецептів сирників, як у бабусі
"Я працюю в кафешці "Сирники від тьоті Глаші" т/с «Теорія великого вибуху"

Коли мова заходить про сирники, одразу згадується дитинство, бабусина кухня, строката скатертина, а на ній тарілочка з сирними булочками, политими варенням або сметаною.
Пам'ятайте, якими вони були?
Ніжні, солодкі, фантастично пахнуть і тануть у роті. Сьогодні в нашій добірці - рецепти, за якими готували сирники наші бабусі.
Спробуємо і ми?
КЛАСИЧНІ СИРНИКИ
200 г сиру середньої жирності, 1 яйце, 2 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка манки, 2 ст. ложки цукру
1. Сир протерти через сито, додати яйце, манку, борошно та цукор, все добре перемішати.
2. Сформувати з тіста кульки, обваляти їх у борошні та приплюснути.
3. Смажити на олії з обох сторін до золотистого кольору.
СИРНИКИ З ГОРІХАМИ ТА РОДЗИНКАМИ
250 г сиру, 3 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки цукру, 1 яйце, 50 г волоських горіхів, 50 г родзинок
1. Сир розтерти з яйцями, додати борошно та цукор, перемішати.
2. Родзинки промити та прибрати зайву вологу паперовою серветкою, волоські горіхи подрібнити ножем або в ступці. Покласти в сирну масу і ще раз все перемішати.
3. Сформувати та обсмажити сирники, як у попередньому рецепті.
ВАНІЛЬНІ СИРНИКИ БЕЗ БОРОШНА
200 г сиру, 1 ст. ложка цукру, 1 яйце, 100 г вершкового масла, 1 ст. ложка манки, дрібка ваніліну
1. Всі інгредієнти ретельно перемішати до стану однорідності. Дати тісту постояти протягом півгодини, щоб манка розбухла.
2. Сформувати сирники і обсмажити на олії з обох сторін під кришкою до золотистого кольору.
ПИШНІ СИРНИКИ
500 г нежирного сиру, 2 жовтки, 6 ст. ложок борошна, 3 ст. ложки цукру, 30 г вершкового масла, 2 щіпки розпушувача, дрібка ваніліну, сіль на кінчику ножа
1. Добряче розтерти сир з жовтками, додати цукор, ванілін, перемішати.
2. Розпушувач і сіль змішати з борошном, додати до решти інгредієнтів і замісити руками тісто.
3. Сформувати сирники та обсмажити їх на топленому маслі або рослинній олії з обох сторін до золотистого кольору.
СИРНИКИ В ДУХОВЦІ
200 г сиру, 3 ст. ложки цукру, ½ склянки сметани, 3 ст. ложки манки, 2 яйця, 50 г вершкового масла, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка ваніліну
1. Сир розтерти з цукром, яйцями та ваніліном.
2. Додати розм'якшене вершкове масло, сметану і манку. Перемішати до стану однорідності.
3. Форми для кексів змастити маслом, присипати борошном або манкою та розкласти в них сирну масу.
4. Випікати 20-30 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів.
5. Трохи остудити, дістати сирники з формочок і покласти на тарілки.
Останні новини Чернігівщини
У Чернігові презентували кампанію з підвищення обізнаності про резолюцію ООН 1325 19:43
«1325 зміцнює країну» – під такою назвою в Чернігові відбулася пресконференція, присвячена старту інформаційної кампанії щодо підвищення обізнаності про резолюцію Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Захід зібрав представників і представниць громадянського сектору та влади.
Підприємства переробної промисловості та торгівлі забезпечили майже 35 % податкових надходжень до бюджету 14:01
За січень–серпень 2025 року найбільшими платниками податків стали підприємства переробної промисловості та оптової й роздрібної торгівлі. Вони забезпечили відповідно 17,6 % та 16,7 % усіх надходжень до Зведеного бюджету України.

Водійське посвідчення за 12 тис. грн – повідомлено про підозру жителю міста Ніжин 13:25
За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Ніжин у одержанні неправомірної вигоди для себе, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
Чернігівці літнього віку можуть вивчати англійську на безоплатному онлайн-курсі — деталі 13:03
У Чернігові стартує безоплатний онлайн-курс англійської мови для людей літнього віку. Навчання проходить одразу на кількох рівнях — від початкового до Pre-Intermediate.

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором? 11:22
Бурхливі обговорення щодо назви сучасної війни України з російським агресором завершені.