Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 8 липня, 10:58:56

Страви нашого дитинства. 5 рецептів сирників, як у бабусі

06.08.2017   09:30Агенцiя

"Я працюю в кафешці "Сирники від тьоті Глаші" т/с «Теорія великого вибуху"

Коли мова заходить про сирники, одразу згадується дитинство, бабусина кухня, строката скатертина, а на ній тарілочка з сирними булочками, политими варенням або сметаною.

Пам'ятайте, якими вони були?

Ніжні, солодкі, фантастично пахнуть і тануть у роті. Сьогодні в нашій добірці - рецепти, за якими готували сирники наші бабусі.

Спробуємо і ми?

КЛАСИЧНІ СИРНИКИ

200 г сиру середньої жирності, 1 яйце, 2 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка манки, 2 ст. ложки цукру



1. Сир протерти через сито, додати яйце, манку, борошно та цукор, все добре перемішати.
2. Сформувати з тіста кульки, обваляти їх у борошні та приплюснути.
3. Смажити на олії з обох сторін до золотистого кольору.

СИРНИКИ З ГОРІХАМИ ТА РОДЗИНКАМИ

250 г сиру, 3 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки цукру, 1 яйце, 50 г волоських горіхів, 50 г родзинок



1. Сир розтерти з яйцями, додати борошно та цукор, перемішати.
2. Родзинки промити та прибрати зайву вологу паперовою серветкою, волоські горіхи подрібнити ножем або в ступці. Покласти в сирну масу і ще раз все перемішати.
3. Сформувати та обсмажити сирники, як у попередньому рецепті.

ВАНІЛЬНІ СИРНИКИ БЕЗ БОРОШНА

200 г сиру, 1 ст. ложка цукру, 1 яйце, 100 г вершкового масла, 1 ст. ложка манки, дрібка ваніліну



1. Всі інгредієнти ретельно перемішати до стану однорідності. Дати тісту постояти протягом півгодини, щоб манка розбухла.
2. Сформувати сирники і обсмажити на олії з обох сторін під кришкою до золотистого кольору.

ПИШНІ СИРНИКИ

500 г нежирного сиру, 2 жовтки, 6 ст. ложок борошна, 3 ст. ложки цукру, 30 г вершкового масла, 2 щіпки розпушувача, дрібка ваніліну, сіль на кінчику ножа



1. Добряче розтерти сир з жовтками, додати цукор, ванілін, перемішати.
2. Розпушувач і сіль змішати з борошном, додати до решти інгредієнтів і замісити руками тісто.
3. Сформувати сирники та обсмажити їх на топленому маслі або рослинній олії з обох сторін до золотистого кольору.

СИРНИКИ В ДУХОВЦІ
 
200 г сиру, 3 ст. ложки цукру, ½ склянки сметани, 3 ст. ложки манки, 2 яйця, 50 г вершкового масла, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка ваніліну



1. Сир розтерти з цукром, яйцями та ваніліном.
2. Додати розм'якшене вершкове масло, сметану і манку. Перемішати до стану однорідності.
3. Форми для кексів змастити маслом, присипати борошном або манкою та розкласти в них сирну масу.
4. Випікати 20-30 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів.
5. Трохи остудити, дістати сирники з формочок і покласти на тарілки.

Останні новини Чернігівщини

Крістіна Опанасенко - бронзова призерка кубку Європи з дзюдо серед юніорів 10:40

З 05 до 06 липня в чеській Празі відбувся кубок Європи з дзюдо серед юніорів.

На Чернігівщині коштом держави буде модернізовано харчоблоки ще у двох ліцеях 09:47

У Чернігівському ліцеї № 1 та Гончарівському імені героя АТО Дмитра Степанченка невдовзі розпочнуться роботи з модернізації харчоблоків.

Стрільці з Чернігівщини здобули нагороди на чемпіонаті України 09:35

У період з 26 червня до 04 липня у Вінниці відбувся літній чемпіонат України зі стрільби кульової.

У Чернігові поліцейські викрили місцевого мешканця у незаконному вирощуванні конопель та зберіганні наркотичних засобів 08:53

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю поліції Чернігівщини отримали інформацію про те, що 51-річний житель Чернігова незаконно облаштував на території свого господарства дві теплиці у яких здійснює культивування рослин коноплі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини