Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:16:31

У Коропі відбувся традиційний Миколаївський ярмарок

31.07.2017   09:41

29 липня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяв участь у традиційному святі «Миколаївський ярмарок», який пройшов у Коропі.

В урочистому відкритті також взяли участь голова районної ради Михайло Мазуренко, депутати обласної ради, жителі та почесні гості Коропщини.

Валентин Мельничук, звертаючись до коропчан, зазначив, що вже котрий рік поспіль це яскраве дійство об'єднує серця тих, кому не байдуже сьогодення і майбутнє цієї квітучої землі, тих, хто пам'ятає і шанує її славну історію і культуру.

Коропщина – чудовий край, що поєднує в собі силу, мудрість, талант і працьовитість його жителів, неповторну красу краєвидів.

За словами керівника, сьогоднішній захід є яскравим прикладом єдності нашої державної і духовної сутності, який допомагає у повній мірі розкрити багатогранну українську душу – працьовитість, згуртованість і незламність, прагнення до мирного та стабільного життя.

Перший заступник голови обласної ради висловив впевненість, що цей святковий день сприятиме відродженню української самобутності, народних звичаїв та обрядів, а отже збереженню нашої історичної пам'яті.

Від імені депутатського корпусу обласної ради Валентин Мельничук побажав коропчанам міцного здоров'я, родинного затишку, щастя й благополуччя, миру і достатку, щоб і надалі їх мальовничий край наповнювався добром і щирістю, збагачувався плідними здобутками і перемогами на благо розквіту Коропської громади.

Захід розпочався Хресною ходою селищем та освяченням ярмарку.

Продовжилося ярмаркування святковим костюмованим парадом персонажів видатних земляків Коропщини, презентацією територіальних громад, підприємств, організацій району.

Також на святі проходили Миколаївські гостини в куренях: ігри, забави, виступи, фольклорний фестиваль самодіяльних колективів, презентація українських страв біля старостинських куренів.

Підсумували Миколаївський ярмарок нагородженням переможців.

На завершення традиційного свята Коропщини відбулося музично-розважальне шоу «Ярмаркова ніч - 2017»: виступ естрадних колективів, танцювальна програма.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини