Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:22:14

5 липня - Томас Кук відкрив перше в світі туристичне агентство

05.07.2017   07:02Агенцiя

У цей день 33-річний баптистський проповідник і активний борець з повальним в тодішній Англії пияцтвом Томас Кук організував першу в світі групову туристичну поїздку.

За його наполяганням залізнична компанія Midland Counties Railway надала спеціальний потяг для «безалкогольної» поїздки 570 робочих по живописному маршрутом між містами Лейстер і Лафборо в графстві Лестершир в Середній Англії.

570 «друзів тверезості» занурилися в дев'ять відкритих вагонів. Надалі в рекламних цілях залізниці стали надавати Куку знижки, які дозволяли організовувати розважальні поїздки і для людей із самими обмеженими фінансовими можливостями. Тому клієнтів були не сотні, а тисячі. Його екскурсії та подорожі грунтувалися на дуже дієвому принципі: «Отримання максимальної вигоди для максимальної кількості людей за мінімальною ціною».

Так було покладено початок світовому груповому туризму. Незабаром поїздки стали регулярними, а в 1850-х роках з'явилися маршрути по багатьом європейським містам. У 1865 році Кук відкрив для співвітчизників Новий Світ, а для американців — батьківщину їх предків. Діяльність здійснювалася через агентство «Томас Кук і син», першої контори, що спеціалізується на організації туристичних поїздок. Одним з перших американських клієнтів фірми став Марк Твен.

Кук був визнаний «винахідником туризму», а засноване ним туристичне агентство завоювало всесвітню популярність. Через п'ять десятків років фірма «Томас Кук і син» володіла 84 відділеннями, 85 агенствами, і її послугами скористалися понад 3 мільйони осіб.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.