Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 28 листопада, 15:35:12

5 крутих рецептів літніх супів

11.06.2017   11:27Агенцiя

Господині на замітку. Якщо ви хочете знати, чи посолений суп, опустіть в нього два електроди. Якщо відчуєте запах хлору, значить, суп посолений

Легкі овочеві супи – ідеальна страва для тих, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своєю фігурою.

Адже вони поєднують у собі дві найважливіші якості - втамовують апетит і не відкладаються у вигляді зайвих кілограмів на стегнах.

А вже влітку, коли є можливість готувати зі свіжих, не заморожених продуктів, такі супи особливо актуальні.

Сьогодні ми поділимося з вами нашими улюбленими рецептами овочевих літніх супів.

КРЕМ-СУП З КАБАЧКІВ


1 кабачок
1 морква
2 стебла селери
1 цибулина
1 склянка сметани
1 л води або бульйону
Пучок петрушки
Сіль, перець, олія для смаження



1. Цибулю дрібно нарізати та обсмажити в олії до прозорості.
2. Кабачок, селеру та моркву нарізати середніми кубиками, додати до цибулі, залити водою або бульйоном і варити на середньому вогні 10 хвилин.
3. Петрушку дрібно нарізати, більшу частину покласти в суп, трохи залишити для прикрашання. Суп посолити, поперчити і варити ще 5 хвилин.
4. Зняти суп з вогню, подрібнити в блендері, додати сметану і добре перемішати.
5. Під час подачі посипати петрушкою.

ТОМАТНИЙ СУП З БАЗИЛІКОМ І ГРІНКАМИ

½ кг помідорів
2 моркви
2 цибулини
4 зубчики часнику
Пучок базиліку
1 склянка води
4 шматочки хліба для грінок
Тертий пармезан
Сіль, червоний перець, оливкова олія



1. Моркву, цибулю та часник дрібно нарізати і обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору.
2. Помідори обдати окропом, зняти з них шкірку і перетерти в пюре через сито або за допомогою блендера.
3. Додати в каструлю томатне пюре, влити воду, довести до кипіння та варити 15 хвилин, періодично помішуючи.
4. Додати подрібнений базилік, сіль, перець і варити ще 5 хвилин.
5. Шматочки хліба обсмажити з обох боків на оливковій олії.
6. Налити суп у тарілки, поклавши в кожну грінку, посипану пармезаном.

СУП З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ З ВЕРШКАМИ

500 г цвітної капусти
1 картоплина
1 морква
1 стебло селери
1 невелика цибулина
3-4 зубчики часнику
½ склянки рису
2 л води або бульйону
100 мл вершків
½ пучка петрушки
Сіль, спеції, олія для смаження



1. Цвітну капусту розібрати на суцвіття, цибулю та часник дрібно нарізати, картоплю і селеру нарізати кубиками, моркву - соломкою.
2. У каструлі обсмажити цибулю в олії до прозорості, додати часник, обсмажити протягом 1 хвилини.
3. Додати моркву, спеції, перемішати, смажити 1 хвилину.
4. Додати цвітну капусту, селеру та картоплю, залити водою, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Додати рис і варити ще 10 хвилин.
5. За хвилину до готовності влити в суп вершки, посипати нарізаною петрушкою.
6. Зняти суп з вогню і дати йому настоятися протягом 15 хвилин.

СУП З КРОПИВОЮ ТА ЩАВЛЕМ

Пучок кропиви
Пучок щавлю
Пучок зеленої цибулі
1 морква
1 цибулина
2 картоплини
1 л води або бульйону
1 яйце



1. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву, обсмажити до м'якості.
2. Кропиву промити, залити окропом і варити на повільному вогні 5 хвилин. Відкинути на друшляк, злити рідину, остудити і нашаткувати.
3. Воду або бульйон довести до кипіння, додати цибулю та моркву, кропиву, варити 5 хвилин, додати нарізану кубиками картоплю. Варити ще 10 хвилин, потім додати нарізаний щавель та зелену цибулю. Посолити, поперчити і варити ще 10 хвилин.
4. Готовий суп зняти з вогню і дати йому трохи настоятися.
5. Під час подачі можна додати сметану і/або нарізане відварене яйце.

СУП-ПЮРЕ З ЦУКІНІ ТА ШПИНАТУ

2 цукіні
1 цибуля-шалот
1 пучок шпинату
½ пучка базиліку
2 ст. ложки тертого пармезану
100 мл вершків
½ л води або бульйону
Сіль, перець, оливкова олія



1. Цибулю-шалот нарізати півкільцями та обсмажити в каструльці на оливковій олії до прозорості.
2. Додати нарізаний шпинат і спасерувати його, поки він не втратить пишність.
3. Додати нарізані кружальцями цукіні, залити окропом або бульйоном і варити до м'якості 10-15 хвилин.
4. Додати нарізаний базилік, пармезан і вершки. Перетерти в пюре за допомогою блендера, додати сіль, перець і добре перемішати.

Останні новини Чернігівщини

Про вдосконалення та оптимізацію мережі ЦНАПів на Чернігівщині

Про вдосконалення та оптимізацію мережі ЦНАПів на Чернігівщині 13:20

Реформа децентралізації та адміністративно-територіального устрою передбачає реформування системи надання адміністративних послуг.

Відбулась перша сесія новообраної Корюківської районної ради

Відбулась перша сесія новообраної Корюківської районної ради 13:06

26 листопада відбулась перша сесія новообраної Корюківської районної ради VIII скликання.

Прилуки: триває осіннє прибирання міста

Прилуки: триває осіннє прибирання міста 13:00

Працівники комунальних служб та жителі приватного сектору і багатоповерхівок прибирають опале листя, рештки городництва та обпилюють дерева і кущі.

Ніжин: відбулося засідання позачергової 2 сесії міськради

Ніжин: відбулося засідання позачергової 2 сесії міськради 12:50

27 листопада відбулося засідання позачергової другої сесії міської ради VIIІ скликання під головуванням міського голови Олександра Кодоли.

Школа акторської майстерності НСТДУ

Школа акторської майстерності НСТДУ 12:30

Продовжуючи плідну співпрацю з Національною спілкою театральних діячів України, Чернігівський облмуздрамтеатр ім. Т.Г.Шевченка запропонував використати свої театральні приміщення в якості бази для проведення осінньої школи акторської майстерності НСТДУ.

АНОНСИ ПОДІЙ