Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 20 квітня, 22:45:40

5 крутих рецептів літніх супів

11.06.2017   11:27Агенцiя

Господині на замітку. Якщо ви хочете знати, чи посолений суп, опустіть в нього два електроди. Якщо відчуєте запах хлору, значить, суп посолений

Легкі овочеві супи – ідеальна страва для тих, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своєю фігурою.

Адже вони поєднують у собі дві найважливіші якості - втамовують апетит і не відкладаються у вигляді зайвих кілограмів на стегнах.

А вже влітку, коли є можливість готувати зі свіжих, не заморожених продуктів, такі супи особливо актуальні.

Сьогодні ми поділимося з вами нашими улюбленими рецептами овочевих літніх супів.

КРЕМ-СУП З КАБАЧКІВ


1 кабачок
1 морква
2 стебла селери
1 цибулина
1 склянка сметани
1 л води або бульйону
Пучок петрушки
Сіль, перець, олія для смаження



1. Цибулю дрібно нарізати та обсмажити в олії до прозорості.
2. Кабачок, селеру та моркву нарізати середніми кубиками, додати до цибулі, залити водою або бульйоном і варити на середньому вогні 10 хвилин.
3. Петрушку дрібно нарізати, більшу частину покласти в суп, трохи залишити для прикрашання. Суп посолити, поперчити і варити ще 5 хвилин.
4. Зняти суп з вогню, подрібнити в блендері, додати сметану і добре перемішати.
5. Під час подачі посипати петрушкою.

ТОМАТНИЙ СУП З БАЗИЛІКОМ І ГРІНКАМИ

½ кг помідорів
2 моркви
2 цибулини
4 зубчики часнику
Пучок базиліку
1 склянка води
4 шматочки хліба для грінок
Тертий пармезан
Сіль, червоний перець, оливкова олія



1. Моркву, цибулю та часник дрібно нарізати і обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору.
2. Помідори обдати окропом, зняти з них шкірку і перетерти в пюре через сито або за допомогою блендера.
3. Додати в каструлю томатне пюре, влити воду, довести до кипіння та варити 15 хвилин, періодично помішуючи.
4. Додати подрібнений базилік, сіль, перець і варити ще 5 хвилин.
5. Шматочки хліба обсмажити з обох боків на оливковій олії.
6. Налити суп у тарілки, поклавши в кожну грінку, посипану пармезаном.

СУП З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ З ВЕРШКАМИ

500 г цвітної капусти
1 картоплина
1 морква
1 стебло селери
1 невелика цибулина
3-4 зубчики часнику
½ склянки рису
2 л води або бульйону
100 мл вершків
½ пучка петрушки
Сіль, спеції, олія для смаження



1. Цвітну капусту розібрати на суцвіття, цибулю та часник дрібно нарізати, картоплю і селеру нарізати кубиками, моркву - соломкою.
2. У каструлі обсмажити цибулю в олії до прозорості, додати часник, обсмажити протягом 1 хвилини.
3. Додати моркву, спеції, перемішати, смажити 1 хвилину.
4. Додати цвітну капусту, селеру та картоплю, залити водою, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Додати рис і варити ще 10 хвилин.
5. За хвилину до готовності влити в суп вершки, посипати нарізаною петрушкою.
6. Зняти суп з вогню і дати йому настоятися протягом 15 хвилин.

СУП З КРОПИВОЮ ТА ЩАВЛЕМ

Пучок кропиви
Пучок щавлю
Пучок зеленої цибулі
1 морква
1 цибулина
2 картоплини
1 л води або бульйону
1 яйце



1. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву, обсмажити до м'якості.
2. Кропиву промити, залити окропом і варити на повільному вогні 5 хвилин. Відкинути на друшляк, злити рідину, остудити і нашаткувати.
3. Воду або бульйон довести до кипіння, додати цибулю та моркву, кропиву, варити 5 хвилин, додати нарізану кубиками картоплю. Варити ще 10 хвилин, потім додати нарізаний щавель та зелену цибулю. Посолити, поперчити і варити ще 10 хвилин.
4. Готовий суп зняти з вогню і дати йому трохи настоятися.
5. Під час подачі можна додати сметану і/або нарізане відварене яйце.

СУП-ПЮРЕ З ЦУКІНІ ТА ШПИНАТУ

2 цукіні
1 цибуля-шалот
1 пучок шпинату
½ пучка базиліку
2 ст. ложки тертого пармезану
100 мл вершків
½ л води або бульйону
Сіль, перець, оливкова олія



1. Цибулю-шалот нарізати півкільцями та обсмажити в каструльці на оливковій олії до прозорості.
2. Додати нарізаний шпинат і спасерувати його, поки він не втратить пишність.
3. Додати нарізані кружальцями цукіні, залити окропом або бульйоном і варити до м'якості 10-15 хвилин.
4. Додати нарізаний базилік, пармезан і вершки. Перетерти в пюре за допомогою блендера, додати сіль, перець і добре перемішати.

Останні новини Чернігівщини

Виявлено 19 нових випадків COVID-19

Виявлено 19 нових випадків COVID-19 19:10

За даними Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА в області станом на 20 квітня зафіксовано 19 нових випадків COVID-19.

За минулу добу в Чернігівській області виявлено 19 нових випадків COVID-19

За минулу добу в Чернігівській області виявлено 19 нових випадків COVID-19 19:00

За даними Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА в області станом на 20 квітня зафіксовано 19 нових випадків COVID-19.

Чернишов озвучив культурні проєкти, включені у

Чернишов озвучив культурні проєкти, включені у "Велике будівництво". Які з Чернігівщини? 18:21

Культура – новий напрям у Програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». У 2021 році планується відновлення 20 об’єктів культурного спрямування.

Перед початком роботи четвертої сесії облради восьмого скликання відбулися засідання постійних комісій

Перед початком роботи четвертої сесії облради восьмого скликання відбулися засідання постійних комісій 17:06

Депутати проаналізували питання порядку пленарного засідання, які стосуються бюджетної сфери, управління та розпорядження комунальною власністю, використання лісових ресурсів, природно-заповідного фонду області.

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 413 осіб

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 413 осіб 16:46

За інформацією Чернігівського обласного центру громадського здоров’я, станом на 20 квітня в області щеплено першою дозою 8579 людей, з них: вакциною AstraZeneca щеплено 8166 осіб, вакциною CoronaVac — 239 та вакциною Comirnaty (Pfizer-BioNTech) – 174.