Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:14:44

10 книг із саморозвитку для вечорів

21.05.2017   17:04Агенцiя

Колекція для підвищення IQ, мотивації та успішності в житті

Пропонуємо вам добірку розумних книг, які змінять ваш спосіб думки і допоможуть стати успішнішими в бізнесі та особистому житті.

1. Лоретта Бройнінг «Гормони щастя. Як привчити мозок виробляти серотонін, дофамін, ендорфін і окситоцин»

Всі ми не раз чули про «гормони щастя» – дофамін, серотонін, окситоцин і ендорфін.

Але далеко не всі знають, як працює кожен із них, чому виділяється і яку реакцію в організмі викликає, і чим пояснити перепади в нашому настрої. Лоретта Бройнінг пояснить, як «перепрошити» свій мозок і активувати ті гормони, що роблять нас щасливими. До того ж, за допомогою спеціальних вправ книга підкаже, як сформувати нові звички і запустити в дію «гормони щастя».

2. Енн Ламотт «Птах за птахом. Нотатки про письменство та життя в цілому»

Якщо ви відчуваєте, що всередині вас сидить ненаписана книга, Енн Ламотт допоможе витягнути її назовні.

У дотепній манері автор розповість, де шукати для цього натхнення, мотивацію і як знайти свій стиль, а також відповість на одвічні питання всіх письменників: про що і як писати? як почати? як знайти свого героя? скільки сторінок на день потрібно писати? і взагалі: чи моє це? Книга призначена не тільки для тих, хто мріє про власну книгу, а й для копірайтерів, блогерів і всіх, кому доводиться багато працювати з текстами.

3. Стівен Строгац «Задоволення від Х. Захоплююча екскурсія до світу математики від одного з кращих викладачів у світі»

У школі не любили математику? Ця книга зовсім змінить ваше ставлення до неї.

Просто і елегантно автор пояснить фундаментальні математичні ідеї, наводячи блискучі приклади, зрозумілі всім. Кожна глава відкриє для вас щось нове: починаючи з того, навіщо взагалі потрібні цифри, і далі до таких тем, як геометрія, інтегральне обчислення, статистика і нескінченність. Після прочитання книги ви зрозумієте універсальну мову математики настільки добре, що зможете гідно оцінити її мудрість і красу.

4. Венді Сузукі «Дивна дівчинка, яка закохалася в мозок»

Прокинувшись одного ранку, відома на весь світ нейробіолог Венді Сузукі дійшла висновку, що вона – невдаха.

Вона зрозуміла, що має величезні заслуги в науковій галузі, але в особистому житті не домоглася нічого. Вирішивши використати свої глибокі пізнання про мозок, Венді розробила авторську методику фізичних вправ, що здатна змінити не тільки зовнішній вигляд людини, але й спосіб думок, і все її життя. У книзі зібрані практичні поради, що втілюють у собі центральні нейробіологічні концепції.

5. Едвін Кетмелл «Корпорація геніїв: як керувати командою творчих людей»

Як забезпечити команді творчих людей атмосферу свободи і натхнення та мотивувати їх приносити прибуток компанії?

Едвін Кетмелл, президент Pixar, Walt Disney Animation Studios і DisneyToon Studios, ділиться своїм досвідом управління і формування зоряної команди у співпраці з такими геніями, як Стів Джобс і Джон Лассетер. Автор щиро розповідає про всі невдачі і промахи компанії і про те, наскільки потужний імпульс для саморозвитку можуть дати дитячі мрії та сподівання.

6. Ласло Бок «Робота керує! Чому більшість людей у світі хочуть працювати саме в Google»

Якщо ви мрієте про те ж, то саме ця книга відкриє вам всі кадрові секрети Google: як шукають і наймають правильних співробітників до компанії і як їх оберігають та мотивують.

Віце-президент Google з персоналу Ласло Бок розповість, які кадрові рішення перетворили Google на компанію, де панують свобода, цілеспрямованість і творчість, де цінують і слухають співробітників, і куди більшість людей мріють потрапити на роботу. Автор ділиться не тільки своєю біографією, але й дає слушні поради, що допоможуть отримати заповітний офер.

7. Ерік Тополь «Майбутнє медицини: ваше здоров'я у ваших руках»

Які зміни чекають на медицину, як лікарі і пацієнти будуть прогнозувати і попереджати серйозні захворювання у майбутньому?

Детально та з науковим підходом автор книги, відомий лікар, вчений, першопроходець передових технологій у медицині Ерік Тополь описує нові підходи до лікування серцевих захворювань, раку, хвороби Альцгеймера, нервових розладів, а також визначає майбутнє медичних гаджетів. Книга призначена для всіх, хто замислюється про своє здоров'я і стежить за розвитком науки і медицини.

8. Стівен Вайнберг «Пояснюючи світ. Витоки сучасної науки»

Книга для всіх, хто цікавиться історією, сучасним станом науки і тими напрямками, в яких вона буде розвиватися у майбутньому.

Один із найвідоміших учених сучасності, нобелівський лауреат з фізики, доктор філософії Стівен Вайнберг проведе вас захоплюючим шляхом – від древніх греків до нашої ери, через розвиток науки в арабському і європейському світі в середні віки, до наукової революції XVI-XVII століть і далі до Ньютона, Ейнштейна, стандартної моделі, гравітації і теорії струн.

9. Пол Хокен «Справа вашого життя. Як реалізувати мрію, створивши власний бізнес»

На ринку не так багато книг, які чесно розповідають як про труднощі, так і про приємні моменти відкриття власного бізнесу.

Щирою історією про плекання своєї справи з нуля ділиться Пол Хокен – визнаний експерт у галузі розвитку бізнесу. Якщо ви скептично ставитеся до ідеї про те, що мале підприємство, розпочате з любов'ю, з часом почне ще й приносити прибуток, вам обов'язково варто прочитати цю книгу. Тут ви знайдете багато прикладів успішних компаній, які саме так і починали.

10. Пол Клейнман «Психологія. Люди, концепції, експерименти»

Після кількох вечорів, проведених за цією книгою, ви будете знати про всіх психологів, які зробили істотний внесок у науку, про ключові ідеї і теорії, основні психічні розлади та їх причини, про найцікавіші експерименти в історії психології.

Відкинувши нудні деталі і статистику, автор цієї книги пропонує читачеві уроки, від яких неможливо відірватися. Книга буде корисна всім, хто цікавиться психологією, але не має часу вивчати першоджерела.

bhub

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.