Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:37:53

7 незвичних ознак розумної людини

21.05.2017   15:07Агенцiя

Дурні часто переоцінюють свій інтелект, а розумні люди схильні навпаки його недооцінювати. Якщо ви сумніваєтесь в своєму інтелекті, ймовірно, ви розумніші, ніж думаєте.

Ці факти допоможуть вам розібратися в ситуації.

Ви ходили до музичної школи у дитинстві

Вчені довели, що музика позитивно впливає на розвиток дітей. Усього лише після місяця занять у шестирічних дітей спостерігалося поліпшення мови, а після дев’ятого місяця гри на фортепіано – збільшився рівень IQ.

Ви – старша дитина в сім’ї

Статистика стверджує, що перша дитина має всі шанси вирости більш успішною та розумною, ніж молодші діти. Причина в особливих взаєминах батьків і чада, а не в генетиці.

Ви не страждаєте від ожиріння

Дослідники вимірювали ширину талії та IQ у 2200 чоловіків протягом 5 років і виявили негативну кореляцію. Чим більше жиру, тим важче вам думати.

У вас є кіт

До прикладу, ті, хто обирає собак, за результатами досліджень, більш товариські, а от любителі котів показують кращі результати в когнітивних тестах.


Ви – шульга



За статистикою, серед злочинців і володарів високого IQ переважають лівші. Причини першого досі не встановлені, Друге пояснюють дивергентним мисленням, тобто особливою креативністю, властивою шульгам.

Ви – високі

Серед тисячі піддослідних високі люди показали кращі результати в когнітивних тестах.

Ви рано навчилися читати



Чим раніше, тим – розумніші. У 2012 році це підтвердили спостереження за 2000 парами близнюків. Читання розвиває невербальні звички, як мислення, і вербальні. Збільшується словниковий запас і вміння формулювати власні думки.

Ви – веселі

Вчені провели дослідження, в якому взяли участь 400 студентів-психологів. Вони пройшли тести на інтелект, а потім придумували смішні підписи до газетних коміксів. Незалежні оцінювачі найкумеднішими визнали ідеї найрозумніших студентів.

Ви – неохайні



Безлад стимулює креативне мислення. 48 осіб попросили придумати незвичайне застосування м’ячу для пінг-понгу. Ті, хто думав про це в чистій кімнаті, значно відстали за кількістю ідей від тих, чия кімната знаходилася в творчому безладі.

Ви – сова



Вчені вважають перехід на нічний спосіб життя ознакою інтелектуальної еволюції.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини